Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Досаден проблем с датчика на горивото..- Отворихме резервоара...ама... май....
Автор: cameraman   
Дата:   05-03-11 20:19

Не зная дали не си внушавам, но мисля, че повреждането на стрелката за ниво на горивото се случи прио една смяна на горивния филтър.... Мислех си, че при следващата смяна може датчика сам да се оправи... УВИ.... В петък последно бутах тойотата до бензиностанция... и после я обезвъздушавах... Колата ми не е лека за бутане... Това е Тойота Авенсис 2000ТД 2000година... Бих се радвал ако някой ми посочи лек.... или доктор за този проблем... Желателно е това да се случи във Варна..... Лампичката за резерва също не светва.... стрелката замръзва на 1/2 от първото деление...
[smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re: Досаден проблем с датчика на горивото..
Автор: Jim__Beam   
Дата:   05-03-11 20:22

... Първо се започва с най-евтиното решение .... [smilie7] [smilie7] [smilie7] тупаници по таблото ..[cool] [cool] [cool]

Автор: agop4o   
Дата:   05-03-11 20:23

горивния филтър няма нищо с нивомера

Автор: Todd   
Дата:   05-03-11 20:25

Филтъра нема общо .... оди сменяй датчика .

И да ти проверят клапана за обезвъздушаване на резервоара.

[smilie7]

Дата:   05-03-11 20:25

Тупаници не помагат...

Дата:   05-03-11 20:27

На тойотата таблото не прави проблем ...

Дата:   05-03-11 20:30

нещо не разбирам.за кой датчик говорите[smilie11]

Дата:   05-03-11 20:31

за нивомера на горивото...

Автор: ejko   
Дата:   05-03-11 20:36

чувал съм от форума ни на тойота и други с проблеми с това, което измерва горивото. На някой му беше заседнало нещо някъде из резервоара и не следеше нивото както трябва. Нещо механично беше, дори не беше датчик... Но за Варна не знам сервиз...

Автор: danvan16   
Дата:   05-03-11 20:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   05-03-11 20:44

Надали ще е от жичка, щото по принцип стрелката работи... Спира на крайното деление... преди да стигне нулата... и лампичката не светва...

Дата:   05-03-11 20:52

нивомера е механика. датчика за лампата за резерва в някои случаи на тойота е някакво съпротивление което си променя стойностите когато е мокро или сухо и от там идва светенето на лампата.най вероятно си оставил колата с малко гориво и поплавъка някъде засяда по горе от най долно положение и не отчита оставането без гориво.което значи че ако е такъв принципа ти за отчитане за резерва и дори поплавъка да е застанал по горе при намаляне на горивото трябва да светне резерва поне.незнам на по новите тойоти може да са променили системата за отчитане на резерва.

Автор: J0R0   
Дата:   05-03-11 20:55

Половин година се мъча с тоя проблем (Хонда), опитваха се как ли не да го оправят, включително и смяна на таблото.
Последната диагноза се оказа, че съм ударил леко резервоара отдолу, точно дето е датчика.
Поплавъка не може да падне до дъното, понеже опира в издатината.
В крайна сметка се отказах да го поправям.

Дата:   05-03-11 20:56

Да.... ама нищо не свети и аз усещам леко придърпване един два пъти леко дръпвам крак от педала... не гасне... до един момент...... и после.... бутам

Дата:   05-03-11 20:58

Обяснението на проблема, за който четох беше нещо като на agop4o разсъжденията. Проблемът се беше появил след като един момък беше решил на два пъти да натиска езика на бензиноколонката след като той се беше изключвал. Не знам защо му е било да препълва...
Спокойно може да е от "поплавъка". Аз не виждам как може едновременно и стрелката да спира преди края и лампата да не свети и това да се дължи на само жичката на датчика..., но аз нищо не разбирам, което може би трябва да се вземе предвид :)))

Дата:   05-03-11 21:44

Дублирах темата и Тук:
http://toyotabg.net/viewtopic.php?t=16674
ПАК НИЩО...

Автор: ники1   
Дата:   05-03-11 21:45

Датчика в резервоара е реостатно съпротивление-жица навита около изолационна сърцевина. Поплавъкът се движи нагоре-надолу и мести една пластинка по жицата.От това се променя съпротивлението и подава различен ток към вторичният уред на таблото.
Проверка на "датчика" в резервоара- на канал-влизаш под колата,откачваш клемите от резервоара и трябва да показва "празно"/при включен контакт/ ,после допираш на маса/минус/ и трябва да покаже пълно-100% .Ако показанието е такова то инсталацията от резервоара до таблото е ОК!
Подобен проблем може да се появи и при некачествен контакт/окисляване/ на горепосочените клеми на фланеца. Почистват се с фина шкурка и се изолира връзката да не влиза влага.
Ако всичко е така както ти го описах- търсиш проблема в резервоара.....

Дата:   05-03-11 21:48

Забравих......лампата би трябвало да се командва с втора пластина на същият реостат.

Дата:   05-03-11 21:50

Лампата започва да свети след като поплавъка премине определена стойност на съпротивлението.
Всъщност нивомера работи като потенциометър .Та когато тоя потенциометър заседне някъде по средата поради някакъв механичен проблем лампата ще светне на 36-ти март !!!

Та сте седнали даже да мислите - отивай в сервиза !!! Тойота сервиз !!!

До сега да си го забравил.

[smilie7]

Автор: Marillion   
Дата:   05-03-11 21:54

/spam

купи си мерцедес :)

Дата:   05-03-11 21:54

Това обяснява хаоса, но не сочи пътя към отстраняването му.... Ако аз кача тази кола на канал.... ще си повярвам и ще започна този значително по-доходоносен от операторството занаят.... но мисля, че ми е късно, а и не приемат чираци на моята възраст.... търся съвет за майстор и цифрово измерение за стойността на лечението...
О>К> Тойота Варна

Публикацията е редактирана (05-03-11 21:55)

Дата:   05-03-11 21:55

ЕТО ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ

Публикацията е редактирана (05-03-11 21:59)

Дата:   05-03-11 22:00

И още един такъв

Дата:   05-03-11 22:01

toyota service !!!!

Тук ТИЯ са ми клиенти и приятели ... ако не си намериш други !

Дата:   05-03-11 22:09

Много цифромания в тойота сервиза, а и със по-старите коли се отнасят малко странно. В София Питстоп-а, май е по-добре, а и нормочасовете им са на половина, но за Варна не знам...

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.