Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 До компютърните спецове - HELP 2!
Автор: chicken   
Дата:   01-12-10 10:59

Тъпата щайга се изключва сама когато си поиска. Понякога като включвам или изключвам нещо от контакта, понякога когато се включи или изключи нагревателя на кафемашината, понякога когато го чукна леко и понякога без никаква видима причина. За да тръгне пак трябва първо да изключа копчето отзад и пак съответно да го включа (все едно да му извадя щепсела, което си е досадно)
Мисля да започна с ново захранване, за да пробвам по метода на пробите и грешките, но няма излишни пари, та ако някой има друга идея...???

Отговори на това съобщение
 Re: До компютърните спецове - HELP 2!
Автор: __SpOO__   
Дата:   01-12-10 11:05

Още един глас за ново захранване. Но можем само да гадаем иначе.

Ако имаш възможност само да опиташ с ново захранване без да се налага да купуваш такова би било добра идея [smilie24]

Автор: kaff   
Дата:   01-12-10 11:07

Дръпни нов директен кабел захранващ от бушона и смени захранването на компа. Имаш проблеми с инсталацията.[beer]

Автор: didesignbg   
Дата:   01-12-10 11:09

JNC или Codegen?

Автор: vladihg   
Дата:   01-12-10 11:10

При мен това редовно става от пада на напрежението, вечер даже принтера никога не ми работи защото потреблението е по-голямо, и тока който през деня ми варира от 170 до 230 волта вечер винаги е заковал около 180.[smilie23]

Автор: Marillion   
Дата:   01-12-10 11:11

Щом се налага да включващ и изключваш копчето, то имап проблем с ел. инсталацията. Компа има защита от токови удари - именно за това ти се налага да включваш и изключваш всеки път копчето.

Решението е UPS.

Ако имаш възможост включи разклонителя на компа в друг контакт, който не е свързан с други ел. уреди.

Според мен захранването ти е в ред.

Автор: danvan16   
Дата:   01-12-10 11:13

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: chicken   
Дата:   01-12-10 11:22

И аз съвсем логично първо се замислих за инсталацията, но говорим за контакти не само на различни предпазители а и на различни фази. Уж имам зануляване, ама то колко ли сигурен да е човек.... Трябва да извадя уреда. С фазомер има ли начин да се провери какво е положението?

Автор: djogata   
Дата:   01-12-10 11:23

Звучи като проблем едновременно със захранването и със инсталацията.

Инсталацията създава първоначалният проблем, а захранването не може да се справи с нестандартното електричество (или е повредено, или некачествено, или просто инсталацията е наистина калпава и никакво захранване не може да се справи).

УПС предполагам наистина ще реши проблема. Но може и да е достатъчно да смениш щепселите (така че компютърът и кафе машината да не са на един бушон), което първо препоръчвам да направиш като далеч по-евтина алтернатива [smilie5]

Автор: gorskio   
Дата:   01-12-10 11:25

Провери занулен ли е контакта, пробвай с фазомер по шасито на компа дали няма 220v.

Автор: explorer   
Дата:   01-12-10 11:46

Можеш да сложиш "Line conditioner", т.е. стабилизатор на напрежението, но тъй като в Бг не съм виждал да продават, по-скоро UPS някакъв.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   01-12-10 11:49

djogata написа:

> Звучи като проблем едновременно със захранването и със
> инсталацията.
>
> Инсталацията създава първоначалният проблем, а захранването не
> може да се справи с нестандартното електричество (или е
> повредено, или некачествено, или просто инсталацията е наистина
> калпава и никакво захранване не може да се справи).
>
> УПС предполагам наистина ще реши проблема. Но може и да е
> достатъчно да смениш щепселите (така че компютърът и кафе
> машината да не са на един бушон), което първо препоръчвам да
> направиш като далеч по-евтина алтернатива [smilie5]

+1

Евентуално и батерия на дъно, като източник на нестабилността, но както е описано по-скоро е горното.

Автор: asahi   
Дата:   01-12-10 12:31

" Уж имам зануляване, ама то колко ли сигурен да е човек"

В документите за заведението ти има една папка от сертифицирана лаборатория за проверка на защитния контур "фаза-нула" за всеки контакт и ел. съоръжение в кафенето ти. Та там пише кое дали и как е заземено. Проверката за твоя обект се прави всяка година, така че може да е време да ги викаш.
Има ефтини UPS-и - не е лоша идея да имаш един.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.