Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Спасителният фонд за еврозоната:
Автор: pmartinov   
Дата:   01-04-11 14:18

най-бедните ще платят най-много

Никога не подценявайте и коментарите [smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Спасителният фонд за еврозоната:
Автор: ejko   
Дата:   01-04-11 14:20

Това вече нали го бистрихме в другата тема...

Автор: 798099   
Дата:   01-04-11 14:35

Има един стар виц, всъщност, по-скоро притча:

Иванчо бил ратай при богат чорбаджия. Чорбаджията все му повтарял, че "пари, при пари отиват". Веднъж, Иванчо разбрал къде е сандъка с жълтиците, промъкнал се скришом, взел своята жълтица и започнал да я пъха в един тесен процеп между дъските на сандъка, очаквайки онези отвътре да тръгнат по нея. Да, ама се улисал, бутнал я по-силно и тя паднала вътре.

Отишъл Иванчо при чорбаджията и хъката-мъката, признал си.

Тогава, чорбаджията му казал:
- Така е, Иванчо, пари при пари отиват, ама малкото отиват при многото, никога обратното...

Та...нищо ново под слънцето.[smilie2]

Автор: icer   
Дата:   01-04-11 15:00

Ах какво доживяхме, Мартинов да цитира Дневник[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
[smilie18]

Крайно некомпетентно и демагогски написана статия, но не мисля да си губя времето и да обяснявам защо[smile]
Който се интересува да чете в оригинал документите.

Автор: boni   
Дата:   01-04-11 15:52

Всъщност пътищата не са много.
От една страна стои обвързаността с руски интереси и монополи, от друга навлизането на свежи европейски капитали и инвестиции, които биха намалили влиянието на споменатите монополи.
Все още нещата по ЕСМ не за съвсем изчистени, но така или иначе плащанията от страна на България ще започнат след приемането ни в еврозоната. Става въпрос за около 3 милиарда евро, което е нищо на фона на очакваните постъпления по европейски инвестиционни програми.
Всъщност със заявяването за включване във фонда, българското правителство индиректно заявява и намерението си за отслабване на монополните зависимости. Това потвърждава подозренията ми, че кабинетът шикалкави, "тупка топката" и хвърля по малко прах в очите на сегашните монополисти, от които все още страната е силно зависима, за да печели време.
Няма друг начин да бъде неутрализирано силното влияние в икономиката на плътната мрежа от другарски фирми и корпорации.
Станишев, Първанов и Овчаров разбират чудесно това и поради тая причина ще сме свидетели на още по-голям рев, на още по-манипулаторско едностранчиви статии и на още повече компромати.
Другарите много добре знаят, че сближаването ни с Европа, ни отдалечава от руската монополна зависимост и съответно лишава разни хора от дори постъпления:)
Надявам се правителството да изиграе правилно картите си при одобряването на влизането ни ЕСМ и да вземе поне няколко цветни карти срещу символичните, но стратегически 7-ци и 8-ци, които може да предложи в замяна.

Автор: Ivodam   
Дата:   01-04-11 19:40

Бони, сериозно ли мислиш, че западните монополи са по-добри от руските? Извинявай, но това делене на света на руски и неруски е толкова непродуктивно вече. Обърни внимание в една тема от тия дни как ругаеха лекарствените монополи, от които нито един не е руски. Преди малко си гледах сметката от Софийска вода- 20 лв, които двама души не си представям как може да направим за един месец - подарък от западен монополист. Електромонополистите, които също не са руски, ни дерат не по-малко безмилостно и тепърва точат зъби да ни разкъсват. Големият капитал отдавна е транснационален и такова делене само отвлича от проблема на съвремието - борбата с корпорациите и корпоратокрацията в световен мащаб. Впрочем, интересно ми е какви европейски инвестиции очакваш - нищо повече от търговски вериги няма да видим, вервай ми.

Публикацията е редактирана (01-04-11 19:59)

Дата:   01-04-11 19:46

Това което отдавна знам със сигурност е:

Еропейският съюз няма да го бъде и ще се разпадне.

Всичко останало са само етапи в тази посока...

Дата:   01-04-11 19:49

Иво след една година водата ще бъде между 10 и 13 пъти по-скъпа с новия закон за водата .

Автор: slivenski   
Дата:   01-04-11 19:51

Ами като нищо може да се разпадне... След Гърция, като почнат да гърмят Португалия, Италия, Ирландия, Испания... което ще доведе до разпадане на еврозоната, а без нея ЕС става една излишна и тежка политическа структура... Ще се разпадне със сигурност, ако това се случи.

Дата:   01-04-11 19:54

ЕС е преди всичко най-неефективната бюрократична машина създавана някога в света.

С оглед на това което предстои шансовете и за оцеляване са нулеви.

