Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Денят на страшния съд...
Автор: Amigo   
Дата:   26-11-10 23:11

Как си го представяте - символично, буквално, глобално, индивидуално, апокалиптично... или не сте мислили върху тази концепция [smilie8]

https://photo-forum.net/static/forum/2010-11/yieg9760.JPG
http://1.bp.blogspot.com/_PLL6BKTjMU4/SyEVZxqmieI/AAAAAAAACq0/wlygyy2Pk1Q/s1600/MemlingJudgmentCentr

https://photo-forum.net/static/forum/2010-11/mpul1430.JPG
http://jameskrill.com/wp-content/uploads/2009/11/judgmentday.jpg

[smilie8] [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Денят на страшния съд...
Автор: georgi969   
Дата:   26-11-10 23:20

Грешниците да му мислят.[smilie7] [smilie8] [smilie21]

Дата:   26-11-10 23:22

а кои са "грешниците"?! [smilie8]

Автор: __SpOO__   
Дата:   26-11-10 23:22

https://photo-forum.net/static/forum/2010-11/laot6138.JPG

[smilie5]

Публикацията е редактирана (26-11-10 23:26)

Автор: georgi969   
Дата:   26-11-10 23:27

Ми виж кои са смъртните грехове.
Май всички са грешници.

Дата:   26-11-10 23:29

Добре де, как си го преставяте?! [smilie8] Сериозно питам... [smilie8]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   26-11-10 23:46

писано е в Библията

http://biblia.duh-i-istina.net/index.php?k=66&g=20&tr[]=1

Автор: siuvigi   
Дата:   26-11-10 23:51

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: J0R0   
Дата:   26-11-10 23:56

https://photo-forum.net/static/forum/2010-11/rktu0343.JPG

Автор: nodoubt   
Дата:   27-11-10 00:04

индивидуален

Автор: iPonche   
Дата:   27-11-10 18:02

Съдът е вътре в теб. Каквито са постъпките ти, такъв човек си.

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   27-11-10 18:08

Да се счупят едновременно компютърът, принтерът и колата на мигуто и клубът да е затворен за "ден за размисъл", заради препълването му с политтеми и такива за Кувейт. Те ви страшен съд. [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Marillion   
Дата:   27-11-10 18:16

Dani_Koev_BG [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   27-11-10 18:54

Dani_Koev_BG [smilie18] [smilie18] почти се приближава до концепцията [smilie5] [smilie5]

iPonche, значи за някои съд няма [smilie8] щото не им пука за това какво са вършили [smilie8] [smilie8]

Дата:   27-11-10 18:56

Може би някои умират преди да го осъзнаят, което е щастие [smilie18]

Дата:   27-11-10 18:59

В авраамическите религии например – юдаизъм, християнство и ислям, концепцията за Страшния съд присъства, но по различен начин.
В юдаизма тя не е свързана с Иисус Христос, нито пък интерпретира ада и рая така, както това се прави в християнството. Но се смята, че това време е вече съвсем близо.
В исляма се приема, че ще дойде ден, когато цялата вселена ще бъде разрушена и умрелите ще бъдат възкресени, за да бъдат съдени от Бога, и съответно вярващите в Аллах и неговия пророк ще бъдат изпратени за вечни времена в рая, а неверниците – в ада. Посочват се различни знаци за идването на Съдния ден, като например:
Жените ще станат 50 пъти повече от мъжете [smilie10]
Мюсюлманите ще превземат Рим
Ще се появи Имам Махди, като заедно с Иисус ще освободи света от тиранията и несправедливостта на Антихриста – Ал Даджал.
Ще се появи Звярът, който ще носи жезъла на Моисей и печата на Соломон.
Ще възникне голяма война – от една страна, между водените от Имам Махди мюсюлмани и другите вярващи (включително и християни и юдеи) във Второто пришествие на Христа, а от друга – юдеите и останалите неверници, водени от Антихриста. И т.н.
В християнството темата за Страшния съд е много важна.
"А кога дойде Син Човеческий в славата Си, и всички свети Ангели с Него, тогава ще седне на престола на славата Си, и ще се съберат пред Него всички народи; и ще отдели едни от други, както пастир отлъчва овци от кози; и ще постави овците от дясната Си страна, а козите - от лявата.
Тогава Царят ще каже на ония, които са от дясната Му страна: дойдете вие, благословените на Отца Ми, наследете царството, приготвено вам от създание мира; защото гладен бях, и Ми дадохте да ям; жаден бях, и Ме напоихте; странник бях, и Ме прибрахте; гол бях, и Ме облякохте; болен бях, и Ме посетихте; в тъмница бях, и Ме споходихте...
Тогава ще каже и на ония, които са от лява страна: идете от Мене, проклети, в огън вечний, приготвен за дявола и неговите ангели; защото гладен бях, и не Ми дадохте да ям; жаден бях, и не Ме напоихте; странник бях, и не Ме прибрахте; гол бях, и не Ме облякохте; болен и в тъмница, и не Ме споходихте...
И тия ще отидат във вечна мъка, а праведниците - в живот вечен."
От православието.ком:
Несравнимо по-страшни знамения и чудеса ще яви Бог преди второто Си пришествие. Тъй говори Той чрез пророк Иоила: "И ще покажа личби на небе и земя: кръв, огън и стълбове дим" (Иоил. 2:3). Подобно нещо изобразява и Иисус Христос в Евангелието според Матея: "чудеса на небето": слънцето без лъчи ще се превърне в хладно и тъмно тяло; луната без сияние - в тъмночервен кървав кръг. Звездите, прегорели в собствения си пламък, ще паднат от местата си като угаснали въглени. Цялата небесна твърд ще се промени: вече не ще ни показва своя лазурен лик, който сега съзерцаваме - дълбока и мрачна нощ ще я покрие тогава. "Знамения на земята": войни на човеците и зверовете помежду им и един против другиго, тъй че лицето на земята ще потъне в кръв и реките ще се обагрят. Когото войната не е убила, ще го погуби гладът, а който оцелее подир глада, ще погине от мор. От една страна морето, развълнувано от бури, а от друга - сушата, люляна от земетресения: те ще бъдат последните признаци за края на времето. Защото морето, в края на краищата, излизайки от своите брегове, ще погълне сушата, а сушата, подместена от основите си, ще падне в морето и от смесването на суша и море ще се образува един безобразен хаос. Той ще бъде гроб за вселената и живеещите в нея.
Такова ще бъде последното състояние на тоя суетен свят. Когато се чуе тръбният звук, ще възкръснат всички мъртъвци, всички, които земята е погребала в себе си, които морето е погълнало, които са ги разкъсали зверове, птици небесни и морски чудовища. Всички, родили се от Адама до днес мъже, жени, деца, юноши, старци, праведни и грешни - всички ще станат на една възраст и в едно състояние само с една разлика: на собствените им дела.

