Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 СРАМ! /не спам!/ Контроли от градския транспорт в столицата почнаха да свалят деца!
Автор: djfroggy   
Дата:   02-04-11 12:16

Неприятната случка се разви вчера,в района на НДК в трамвай 7.Качиха се проверяващите,двама души-мъж и жена на над средна възраст.Стигнаха до дете на видима възраст около 10г.Детето нямаше билет.Започнаха да го овикват,заплашват,обиждат.Свалиха го на спирката.Започнаха да го заплашват,че ако не им плати 10лв, ще повикат полиция и после родителите щелид а си го вземат от районното и да платят 100лв.Хлапето се разплака и разстрои.Намесих се грубо и категорично и им наредих да го освободят.Обясних и на детето,че контролите нямат право да го задържат.
Къде е проблема? В предни години контролите не закачаха деца за билет,направо ги подминаваха.Сега обаче са станали много хиенични.И моля ви се,не разправяйте колко са прави,защото ако имате например две деца и да кажем сте без работа,ще ви питам дали имате пари за билети или месечни карти. А тяхната цена хич не е символична.А и контролите много нахални.Докараха детето до истерия.Държаха се много грубо.[smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re: СРАМ! /не спам!/ Контроли от градския транспорт в столицата почнаха да свалят деца!
Автор: asahi   
Дата:   02-04-11 12:24

Явно са прекалили.
Кой ще възпитава децата в спазване на законите?

Re: СРАМ! /не спам!/ Контроли от градския транспорт в столицата почнаха да свалят деца!
Автор: ejko   
Дата:   02-04-11 12:26

Ами не знам за навремето, но мен ме сваляха като бях малък. Помня веднъж бях на 12 и ме свалиха много гадно от трамвая, защото си бях изпуснал спирката и трамвая зави, а имах карта само за трамвая който не завива. Чак почнаха да ми пипат по джобовете за пари. Добре, че беше един полицай и ме отърва от тях. Това се развиваше в 6 и нещо сутринта, отивах на някаква олимпиада по математика или нещо такова...
Контрольорите са гадове в 90% от случайте...[smilie23]

Автор: georgivelev   
Дата:   02-04-11 12:30

Случаят е деликатен. От една страна, има минимална възраст, до която дете може да се вози в ГТ без да плаща. ОТ друга страна, комплексари-контрольори.

моля ви се,не разправяйте колко са прави,защото ако имате например две деца и да кажем сте без работа,ще ви питам дали имате пари за билети или месечни карти. А тяхната цена хич не е символична.

Значи, да разбирам, че ако остана без работа мога да се возя в автобуса без билет, щото е много скъп, така ли? Ега ти логиката.

Автор: ejko   
Дата:   02-04-11 12:37

"да разбирам, че ако остана без работа мога да се возя в автобуса без билет, щото е много скъп"

Разбирай че може да ти се наложи и да нямаш друг избор... Освен ако не решиш да не си търсиш работа :)))

Автор: darksorrow   
Дата:   02-04-11 12:44

повечето от контрольорите са едни мишоци нещастни, що вместо да ми се заяждат на деца не вземат да глобяват мангалите без билети, дето ги подминават като бърз влак малка гара.

Автор: vizov   
Дата:   02-04-11 12:44

Хич не е деликатен. Детето ТРЯБВА да има билет. Контролите ТРЯБВА да го глобят, ако няма. И контролите ТРЯБВА да се държат нормално с хората, до колкото те се държат нормално с тях. Къде видяхте проблема, освен в грубото стндартно отношение на контролите?

Градския транспорт не е и НЕ трябва да бъде безплатен. Глупости от рода - аз само за една спирка, ми то вижте в какво състояние са резйсовете и т.н. следва само да увеличават размера на глобата.

Автор: georgivelev   
Дата:   02-04-11 12:47

И твоята логика е желязна. Бил съм в ситуация, да нямам работа и 1 лв в джоба. Ходих пеш. Намерих си работа, беше за много малко пари и пак ходих пеш. Проблем?

