Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Количество или качество?!
Автор: Amigo   
Дата:   25-11-10 01:27

Какво предпочитате?! [cool] [smilie8] И мислите ли, че е възможно да има евтини стоки с високо качество?! [smilie8] И изобщо какво мислите за хипермаркетната инвазия? [smilie8]

"Лидъл" атакува пазара с ниските си цени [smilie8]

Задава се нова ценова война на хипермаркетите

[smilie8] [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Количество или качество?!
Автор: Vinsent   
Дата:   25-11-10 07:31

Amigo написа:

> .... И
> изобщо какво мислите за хипермаркетната инвазия? [smilie8]
>

Какво да мислиш за нещо доказало своята жизненост? [smile]

Автор: 798099   
Дата:   25-11-10 07:52

Докторе, ще ти отговоря с пример от моята практика, въпреки, че не касае хранителни стоки или такива за масова употреба.

Уред, който аз продавам за 35 лв. на собственика на магазин за такива джаджи, в същия този магазин се продава за 64 лв.!!! Поради тази причина, собственикът се вози (возят го) с джиБ, живее в къща в луксозен район близо до София, има два апартамента в София и т. н....

Та отговорът на твоя въпрос е: ДА, възможно е! Но...не и у нас. Сигурно сме една от малкото, ако не и единствената страна, с претенции за пазарна икономика, където високата цена не е гаранция за високо качество. Примери мога да ти давам много и различни.

Бих формулирал твоя въпрос по следния начин: Кога най-сетне у нас стоките ще се предлагат на РЕАЛНА цена, право пропорционална на качеството им?

Понятията "евтино" и скъпо" са относителни.

Автор: nsirakov   
Дата:   25-11-10 07:58

Амиго, нивото на качественият контрол у нас е на такова ниво, че дори скъпите храни са с ниско качество... лично аз приветствам идеята да има жестока конкуренция :)

Автор: davor   
Дата:   25-11-10 08:03

"Поради тази причина, собственикът се вози (возят го) с джиБ, живее в къща в луксозен район близо до София, има два апартамента в София и т. н...."
[smilie8] и какво от това...

Автор: alba_luna   
Дата:   25-11-10 08:11

На мен всичко много евтино, извън промоционалните периоди, ми звучи като некачествено. Истерията с ниските цени я преживяхме в Бургас преди година и половина с отварянето на Карфур и Кауфланд. За бананите от 0,99 лв. се беше струпал половината град. За кратък период останалите големи магазини намалиха цените - от Метро даже ми се обадиха по телефона да ме канят!!. След това всичко премина. Цените вече като цяло не са ниски, с изключение на някои артикули. Имам чувството, че която и верига да дойде в БГ започва да работи по български. Дано LIDL ме опровергаят.

Автор: danvan16   
Дата:   25-11-10 08:54

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: 798099   
Дата:   25-11-10 09:05

davor, надявам се, не мислиш, че съм го казал от завист?!

Мисълта ми беше, че все още у нас масовата практика е да се набляга на печалбата, а не на оборота...Затова и цените ни са такива.

В случая не става дума за стока, която се купува рядко и съответно търговецът калкулира в цената и своя риск да си я има "вечно".

Автор: imitev   
Дата:   25-11-10 09:20

Ако се поровите ще установите че
Лидл + Кауфланд + още други = Лидл Шварц

Била + Пени + още други = Реве Груп

Metro Кеш&Кери + Макро + Риъл + Медиа Марк + още други = Метро Груп

И т.н. и т.н.

Искате конкуренция а [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   25-11-10 10:03

Бай Хегел е решил отдавна загадката, формулирана в заглавието.

Автор: didesignbg   
Дата:   25-11-10 10:09

Дет вика асахи, Количествените натрупвания водят до качествени преобразувания.
Лидъл не е от този вид, все пак те са един от най-агресивните дискаунтъри. От едно 6-7 години драпаха милите и най-накрая успяха да отворят магазин.[smilie18]
На мен лично по-интересни са ми Темпо. От тях се очаква да се противопоставят на Метро. Същата схема. За любителите на корпоративните връзки сърби = Пикадили = Темпо.
Като сме на тема връзки, нещо което мен ме изуми, но е факт Public = Техномаркет ...

Автор: Todd   
Дата:   25-11-10 10:18

Качеството е нещо дето липсава на пазарите в България !!!

На всички пазари - храни , дрехи , коли , телевизори,домакинска техника .... всички до един !!!

Количествените натрупвания водят до качествени изменения ама не тук ... някъде другаде .

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   25-11-10 10:23

Изменението може да бъде и в отрицателна посока, Тоде. Не подценявай диалектиката.