В хиндуизма също има концепция за крайната победа на доброто над злото, но не по съдния начин, по който е представена в исляма и християнството.
В будизма всъщност няма такава такава апокалиптична прогноза, а се приема, че хората ще могат да постигнат просветление.

Според новото религиозно движение Брахма Кумарис човечеството ще се себеунищожи напълно чрез ядрено оръжие и това ще стане в близките 20-30 години.

Според Зороастризма също ще има битка между доброто и злото, като лошите ще бъдат съдени, но ще бъдат наказани само за 3 дена, след което ще им бъде простено. Смъртта ще изчезне и ще настъпи вечно блаженство.

[smilie8] [smilie8]

Автор: n1x0n   
Дата:   27-11-10 19:04

Как си го представям ли?

Ами ще седна на една маса, хората ще минават пред мен и ще решавам кой за къде е - чисто по симпатии.
Тия врътни с огнените стълбове и наводненията и разрушенията мисля да ги прескоча, че е много работа.

Дата:   27-11-10 19:22

Календарът на маите да не би да дава тази дата [smilie11] [smilie18]

Дата:   27-11-10 19:26

Около календара на маите нещата са малко спорни. [smilie8] Смята се, че датата всъщност се пада малко по-рано. [smilie5] И не е ясно какво са имали предвид. [smilie8] Следва краят на една епоха, на какъв ще е той и какво ще е новото начало?! [smilie11] [smilie8]

Автор: tnt   
Дата:   27-11-10 19:29

n1x0n, нали знаеш, че си ми много симпатичен!? [smilie8] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: ALBIREO   
Дата:   27-11-10 19:39

"Денят на страшния съд"

Наемете си печен адвокат и съдът няма да ви се стори страшен. [smilie24]

Публикацията е редактирана (27-11-10 19:50)

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   27-11-10 20:01

То пък един съд, а едно време какви съдове имаше[smilie5]
Ако ще взима да ни тряска нещо, ще се случи, колкото и да го бистрим. Вероятността да сме изненадани, като столична община от първия сняг е много голяма. Та нибиру, маите, валкириите или каквото ще да вземе да идва вече. То при тоя ПР ще е за срамотите ако пропуснат и този път.

Автор: pmartinov   
Дата:   27-11-10 20:21

Ето така :

В нашия красив малък свят злите сили всеки ден стават все по-силни и по-жестоки.Душат малкия човек искат хем душата да му измъкнат, хем да си плати за това клетия човек.Искат вече и въздуха който диша да му обложат с данък и после и ДДС да му начислят отгоре .Злите сили увлечени в своята жестока игра с отскубването на душата на малкия човечец обаче забравят че има един по-силен и по-хитър от тях и това е Господ.А Господ е висш режисисьор на всичко каквото се случва в този свят и в небитието.Виждайки до каква жестокост са стигнали злите сили в желанието си да обсебят душата на малкия човечец Господ променя сценария и създава жесток конфликт между всички черни ,тъмни ,зли сили на Земята.

След епична жестока и кървава битка всички тъмни сили се избиват помежду си до една .

И на Земята остават само светлите и благородните сили които я превръщат в най-прекрасното място във вселената.

Автор: papi   
Дата:   27-11-10 20:36

аз от сега търся прошка

Дата:   27-11-10 23:23

pmartinov написа:

>
> И на Земята остават само светлите и благородните сили които я
> превръщат в най-прекрасното място във вселената.
>

Кога ще е това?! [smilie11] [smilie8]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.