Автор: krist
Дата: 05-02-11 19:15
Русинов, яку, дет' са вика! Респект! В същност, албумът на Булгаро го имам още откакто излезе.. Сега прослушах и нещата в Яку и Вокс - много приятни и те..
За стрингса дет' викаш - идеята ми беше да бъде точно тоя, студен и синти-, иначе лесно можех да сложа и някой семпъл на истински стрингс, ма не исках
@pif: щом разбираш толкова, би трябвало да ти е ясно, че парче, записвано, миксирано и мастерирано у дома, е ДЕМО, и едва ли звукът е нещото, което е уместно да се критикува, освен ако не искаш да блеснеш колко разбираш от звук. Един ден, живот и здраве, може да го презапишем в студио, както трябва.. Мисля обаче, че за домашна продукция е добре, да не кажа, че съм слушал български студийни продукции с по-кофти звук.. Да, инструментите ми (голяма част от тях - семпли) са записвани всички в различни акустични условия, но пък след това са смесени с един и същ ривърб като send-effect, ако трябва да съм точен, с два, за два различни плана и по отношение на смесването е направено каквото е необходимо, за да се постигне хомогенна музикална картина като за демо.. В допълнение, има различни видове джаз, които имат различен звук, и това, което е добро при един, не е чак толкова при друг.. Аз поне в българска продукция не съм чувал нещо, което да звучи близо до начина, по който бих искал да звучи моето парче, независимо дали съм го постигнал, та не знам дали си говорим за едни и същи неща.. Всеки случай, би ми било интересно да чуя нещо, което си записвал, и което мислиш, че е максимално близо до нашето парче по-горе като звук.
П.П. абе мисля, че доста повече хора във форума се занимават с музика, ама се скатават нещо
|
|