Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За продажбите на лизингови телефони
Автор: ivodam   
Дата:   01-12-10 15:04

Абе това някаква форма за кредитиране ли е, или какво за някои хора? Гледам, че масово се предлагат за продажба телефони, които са взети само преди месец-два от някой мобилен оператор. Изобщо не ми е ясно как всъщност ги продават и как се оформя сделката, като де-юре продавачът продава нещо, което не е негово?...

[smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: За продажбите на лизингови телефони
Автор: stoyan_5   
Дата:   01-12-10 15:21

Зависи от договора и спецификата на лизинговия обект.
Иначе си прав по принцип.
Интересно какво ще кажат и юристите!

Автор: Todd   
Дата:   01-12-10 15:24

Тая пък е най-лесната !!!

Аре да ви не казвам как ама по този начин се продават и телевизори (плазми [smilie18] ) хладилници , бойлери перални ... всичко чисто ново на половин цена .

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   01-12-10 15:24

Чакай първо да се изкажат клубистите. [smilie7]

Дата:   01-12-10 15:27

Що бе, Тоде, кажи ни как, щото аз като любопитно същество, склонно да задава въпроси, питам - какво става например, ако купя такова нещо от някого, и тоя пич по една или друга причина вземе, че спре да си внася лизинговите месечни вноски - тогава устройството следва да се върне. Ако не се върне, предполагам, че операторът ще го обяви за издирване. А по ИМЕИ лъсват на секундата тия работи...

[smilie7]

Автор: guciguci   
Дата:   01-12-10 15:27

Ами щом ти дават документ с твоето име на него,значи си е твое. Това не е кредит,за който залогът е самата вещ. Аз така взех телефон от Виваком,като ми сложиха месечна вноска към таксата. Ама нека наистина се изкаже някой юрист,защото и на мен ми е интересно. Защото от Виваком го дават с приемо-предавателен протокол,което е малко по-различно. Може ли да се окаже,че като го изплатя и може да си го поискат обратно? [smilie18]

Публикацията е редактирана (01-12-10 15:28)

Автор: Marillion   
Дата:   01-12-10 15:31

К'во да кажем. Дайте конкретика.

Ако става въпрос за това, че хора масово взимат телефони от мобилните оператори и се обвързват с 2 год. договор, както и изплащане на телефона за този срок, то няма проблем човекът да го продаде.

В случай, че не спази договора си /хипотетично, защото не съм чел договора/ кредиторът (оператора) няма да тръгне да си търси телефона, а ще си иска паричния му еквивалент.

В повечето случаи се сключва договор за няколко години, взима се телефон на изплащане и след като излезе от офиса на оператора човека го продава.

После оператора претендира неустойка по договора + таксите за периода + цената на телефона + хонорар на юриста им + съдебните разноски. Сумата излиза около... 2000-2500 лв при 2 год. договор + телефон за около 800 лв.

Проблемът е, че тия хора, дето взимат телефоните не им дреме и нямат нищо на тяхно име. За 1 ден могат да вземат от 3-те оператора по един телефон за по 1000 лв и да го продадът за по 500. Така печелят 1500 лв за 1 ден. После... я камилата, я камиларя.

Дата:   01-12-10 15:31

guciguci: Не е твое, освен приемо-предавателен протокол имаш и договор за лизинг, прочети си го внимателно :). Както с колите, предметът не става твоя собственост, докато не го изплатиш, даже някои умници имат накрая такса от примерно 1 лв. за окончателното прехвърляне на собствеността...

[smilie8]

Дата:   01-12-10 15:35

Marillion: Е ако няма нищо друго за прибиране, няма логика операторът поне да не поиска издирване и връщане на самата вещ...

Дата:   01-12-10 15:37

Нямам друго освен приемо-предавателен протокол.

Дата:   01-12-10 15:38

ivodam, всички оператори слагат неустойка в размер на 100% от цената на лизингованата вещ.

Така че.... що да си търсят телефон, като може да им платиш 2, барабар с лихвите.

Що да се занимават, при положение, че имат и договор, с който си се задължил 2-3 год. да им даваш по 20-30 лв/месец, вместо да си ги вземат наведнъж без да ти дадът нищо насреща.

Истината е, че операторите никога не са набутани. Вервай ми.

Дата:   01-12-10 15:38

guciguci - имаш общи условия :)

Автор: Todd   
Дата:   01-12-10 15:39

Автор: ivodam
Дата: 01-12-10 15:27

Що бе, Тоде, кажи ни как, щото аз като любопитно същество, склонно да задава въпроси, питам - какво става например, ако купя такова нещо от някого, и тоя пич по една или друга причина вземе, че спре да си внася лизинговите месечни вноски - тогава устройството следва да се върне. Ако не се върне, предполагам, че операторът ще го обяви за издирване. А по ИМЕИ лъсват на секундата тия работи...

Първо по ИМЕИ никой няма да го търси - издирват се телефони само с доказано криминално престъпление .