Освен това, аз не разбрах, родителите на детето дето са го хванали безработни ли са?

Автор: carl_cox   
Дата:   02-04-11 12:48

тоя контрольор е бил пълен боклук така да издевателства над момчето [smilie23]

djfroggy - браво за това, че си се намесил. [smilie24]

А онзи кретен, явно не си дава сметка, че в психиката на детето, думи като звънене на полиция, завеждане в районно, викане на родители, плащане глоба 100лв звучат крайно стресиращо...

не знам какво става с хората и то зрели такива??? изтрещяха ли, полудяха ли...

Публикацията е редактирана (02-04-11 12:49)

Автор: slivenski   
Дата:   02-04-11 12:52

Едно време, през 1988 година, и мен ме изхвърлиха от един автобус... А имах билет, но нещо не се беше перфорирал добре и една дупка не личеше. Контролата реши, че билетът е стар и ми каза да сляза. Аз отказах. Той извика шофьора и двамата ме изхвърлиха като мръсно коте от рейса... Хем изобщо не бях дете вече, ама с двама едри мъже трудно може да се справиш, ако тежиш колкото една торба с кокали... Контролите принципно са идиоти и смърдят на вкиснато. [smilie18] [smilie18]

Дата:   02-04-11 12:57

в интерес на истината и аз имах същата случка като момче-но мисля, че бях по-голям от 10 години. Та, свалиха ме от трамвая на лъвов мост и започнаха познатата история-"ей сега ще викнем полицаите, ти ще видиш, пак ще си платиш ама не на нас" и тн и тн. Аз обикновено не реагирам адекватно и често се панирам при внезапен стрес, тоя път какво ми стана та има казах - "ок. ще стоим всички тук и ще чакаме полицята да дойде и да се разберем всички в районното".
След което тези се спогледаха, и се качиха в идващият трамвай.

пълна тъпотия.

Публикацията е редактирана (02-04-11 12:58)

Автор: boyanb   
Дата:   02-04-11 12:58

едно е ясно, хлапето вече ше пътува с билет

[smilie5]

Дата:   02-04-11 13:03

... и че контрольорите от градския транспорт в столицата ще продължават да свалят деца.

Дата:   02-04-11 13:08

само да вметна, че въпросните контрольори се дръжат грубо и с по-възрастните/беззащитни/ хора [smilie23]

едно такъв нагляр контрольор е бил свален от рейс с наколко шута и юмруци от братовчед ми, след като брачеда го е гледал как продължително се гаври с много възрастен мъж...

Дата:   02-04-11 13:12

Мен са ме глобявали (отдавна) без да стават скандали.
Веднъж пък ме свалиха без билет, ама на моята спирка. Беше 6-ти май рано сутринта, трамвай за гарата. Ватмана нямаше билетчета и една тумба народ пътувахме фор фри. Контрольорите ни сприщиха и ни свалиха на гарата. Отказахме да плащаме глоба. Заплашиха ни с полиция. Аз им казах, че мога да им отделя 5 минути, след което си тръгвам. Те се разсърдиха и си тръгнаха. Скандали нямаше.

Автор: BlueHello   
Дата:   02-04-11 13:14

Тамън миналата събота пътувах посока Младост в 111, качиха се трима бабаджанковци и свалиха 10-тина деца, а 7-8 цигани се промъкнаха съвсем необезпокоявани покрай единия кондуктор, след което слезнаха. Поискаха на един младеж карта или билет и той ги пита - Защо не искахте на всичките цигани, които току що слезнаха? Онзи отговори - Прав сте! и слезна. [smilie10]

Нямам никакви дискриминационни настроетия, било малцинствени или други, но щом ще се спазват правила, то нека важът за всички.