Автор: mano   
Дата:   25-11-10 12:08

Факт е, че в Германия Lidl и Aldi са може би най-евтините магазини, но дали това ще важи в нашата объркана държава, никой не може да знае. В крайна сметка все ми е едно кой прибира накрая парите, важното е храната да не е лукс, който доста хора не могат да си позволят.

Автор: Lalinda   
Дата:   25-11-10 12:19

Човек, като ви чете, би решил, че изобщо не пазарувате...

И че дори фотоапаратите, с които снимате, както и компютрите, на които сте затиснали клавиатурите, са били произведени за вас по поръчка, особено пък бананите и праза (примерно).

Лично аз се отказах от пазаруване в кварталния Фантастико заради това, че започнаха да го зареждат само със стоки с ниски цени. Бих искала да има и такива с по-високи, пък да си избирам сама стоката!

В малките магазинчета, не зная как е при вас, но в нашия квартал има само долнопробни храни, подправки и напитки, и в повечето случаи - само прашасала стока.

Не виждам и логика да купя вносна стока с голям срок на годност (например сапун, прах за пране, паста за зъби, дезодорант и т. н.) от квартално магазинче, където е доста по-скъпа отколкото в хипермаркет. Любопитното е, че дори термочорапите на българските производители в хипермаркетите са далеч по-евтини, отколкото по... сергиите.
[smilie3]
Предпочитам да имам повече чорапи, примерно, отколкото по-малко. За вас не знам.
Или пък зависи от приоритетите на жените ви?
[smilie3]

Автор: alsash   
Дата:   25-11-10 12:28

...количествените натрупвания, водят до качествени изменения...[smilie8] [smilie8] [smilie8]

Автор: netLady   
Дата:   25-11-10 12:30

Магазините "Фантастико" имат различна ценова политика дори за различните квартали на София. Иди във Фантастико на "Бъкстон" и ще си намериш стоките скъпи, ако така по ти харесва.[smilie6]

Дата:   25-11-10 12:30

Ама нейде другаде ...[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   25-11-10 12:34

Един и същ колбас на една и съща фирма съм купувал от Била и от Кауфланд - нямат нищо общо като изделие .

В Билата беше 100 пъти по-убав.

Наясно съм че на нашите производители им е невъзможно два пъти да направят една и съща стока но разликата беше огромна .

В кауфланд беше близо 2 лева по-евтин .

[smilie5]

Автор: boink   
Дата:   25-11-10 12:34

сливи за смет [smilie3] всяко чудо за три дни

Автор: Diandimov   
Дата:   25-11-10 12:37

Бил съм лидл в Лондон и Рим.

Няма по- големи боклучарници!

Малки разфасофки, всичко е на палета по пода, стоките - дори на вид отвратителни, а касиерките на изхода - седнали на стол!?

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   25-11-10 12:37

Аз най-често пазарувам от денонощния на Йорданка Николова, щото е денонощен и ми е на един ъ-ъ-ъ място, по моя и толко нема. Купувам си неща за палачинки, пържени филийки и печени сандвичи на най-яката скаричка, дето всяко българско семейство я има.

Прочее очаквам още вълнуващи предложения за закуска, щото обядвам на кръчма и не вечерям, а мезя.

Автор: COMMANDER_KEEN   
Дата:   25-11-10 12:38

Във Варна го има обратниоят момент - стоките в кварталните магазинчета са по-евтини от колкото в Пикадили например... Не ззнам на какво се дължи но е факт.

А относно Public=Tehnomarket хем е тъй хем не. Public (оргиналдъ) бяха отворили магазин преди година, но много грозно ги хвана кризата и затвориха бързо бързо. Сегашния Пъблик е техномаркет+франчайза от оригиналния, и уж придружен със съответните изисквания за качество, обскужване и т.н. Колко е така, ще се види. Факт е че няма нищо по различно, което да не може да се намери другаде, но е готино че електроника, книги, музика са събрани на едно място...

Автор: vladihg   
Дата:   25-11-10 12:42

Тва не беше ли бай Маркс бе...за количествените натрупвания...[smilie10]

Билата в последно време съвсем през просото я подкараха...Прави фрапиращо впечатление че стоките им в промоция са почти с изтекъл срок на годност, "подаръците" са някакви уловки колкото да си пробутат залежали стоки които би трябвало да бракуват...Вчера се засилих да си взема от така рекламираното масло 2+1, обаче се отказах защото всъщност се оказа че това не е масло - на опаковката пише че е само 30% масло и 70% растителна мазнина...така че гледайте по няколко пъти каква акция ви пробутват[smilie23] [smilie23]

Публикацията е редактирана (25-11-10 12:44)

Автор: didesignbg   
Дата:   25-11-10 12:45

Ъ, нали се сещаш че ако служителите са същите, като от ТМ, щото то няма откъде да дойдат...
За Варна, много странно решение, да отвориш зимата и в началото на сезона да закриеш магазина.[smilie8]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.