Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 До компютърните спецове - HELP!
Автор: Pehata   
Дата:   27-11-10 19:08

Отворих вчера компа да го почистя с прахосмукачката и да смажа вентилаторчето - нещо, което съм правил и преди. [cool]

Единственото различно беше, че извадих РАМ паметта (да прочета какво пише на нея - време ми е да я сменям) и после я върнах обратно.

Да, ама като включих компа, първо издаваше продължителни биипкания, а след като извадих и отново напъхах РАМ платката, спря да издава каквито и да е звуци. [smilie10]
Сега положението е такова - включвам го, вентилаторите и светлинките се включват, никакво биипкане не се чува и нищо не се показва на монитора. [smilie11]

Някой сеща ли се какво може да помогне в случая? Ще съм много благодарен! [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: До компютърните спецове - HELP!
Автор: asahi   
Дата:   27-11-10 19:09

Пиши на Амигото! URGENT, ASAP!

Автор: Amigo   
Дата:   27-11-10 19:11

Асахи, не го бъзикай човека бе [smilie5] [smilie5] и аз мисля тези дни да направя едно прочистване на компа, ама нищо няма да пипам вътре де [smilie8] [smilie5] [smilie5]

Дата:   27-11-10 19:13

Абе хора бе, ни съ и*авайте с бай си брадър, положението е сериозно [smilie2]

Автор: krist   
Дата:   27-11-10 19:15

Може да питаш и асахи - той обикновено ще ти препоръча да правиш повече деца, да бачкаш повече и да не плюеш по системата. Не знам обаче дали това ще ти реши компютърния въпрос..

Автор: terminator   
Дата:   27-11-10 19:16

Нема да се пуашиш :)

Отваряй пак компа. Извади паметта, сложи я пак и този път гледай да щракне и от двете страни на слота. Като щракне просто я натисни и поразклати настрани леко. След това провери да не се е поизвадила видеокартата от слота докато си натискал паметта да влезе. Натисни и видеокартата (може да я извадиш и пъхнеш наново). Не казваш кой вентилатор и как го снмазваш. Ако е на процесора - погледни да не се е разместил или отлепил радиатора му. Ако си вадил целия охладител (радиатор + вентилатор) погледни при слагането да не би да не прилепва прътно и равномерно към процесора. Също може да понатиснеш и поразмърдаш захранващите куплунзи отиващи до дънната платка.

Айде успех.

Автор: navy   
Дата:   27-11-10 19:16

Виж дали добре си напъхал паметта... почисти пиновете, някой ги чисти с ученическа гумичка, после издухва боклука [smilie3]
Може да е паднал някой боклук вътре в слота... знаеш ли...

Автор: steeens   
Дата:   27-11-10 19:18

Както го обясняваш има голяма вероятност да си вкарал в паметта си една светкавица от статично електричество и си я повредил по тоя начин.
Изпълни ли ритуала по предпазаване от статично електричество или не, преди да пипаш платката?

Автор: BOYANB   
Дата:   27-11-10 19:18

виж дали си включил монитора в компа [smilie21]

Дата:   27-11-10 19:21

Крист, наистина не мога да му реша компютърния въпрос. Мога да направя куп обосновани предположения, но това все още не е решение.

Дата:   27-11-10 19:31

За статичното електричество никакви мерки не съм взимал, естествено (отде да се сетя). [smilie11]

Инак смазах вентилатора на захранващия блок - как хубаво духа сега, без въобще да бръмчи!!! [smilie5]

По принцип, как се държи компът, когато го включиш без РАМ памет (ако пищи или прави нещо друго, начи няма да е оттам целият проблем).

Дата:   27-11-10 19:37

Ми, асахи, не можеш да дадеш съвет, хем че работата ти е доста технически-ориентирана, а си тръгнал да се бъзикаш с човек, който работата му е далеч от техниката и компютрите като цяло.. Не усещаш ли тук някакво несъответствие?

Дата:   27-11-10 19:46

Така де

Дата:   27-11-10 19:48

Ти също можеш да дадеш съвет, но приоритетите ти са другаде. Това несъответствие усещам.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   27-11-10 19:57

Опитай се да си спомниш какво представляваха бибипканията. Примерно две къси, едно дълго. После чекни в нета какво означават, ако нямаш книжка към дъното. Така ще се ориентираш какво си потрошил при чистенето. Това с прахосмукачката не бих си го причинил на собственото РС.