Второ и да не плаща личната карта сигурно е менте или е заминал в чужбина .

Схемата обикновенно е преди заминаване в чужбина от Техномаркет например или някой оператор си купуваш на лизинг 100 неща (най-скъпите )- отвън ги продаваш на половин цена и хукваш ...

Я камилата я камиларя ....

Или чужда лична карта ... телефона за връзка е твоят собствен като работодател и си в бизнеса ....

Схемите са много и аз надали знам всички.

Или си представяте как някой ги гони или следи ???

На кой му пука - на държавният чиновник за държавата ?????

Това са научнофантастични филми по тия земи .

[smilie5]

Дата:   01-12-10 15:40

Може ли и на мен да ми отговориш как стоят нещата с приемо-предавателния протокол. Няма лихва,нямам нищо просто 12 вноски прикачени към месечната ми такса.

Дата:   01-12-10 15:40

Marillion: При Мобилтел примерно, имам едно компче, ако река да прекратявам договора, трябва да го върна и дължа 40%, не 100%, от оставащата сума.

Дата:   01-12-10 15:43

Иво, сигурен ли си?

Чета общите условия на ментел за лизинг.

42. (изм. 12.04.2007г.) В случаите, когато при връщане на ЛИЗИНГОВАНАТА ВЕЩ не са изпълнени изискванията на т.29 от тези Общи условия или са установени недостатъци на ЛИЗИНГОВАНАТА ВЕЩ ЛИЗИНГОПОЛУЧАТЕЛЯТ се задължава да заплати всички дължими до момента на връщането суми заедно с лихвите за забава, както и неустойка в размер на 100% от стойността на ЛИЗИНГОВАНАТА ВЕЩ, намалена с платените до датата на връщането ЛИЗИНГОВИ ВНОСКИ.

Дата:   01-12-10 15:47

Ше го погледна довечера.

Дата:   01-12-10 15:49

27. В срок от 3 (три) дни след изтичане на лизинговия срок Лизингополучателят се задължава да върне лизингованото устройство, освен ако не е упражнил правото си да го придобие. [smilie18]

Дата:   01-12-10 15:52

guciguci представяш ли си... плащаш 1200 лв за телефон и след 2 години го връщаш на оператора, щото не искаш да го придобиеш

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: navy   
Дата:   01-12-10 15:52

Бърз кредит от илядо леа [smilie18]
Яко... тия, дето не ги одобряват от банките.. мобилтел ги одобрява набързо [smilie18]

Лошото е, че телефона е вързан с М-тел... иначе щеше да е муцка [smilie5]

Дата:   01-12-10 15:55

Marillion ,абе аз няма да искам да го върна,ама те да не направят някой номер. Защото по-нагоре в общите условия пише:
"24.2. Да придобие собствеността върху лизингованото устройство по всяко време от действието на договора за лизинг или след изтичането му, при условие, че е заявил това изрично и е заплатил стойността на лизингованото устройство, посочена в договора за лизинг, намалена с лизинговите вноски, платени до датата на придобиване, както и на допълнително възнаграждение, различно от дължимите лизингови вноски, ако такова е предвидено в договора за лизинг."

И после е тва:
"25. Счита се, че Лизингополучателят е направил изрично изявление за придобиване на собствеността по смисъла на предходната т. 24.2 и собствеността върху лизингованото устройство се счита за придобита от Лизингополучателя с всички произтичащи от това правни последици при кумулативно наличие на следните предпоставки:
а) Лизингополучателят е платил всички задължения по т. 24.2, както и задълженията за ползваните от него електронни съобщителни услуги;
б) Лизингополучателят не е върнал лизингованото устройство в срок от 3 (три) работни дни след изтичане на лизинговия срок."

Тоест,да разбирам ли,че плащането на 12-те вноски се счита за изрична изявление за придобиване?

Публикацията е редактирана (01-12-10 15:58)

Автор: danvan16   
Дата:   01-12-10 16:05

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   01-12-10 16:22

guciguci да... за съжаление това не е договор за лизинг, а за покупка на изплащане.

Просто гледат винаги да ти го.... хакнат.

Дата:   01-12-10 16:35

guciguci: допълнителното възнаграждение е 1 лв., споко :))

Лизингът всъщност, строго погледнато е договор за наем с възможност за последващо изкупуване, а не покупка на изплащане на вноски - за това има друга дума на английски, която почти вече не се използва в съвременните условия - payment in installments.

За колите има някаква стойност от порядъка на 1-2% за окончателното изкупуване.

[smilie7]

Дата:   01-12-10 16:52

Мама им.. оп,извинявам се. А аз се чудя къв беше тоя един лев в предишната ми фактура. Та чак жалба пусках да се заяждам. А на 123 са толкова некомпетентни,че два месеца не могат да ми кажат откъде ми е тоя 1 лев.

Публикацията е редактирана (01-12-10 16:52)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.