Автор: rhyan
Дата: 01-04-11 01:22
Подкрепям dreamer!!! Толкова зле звук на кино досега съм чувал само на последните прожекции на някой филм, дето са го въртели повече от месец и в салона има 3ма души, а билета е 3лв...
В интерес на истината не съм очаквал звука да е като на концерт, най-малкото не и толкова силен като на концерт, но това си беше подигравка.
В началото на филма имаше да кажем 10 минути въведение, коментари от бандата, разказчета и т.н. Да оставим на страна факта, че субтитри нямаше, обаче звука беше толкова зле, че едва успявах да различа какво говорят. Накрая се принудих да се опитвам едва ли не да чета по устните им. Кофти звука, комбиниран с английския им акцент направо ме отказа да се напъвам да проумея за какво точно иде реч - явно ставаше дума за емоцията да правят шоу в Бразилия, и т.н....
Както и да е - майната им на приказките, ние сме отишли да слушаме музика...Ем, да, ама не.
Първо, нямаше и помен от типичния бас на бандата, който кара половината ти пломби да се отлепят и ти докарва бъбречна криза, ако си преживял това с пломбите.
Второ - не че момчетата пеят кой знае колко по песните, обаче виждаш как човека говори нещо на микрофона, ама нищо се не чува - по-скоро няяяякъде в далечината, може би на друг концерт, или от съседната зала се чува глас.
Трето - високите бяха така скопени, че говорителите пукаха неистово, а мелодиите на парчета като вуду пийпъл, аут оф спейс, омен, и т.н. просто ....ги нямаше. Чакаш да чуеш познатото пищене от старт дъ денс, ама...няма - няма мелодия, няма китара, няма - нищо няма.
В крайна сметка много хора се изнесоха, други ходиха да се разправят заради кофти звука, ама нъцки - работата се оправи и нещата си дойдоха на мястото ...естествено на финалните надписи на филма....
При положение, че това е специална, еднократна прожекция, само в избрани кина, при това рекламирана като 'кристалния 5.1 убийствен звук' смятам е меко казано недопустимо такова посредствено отношение.
Чудя се в момента дали да не пиша директно на групата за този мой 'хай дефинишън експириънс' да видим дали ще се повтори за напред...
И не на последно място това удоволствие за всички сетива ни костваше по 12лв на калпак.
Поне визията беше много много добре напасната към стила на групата. Визуално филма беше невероятен. Ама...все пак не сме глухи.
|
|