Автор: pif   
Дата:   27-11-10 20:00

Абе една съседка я болеше корема и аз нали хобито ми е хирургия реших да и погледна червата - отвътре. Та сипах и 2-3 ракии и за да заспи я погалих леко с 12 килограмовия чук по главата. Резнах тук, резнах там, извадих, поогледах, не видях нищо странно, изчистих разните му там гозби и макарони дето беше яла предната вечер и си я заших обратно. Ама ха сега де, вече 2-ри ден не се събужда а аз я подритвам през половин час. И нещо студена ми се види. Данеби да е затова ???

Та по темата. Звани ми един приятел щото компа му не му разпознавал файър уайър картата и уиндоуса нещо не можел да си качи драйвера като хората. Та аз му викам - извади я от слота и я пъхни на друг слот при което той вика - готово - ама компютъра се рестартира. Това нормално ли е сам да се рестартира без да съм му дал рестарт от менюто - а аз го питам - ама ти на включен компютър ли я сменяш а тои: ами ти не ми каза да го изключа.
Тъй че човек като изгори 1-2-3 компютъра се научава.

Автор: vladihg   
Дата:   27-11-10 20:07

Нямирисва ми и на мен на изгоряло...я дъно, я рам...Един колега "разбирач" така уж сложи още РАМ на едно бавно офис РС и после се наложи да бракуваме целия комп...[smilie10]

Дата:   27-11-10 20:49

Ееее, стига бе, гръмнало било... Щеше да се чуе!

Дата:   27-11-10 20:50

Несъответствието е, че аз, независимо дали разбирам или не, не се подигравам на некомпетентните в моята област, а ти го правиш, което не е нещо за възхищение[smilie3] По темата не мога да дам коментар, щото силата ми е по-скоро в софтуера, отколкото хардуера - на прима виста може да е всяко от нещата, които са изброени вече по-горе..

Дата:   27-11-10 20:52

Те компонентите така си гърмят - чува се на другия ден.

Дата:   27-11-10 20:56

Pehata

Чупил съм кристал на процесор. Това се чува. Обаче статично електричество не можеш да усетиш как ще ти направи частите покойници. А пък ровенето в работеща машина, "щото то на мен не може да се случи", какви мизерии прави.

Автор: imitev   
Дата:   27-11-10 21:35

Абе оправи ли се компютъра?

Иначе основни виновници в случая ненаместена памет и разместена видеокарта или някой компонент който също е пипан.

Това докато вадиш РАМ-а да ти изгори от статично електричество за 20 години не ми се е случвало нито веднъж.

А навремето даже вадехме флопи контролерите на правец 82 докато работят и се бях специализирал да го правя без правеца да забие (защото нямаше флопита за всички правци в залата).

А нито един контролер не е изгорял...

Автор: pif   
Дата:   27-11-10 22:21

Имитев: когато ти вадиш памет се подпираш на кутията без да искаш, интуитивно. Когато един човек който не знае какво и как да прави я вади той много внимава да не докосне нещо друго за да го стчупи. Същото е и с флопи контролерите на правците. Ако го вадиш така, че първо да извадиш захранванията а след това сигналите и накрая масите - няма причина да скапеш нещо. А рам памет си горил със сигурност дори без да се усетиш. Тя не гърми цялата винаги. На входовете винаги имат ЕСД протекшън 2-8 кв. Така, че горе долу са го помислили хората от към крака но винаги има начини. И 8 киловолта са доста малко. ЕСД-та стигат до над няколко стотин киловолта. В доста от стандартите се тества ЕДС разряд 50 киловолта на разстояние 1 метър.
Аз лично имам поне 2 килограма изгорели рам памети които тръгват ама .. и те не знаят как работят и редовно дават блу скрийн ъф дед.

Автор: imitev   
Дата:   27-11-10 22:27

Пиф - не ми се е случвало да изгоря памет докато чистя компютъра.

С компютри се занимавам от 7ми клас.

Дата:   27-11-10 22:31

Преди имаше едни контролери до слотовете на SDRAM, те заминаваха най-често, не толкова физически паметта или слота.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.