Дата:   01-04-11 19:55

Само дето тогава и на нас ше ни се такова таковата... валутни бордове, стабилност, сигурност... Ако ЕС се разпадне, БГ направо може да изчезне от картата... Първо икономически, а после и политически...
В тоя смисъл, прогнозите на pmartinov може да се окажат и верни... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   01-04-11 19:56

Ivodam, бил съм и в Русия и в доста Европейски страни. Русия не е само Москва, а в провинцията им цари див олигархичен феодализъм, "вервай ми". Предпочитам западния модел, "вервай" ми.
Обичам да работя с европейци и като коректност в работата, и като култура, и като плащания.
Вервай ми.
Мартинов, няма да ти коментирам прогнозите, че ме мързи да вадя какви ги приказваше само преди няколко месеца[smilie18]

Дата:   01-04-11 20:03

За всяко нещо най-важният въпрос е ЗАЩО.

Кой има полза да няма ЕС, а отделни държави без обща политика и икономически интереси?

[smilie3] [beer] [beer] [smilie21]

Дата:   01-04-11 20:05

Какви Бони ?

Още като гръмнаха банките казах,че капитализма си отива .

Да не би днес след 3 години капитализма да е нещо повече от преди ?

Световна криза която се задълбочава всяка година...

Публикацията е редактирана (01-04-11 20:06)

Дата:   01-04-11 20:08

Ех, какво ли е разправял дядо ти по време на голямата депресия.... Сигурно същите приказки.
И Мартинов като си отива капитализма какво идва?[smilie18]

(Не знам как са сметките за вода, имам си хидрофор и соларен бойлер)

Дата:   01-04-11 20:12

Автор: pmartinov
Дата: 15-10-10 21:07

Не забравяйте че бъдещият президент на България няма да се казва нито Алексей Петров нито Ивайло Калфин

Ще се казва Цветан Цветанов

Това е първият вътрешен министър от 20 години насам който си изпълнява функциите така че получава поздравления както от Брюксел така и от Европол.

Когато фактите говорят и боговете мълчат.

Мартинов, това прогноза ли е или опит за пророчество:) Защо така уважаваш мнението на Брюксел[smilie18]

Дата:   01-04-11 20:18

Това е моята прогноза .

Изборите още не са минали .

Автор: netLady   
Дата:   01-04-11 20:19

интервю с Джулието Киеза, ексдепутат в Европарламента [smilie6]

Автор: Ivodam   
Дата:   01-04-11 20:19

Бони, мисля че ставаше дума за нещо по-различно, за това какво е тук при нас, и какво ще става тук. Не мога да ги мисля нито руснаците, нито европейците, междувпрочем работя с европейски фирми ката ден, такива работи мога да ти покажа, какви ги вършат европейците и как работят сами по правилата, които нас ни гонят да спазваме, че косата ще ти настръхне. Не ми вервай, ела някой ден да ти покажа! Аз лично каквото съм си постигнал, съм постигнал сам, нито в личен план, нито в исторически като представител на българския народ съм видял добро от европейци или руснаци. Винаги нещо ни подмятат насам-натам като непотребна вещ или незаконнородено дете. Е, може би с едно-единствено изключение на моменти - германците. Европейците нямат интерес да ни развиват, ако имаха - 20 години бяха предостатъчно време да направят нещо реално. Но защо да го правят като това наше положение им е суперизгодно - захранваме ги с евтина и качествена работна ръка, тука сме им евтин курорт. Инвестиции ли, има да чакаш...

Публикацията е редактирана (01-04-11 20:31)

Дата:   01-04-11 20:23

Абе, най-важното е да си енергийно независим... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   01-04-11 20:26

Ivodam, добре че спомена германците с добро, иначе щях да се притесня за тебе:) Доколкото си спомням, те са водещи в евросъюза...
Споко, коментирам статията само. Не е обективна просто, много е повърхностна и е едностранчива, чак е обидно за "журналиста"
Както викат братушките - Поживём,увидем:)

Дата:   01-04-11 20:34

Капитализма щеше да е вечен само ако ресурсите бяха неизчерпаеми.

Днес света е изправен пред енергиен и ресурсен дефицит без аналог в никое време.

Това което се случи с Япония е само началото на задълбочаването на кризата .

Америка няма да може така леко да се отърве както Япония.

Публикацията е редактирана (01-04-11 20:35)

Дата:   01-04-11 20:48

Ама пропусна да кажеш какво следва след капитализма...
Щото и едни други хора разправяха, че си отива, ама тяхната алтернатива я видяхме:)

Дата:   01-04-11 20:51

Не, Бони, няма да е социализъм. По-страшно ще е. Но ще поживеем, ще видим, както сам казваш... [beer] [beer]

Дата:   01-04-11 21:00

Слава Севрюкова за България и света – пророчества 1/4

Който иска повече да знае :

1.

2.

3.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.