Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12     всички  напред  последна
 Лекарствената мафия
Автор: gorbi   
Дата:   27-03-11 10:05

Вече се чудя на какво да се възмущавам по-напред.....

Пия аугментин за един гаден синузит..... За пълния курс на лечение са ми необходими две кутии аугментин по 28.00 лева всяка.... 56.00 лева. Или грубо около 30 евро. 30 евро от изтупания от всякъде българин за две кутийки по 14 таблетки по 1гр. хапове.
28 грама - 30 евро. 1 грам - 1 евро

Кой го произвежда - британска фирма някаква си...
Интересно ми стана дали може да се намери по-ефтино, защото съгласете - човек може да намери по-добро място за едни 60 лева.... Търсих търсих по интернет.... В България стигнах до 24 лева..... Нормално се пшродава 25 - 30 лева.
Понеже ходя всеки месец до Украйна, където не е налазил още евросъюза с цените си или си нямат лекарско лоби в парламента, проверих там.... Най-скъпо го намерих в Киев за 11 лева. Одеса - 10 лева. Същата опаковка, същата дозировка, същия производител.....
Те тия търговци в Украйна също печелят, значи не го купуват за 10 лева си мисля....

Как е възможно на вече обраният отвсякъде българин да му искат 300% надценка за едни от най-необходимите лекарства - антибиотиците.... Антибиотик никога не пиеш за удоволствие..... Меко казано съм възмутен.... Проверих после и други цени на лекарства - надценката при нас е винаги над 200% от това което е в Украйна... примерно Украйна, защото имам близък поглед..... Предполагам че дори и в Европа е по-добре.... За Турция, която е два стандарта над нас, също съм сигурен че е по-евтино....
Ега си как ни доят.....

Отговори на това съобщение
 Re: Лекарствената мафия
Автор: gorbi   
Дата:   27-03-11 10:07

имам малко за редакция в първия пост..... админа да ми го оправи като не може се редактира ф то в евтиното... ;)

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   27-03-11 10:08

А на всичкото отгоре и с договорите , които здравната каса подписва и плаща според тях дадени лекарства се набутва на цени по високи , отколкото понякога са в търговската мрежа [smilie23] . Как става тази работа и кой подписва тези договори и срещу каква сума... [smilie23]

Автор: alsash   
Дата:   27-03-11 10:12

...геноцид....[smilie9]

Автор: alba_luna   
Дата:   27-03-11 10:14

"Софарма Трейдинг АД реализира за месец февруари 2011 г. продажби на стока в размер на 36.1 млн. лева или 23.15% ръст спрямо същия период на 2010 г. Печалбата преди данъци на компанията е в размер на 480 хил. лв. за втория месец на 2011 г. или 173.7% ръст спрямо същия период на 2010 г.
Позитивният тренд в развитието на Софарма Трейдинг намира най-ясно доказателство в обема на постигнатите продажби през януари и февруари на 2011 г. - 73 млн. лв. или ръст от 23.53% спрямо същия период на 2010 г ."

Не знам кой дистрибутира Аугментина. Избрах Софарма за пример, щото са с най-голям пазарен дял в БГ.
За мен фармацевтичната мафия са най-долните отрепки в света като цяло. [smilie23] [smilie23]

Автор: georgivelev   
Дата:   27-03-11 10:33

Луна, ще ти цитирам по памет един кратък пасаж от Пътеводител на Галактичесткия стопаджия, в който се разказва за планета, на която решили да се отърват от прослойката от която смятали че нямат нужда - телефонни хигиенисти, асансьорни психолози и пр., натоварили ги на един космически кораб и задали курс право към една невзрачна планета в другия край на галактиката. Останалите си живяли много хубаво, докато цялото население не загинало от болест, прихваната от мръсен телефон.

(По-нататък се разказва, че телефонните хигиенисти се заселват на Земята и дават началото на човешката цивилизация)

Ако не бяха лекарите, зъболекарите и фармацевтите населението на земята нямаше да е толкова голямо, нямаше да го има бурния технически прогрес, жените нямаше да работят а щяха да си стоят вкъщи и да раждат деца, повечето от които да не доживеят и 1 година и така нататък. Темата е много дълга.

Не ги защитавам, доят, да, но винаги имаш избор и да не купуваш лекарствата им. Заеби хипократовата клетва, да си лекар/зъболекар/фармацевт си е бизнес, който както всеки друг бизнес се ръководи от законите за търсенето и предлагането.

Автор: tofo   
Дата:   27-03-11 10:37

Не винаги имаш избор. Там е врътката...[smilie8]

Автор: nsirakov   
Дата:   27-03-11 10:38

велев.. полека с обидите....

че каквото повикало...

Автор: ejko   
Дата:   27-03-11 10:40

е защо обиди..., той комплимент ви прави...

Автор: nsirakov   
Дата:   27-03-11 10:41

с такова отношение, не чакайте съчувствие...

