Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Керамика vs Стомана
Автор: pmartinov   
Дата:   22-01-11 23:50

Кухненски ножове.



https://photo-forum.net/joro/emoticons/AvatarSmileyFencing.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/AvatarSmileyFencing.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/AvatarSmileyFencing.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/AvatarSmileyFencing.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/AvatarSmileyFencing.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/AvatarSmileyFencing.gif


Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: navy   
Дата:   22-01-11 23:52

това нещо като галакси и айфон ли е?

Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: harvester_vn   
Дата:   22-01-11 23:52

Стомана естествено. Ама не неръждаема.

Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: nodoubt   
Дата:   22-01-11 23:58

от коледа съм собственик на Kyocera advanced ceramic.

предимство: реже много по-лесно и прецизно от основният ми (почти нов) Wüsthof (който сам по себе си е забележителен)

особеност: реже при търкане, натиск не помага много.

недостатък: за кашкавали, меса с кокали, замразени и тн. НЕ става. Предполагам че се чупи без особено усилие. Скъп.


Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: pmartinov   
Дата:   22-01-11 23:58

Не .


Това е как се правят пари от глупостта на хората...


Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: ksuhorukov   
Дата:   22-01-11 23:59

Зависи. Керамиката не я хваща металдетектора [smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: pmartinov   
Дата:   23-01-11 00:04

Да вярно е ! И магнит не я хваща...


Обелвам една ябълка с керамична белачка и още една с метална-Факелман .


Има ли някой който ще познае по вкуса коя ябълка с коя белачка е обелена ?


Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: bobihot   
Дата:   23-01-11 00:15

Последно кой да купим?[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: pmartinov   
Дата:   23-01-11 00:16

Това ще се разбере едва на края на темата[smilie3]


Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: rw   
Дата:   23-01-11 00:28

Снобари [smilie18]
[beer]


Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: djogata   
Дата:   23-01-11 00:31

Керамиката е по-твърда от стоманата затова може да се заточи по-добре - самият ръб на острието на микроскопично ниво е по-тънък, и остава такъв за по-дълго време.

Също така керамиката има зърнеста микроструктура, и отделните зрънца играят ролята на "зъби", които режат още повече.

При изпускане керамичният нож може да се счупи. При удар също.

Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: bvidenov   
Дата:   23-01-11 00:32

За сужука, само керамика.
Аз не се разделям с един общовойскови Солинген, ама за фини работи керамиката.

Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: pmartinov   
Дата:   23-01-11 00:33

Точилката за керамичния нож е само 150 лева .



С друго не може да се наточи.


Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: jivkojj   
Дата:   23-01-11 00:38

Аз бях голям мераклия на керамични ножове. Купих 2. В началото добре, но след около 1/2 година вече режеха като нормални, горе-долу остри метални. Уж ги пазихме, а и остриетата се назъбиха.

Обаче пък сега нямат наостряне.

Не са скъпи, винаги може човек да си купи един пробно да види.

Отделно имам едни правени по поръчка в Арсенал К-к, до колкото знам от стомана за гилзи. Те са по-удачни, но и тях трябва да ги точи точилар, че са много твърди и в домашни условия не става, но поне не са крехки.

Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: imitev   
Дата:   23-01-11 00:40


За суджука - само РЪЖдаем нож. Много по-добре се заточва, по-лесно се изхабява. Но докато е остър е несравнимо по-остър от неръждаемите ножове.

Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: nodoubt   
Дата:   23-01-11 00:43

It's a knife. Stop throwing it around and CUT something!


Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: djogata   
Дата:   23-01-11 00:45

Неръждаемата стомана е много жилава. Затова при заточване парченцата дето се отчупват са много малки. Ръждаемата стомана е по-крехка и се отчупват по-големи парчета (особено ако е леко закалена). Резултатът предполагам е подобен на керамиката - острието на микро-ниво е назъбено и реже по-добре.

Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: pmartinov   
Дата:   23-01-11 00:46

Керамиката е 50% по-твърда от стоманата и е доста крехка.


Според рекламата керамиката 10 пъти по-бавно се затъпява от стоманата .


Възможно ли е при 50% повече твърдост да се постигне 10 пъти по-голяма устойчивост на затъпяване .


Керамиката се продава на 500% по-скъпо от стоманата.


Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: juslen   
Дата:   23-01-11 00:48

Някои много фини и префинени дегустатори споделят, че храната нарязана със стоманен и керамичен нож имала сериозна разлика във вкуса[smile]
Имам приятел който също твърди, че с керамичния нож салатата придобивала друг вкус,и аз имам керамични ножове но не мога да усетя разлика-явно не съм префинен и изтъчен човек[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: nodoubt   
Дата:   23-01-11 00:49

Керамиката се продава на 500% по-скъпо от стоманата.

[smilie11]

има керамични ножове от 10 и 100 лева.И стоманени такива.Качествените ножове обикновенно клонят към втората цена [smilie11]


Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: bvidenov   
Дата:   23-01-11 00:52

pmartinov
Стоманата има свойството ковкост. Атомите могат да се местят един спрямо друг в решетката при съответното въздействие. Затова и се затъпява ножа. А керамиката е фиксирана "структура" Тя може да се чупи,но не се затъпява. Просто от експлоатацията се отчупват парченца от режещия ръб.

Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: Amigo   
Дата:   23-01-11 00:56

сокоизстисквачките се препоръчват да са керамични от застъпниците на здравословния начин на живот, защото стоманата предполагаемо окислява разни витамини [smilie8] обаче керамичните струват майка си и баща си [smilie5] [smilie5] аз дваесетина години карам с обикновени, не знам колко % от витамините в соковете досега съм изпуснал [smilie8] [smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: djogata   
Дата:   23-01-11 00:56

Напълно възможно е при 50% по-голяма твърдост да се постигне 10 пъти по-бавно затъпяване. Просто 50% по-голяма твърдост са достатъчни за да премахнат 90% от причините за затъпяване.

Примерно с 300 лева можеш да си купиш самолетен билет евентуално до Скопие и Варна. Да, ама с 50% повече (450 лева) вече имаш шанс да си купиш билет за половин Европа. Същото се получава и при ножовете.

Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: djogata   
Дата:   23-01-11 00:59

Ахаха, научих нова дума на български - ковкост (напълно сериозен съм - на английски терминът е ductility - и това го знаех само на английски. На български съм го чувал някога си, но никога не бях направил връзката). [smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Керамика vs Стомана
Автор: bozo   
Дата:   23-01-11 01:00

Стомана. Много по-функционално от керамиката.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.