Може би на контролите от това им зависи надницата(от получените глоби) инак и аз не мога да си обясня, защо са толкова освирепели! [smilie8]

Автор: tonitka   
Дата:   02-04-11 13:23

Абсолютно съгласна с vizov! Щом детенцето е над 6 години/така май беше/ си му трябва билетче! И хич не ми разправяйте, че детето незнае или нещо подобно! Аз добре помня как се качвахме по 2-3-4 хлапета нарочно без билети или със стари, за да дразним контрольорите! В повечето от случаите сме си просили не само овикването ами и шамарите!

А за отношението на контрольорите към гражданите всички сме наясно какво трябва да бъде......не че возещите се в градския транспорт са стока и в повечето случаи не си го търсят!

Автор: Lalinda   
Дата:   02-04-11 13:25

О, надявам се, че след тези случки в миналото ви се возите единствено с билет.

Тези страшни случки имат и възпитателен характер.

Мен пък са ме глобявали 2 лв. Тъкмо ни бяха платили първата бригада във Френската гимназия, качваме се в автобус № 9 на спирката пред гимназията и си се хилим нещо си, и контролата ни изпревари преди да сме си дупчили билетите, преди, значи, още да минем покрай кино "Дружба" - тогава движението не бе еднопосочно... Та, взе ни на всички двата лева от едномесечната бригада във "Фармахим".

Иначе, да кажа и аз нещо за едно сегашно дете, което видях преди седмица в автобуса с баба му. Та, детето едно такова с осанка и излъчване на борец, десетинагодишно, отива при шофьора и иска да му продаде "ученически билет". Шофьорът казва, че няма такива билети, детето идва към баба си и й вика: "Не се хвана! Щеше ми се да го перна по главата!" Бабата, естествено, каза, че не се говорело така, но пък каква полза за детето-борче?

Ученически билет...

По колко са днес ученическите карти?

Поддържам тези, които са на мнение, че законите и наредбите трябва да се спазват...

Що се отнася до контрольорите, не ги намирам за ПО-МАЛКО СВИРЕПИ от всички останали наоколо.

Замислете се над това и ще ви стане тъпо.

Някои от тях дори са прекалено внимателни.

Дата:   02-04-11 13:28

Проблема е,че преди време не се занимаваха с деца,а сега изведнъж започнаха да се хиенизират.Трябва малко повече поносимост,това е дете.Да го свалиш-да! Да го задържаш и заплашваш с милиция-не! Ако се случеше това нещо с детето ми,тези хора никога повече нямаше да посмеят да контролират където и да било!

Дата:   02-04-11 13:30

С Торбалан ли да го плаши?

Дата:   02-04-11 13:31

Автор: Lalinda
Дата: 02-04-11 13:25

..........................................

Някои от тях дори са прекалено внимателни.

Това е така!Попадал съм на нормални и тактични хора.Те не закачат деца и баби/дядовци.Просто им напомнят да се снабдят с превозни документи на преференциална цена и тн.

Дата:   02-04-11 13:34

Обикновено по-внимателните и тактичните ги псуват и нахокват. Защо? Ами защото са тактични и внимателни.
Я да питам, вие мрънкате ли, като ви искат документ за проверка?

Дата:   02-04-11 13:37

боже тука светата инквизиция се е събрала

точно така- шамари бой, данс, белене и такива работи трябват.

а въпросната Тонитка с изказването си
-------------
втор: tonitka
Дата: 02-04-11 13:23

А за отношението на контрольорите към гражданите всички сме наясно какво трябва да бъде......не че возещите се в градския транспорт са стока и в повечето случаи не си го търсят!

-------------

направо разцепва [smilie23]

само да подчертая, че тъпо ми става само и единствено като чета Лалинда.

Публикацията е редактирана (02-04-11 13:40)

Дата:   02-04-11 13:39

Карл Коск, струва ми се, че малко преиграваш [smilie8]

Автор: chill   
Дата:   02-04-11 13:42

Автор: carl_cox
Дата: 02-04-11 13:37

боже тука светата инквизиция се е събрала

точно така- шамари бой, данс, белене и такива работи трябват.
---

Аз мисля, че само "шамари бой" са достатъчни. [smilie21]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.