[smilie23]

Автор: boink   
Дата:   27-03-11 10:42

Не ги защитавам, доят, да, но винаги имаш избор и да не купуваш лекарствата им.

не е така. 1000%.

хомеопатията не винаги е решение.

Дата:   27-03-11 10:44

Аз сериозно питам, защо мислиш, че е обидно? Според мен нищо лошо не искаш ед акаже, освен, че сте нужни...
Аз съм бил представител на много по презряна прослойка от обществото...

Дата:   27-03-11 10:46

имам чувство че нсираков, всеки път когато някой каже нещо лошо против прослойката му и скача като ощипана мома. що така бе сираков?

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   27-03-11 10:48

Водете се от интереса си хора. Или по скоро цената, особено когато можете да си позволите алтернативен източник за дадената стока. Отнася се за поне едно 90% от търговията в България. Напоследък инвестирам в китайското икономическо чудо. Просто дребната електроника, която взимам от там, тук е на 100% от горе. Сигурно има някакво смислено и много сериозно аргументирано оправдание за тия дабъли, трипъли и ен-пъли на цените тук, но глупости не ми се слушат.

Дата:   27-03-11 10:56

Човекът казва колко незаменима е лекарската професия и как е основна за човешкия прогрес и дори да ни взимат много пари фармацевтичните компании, трябва да отдадем заслуженото признание на лекарите и зъболекарите, защото не може без тях и Сираков се обижда... Аз го разбирам много пъти, защото ако си честен човек - лекар и няма как да ти е приятно да ти казват колко си лош, но в случая не разбрах защо се обиди... След като Велев ги защити по нагледен начин като гилдия...

Автор: the_drug   
Дата:   27-03-11 11:02

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: alba_luna   
Дата:   27-03-11 11:07

Сега, правя голяма разлика между лекарското съсловие и фармацевтичните компании.
Последните заслужават уважение за изследователските си програми и за наистина важните лекарства.

Автор: tofo   
Дата:   27-03-11 11:10

The cost of doing business
[smilie8]

Автор: marconi   
Дата:   27-03-11 11:10

Цените на медикаментите в Бг са обвързани с цените на медикаментите на така наречените референтни за Бг държави / 8 на брой /. Това са: Румъния, Естония, Чехия, Гърция, Унгария, Литва, Португалия и Испания. Тук се регистрира най-ниската цена из между тези 8. Всяка една от горните страни има свои / различни референтни държави / и т.н. и т.н...
както виждате мафията е много сериозна [smilie18]
мързи ме да пиша - умнички сте, изводите си ги правете сами...

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   27-03-11 11:11

А аз все си мислех, че цената се определя от производителя и от там по веригата [cool] [cool] [cool]

Дата:   27-03-11 11:16

фармацевтичните компании, от своя страна са абсолютно меркантилни общости, но проблема е че когато ножа опре до кокала и 1000 лева ще дадеш ако трябва.

помните преди години за разни патенти за по-евтини лекарства които са били укривани.

фармацията работи само за печалба. не работи за вас. краварят си гледа кравата и я дои не защото много я обича или му харесва сиренето. прави го за пари.

естествено темата бе объркана още в началото, защото се смесиха двата жанра - лекари и фамрацевти, както каза албалуна, но не са малко лекарите които предписват точно определен продукт, вместо по-евтиния и категорично същ като действие препарат.

обърнете внимание колко реклами има по телевизията за лекарства....

вчера дори едни се поляха с някаква ужасна боя докато вечеряхме... а имам химикалка на фирмата с рекламирания продукт от повече от осем години.... а чак сега го рекламират по телевизора.....

не се възмущавайте, а се опитвайте да живеете здравословно.

Публикацията е редактирана (27-03-11 11:18)

Автор: bobihot   
Дата:   27-03-11 11:17

Вече няма да имаме и алтернатива, защото забраняват билковите... [smilie2] [smilie2] [smilie9]

Дата:   27-03-11 11:22

Те реално не ги забраняват за производство, но ще искат да се лицензират за свободна продажба или да се продават само след лекарско предписание...

Автор: georgivelev   
Дата:   27-03-11 11:26

Луна, но и фармацевтичните компании също са в основата на прогреса. Ако ги няма лекарствата, лекарите също ги няма. Така че въобще не съм съгласен, че фармацевтичните компании са най-долните отрепки. Ако говориш за дилърите на дрога, тогава съм съгласен.

@boink -лекар и фармацевти са 2 клона на един и същи жанр.

Публикацията е редактирана (27-03-11 11:28)

Автор: slivenski   
Дата:   27-03-11 11:26

Мафия, немафия... Фармацевтиката е на едно от най-челните места по печалби в света. Хората винаги ще се разболяват, винаги ще ядат и винаги ще се избиват... Редът може и да не е същият... [smilie21] [smilie21] [smilie5]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.