Автор: gorbi
Дата: 23-01-11 20:30
Има такава приказка по българско....
Означава - ако ще да стане лошо, много лошо, супер лошо, ужасно, та чак турско..... Един вид - робско такова, гадно.....
Обаче аз на Нова година бях в Турция и да ви кажа, значението на тая приказка се е посменило.....
Турците близките 10 години не виждам как ще ги стигнем..... Стандарт на живот, инфраструктура, организация на държавата, държавническо мислене...... Видях чисто нов град, изграден сред нищото.... Нови блокове с нови улици с нови магазини, с нови училища... .... Докато минавахме с автобуса ми висна ченето и така и не можах да си го прибера дълго време след като отминахме... Все едно е декор от филм... Само дето си е истина....... Ние във Варна дупките по улиците не можем да си оправим....
Качихме се на автобус от Истамбул до Силиври (50 км.) Автобусът нов, със стюард, стюардът носи кафе, чай, кифлички и сладки, кола или спрайт.... Това е включено в цената - 10 лева....
За отношението на хората да не говоря... Толкова приятни и отзивчиви хора не съм виждал скоро.... Където и да спреш и да помолиш за помощ тръгват с теб и взимат проблема ти като свой.... Минимална пенсия 600 лева... Минимална учителска заплата 1200 лева.... Нека стане турско... Ама няма да стане скоро... Ей така ми хрумна... Ние дето сме много отворени българчета, вечно мрънкащи и много знаещи, вечно мразещи.... Сега да не ми скочат националистите - споко, нас и без туй никой не ни иска... Да станем турско ще си остане само мечта.... ;)
|
|