Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Нова тема за рецепти
Автор: elrisha   
Дата:   23-11-10 14:32

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Тази вкусотия сътворих снощи и си облизахме пръстите. Заповядайте:

Гъбена запеканка

150-200 гр. пресни гъби
около 8 картофа ( средно големи)
50 гр. масло
3 с.л. сметана
1 с.л. майонеза
сол,черен пипер,магданоз
50 гр. кашкавал

Обелвате картофите и ги нарязвате на тънки кръгчета. Запържвате ги в мазнина.
Нарязвате на тънки ивици гъбите.
С половината масло намазвате добре тавичката,в която ще печете и нареждате половината изпържени картофи. След това нареждате пласт с гъби,посолявате, слагате черен пипер на вкус и разнасяте предварително разбърканата сметана с майонеза. Нареждате останалите картофи.Разпределяте останалото масло. Настъргвате кашкавала и слагате да се пече в предварително загрята на 200 гр. фурна. Щом се изпече - поръсвате със ситно нарязаният магданоз.

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   23-11-10 14:35

Ingrédients :
300g de viande hachée
1 oignon
3 carottes moyennes
4 œufs
3 tranches de pain de mie émiettées
1 pincée de ces épices : persil, thym, poivre noir, cumin, paprika doux
3 c à s de chapelure
100ml d'eau
Préparation :
Épluchez et râpez l'oignon, dans un saladier mélangez-le à la viande hachée puis cassez dessus un œuf et mélangez bien. Rajoutez les miettes de pain de mie, l'eau et les épices. Mélangez bien et laissez reposer 15min. Pendant ce temps épluchez les carottes et faites cuire les 3 œufs restant dans de l'eau bouillante. Épluchez les œufs durs obtenus.
Disposez la viande hachée sur une feuille de film alimentaire en formant un rectangle. Mettez les œufs et les carottes au milieu puis à l'aide de la feuille de film alimentaire roulez la viande sur elle même afin d'y emprisonner la garniture.
Déposez le pain de viande obtenu dans un plat allant au four, préalablement graissé, et recouvrez la viande de la chapelure.
Enfournez 25min à 200°C.
Servez le rouleau coupé en tranches, accompagné d'une purée de pommes de terre maison.

[ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: otkata   
Дата:   23-11-10 14:35

мазничко това с гъбките, ще има колики после [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: NeDDRaG   
Дата:   23-11-10 14:36

Благодаря. От свое име. Още довечера ще я пробвам. Ама нищо не казваш за питието. [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: elrisha   
Дата:   23-11-10 14:37

Орлине, стига с тоя френски,че ми се повръщааааааааааааааа![smilie23]

Отка, не е чак толкова мазно...много е готино![smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: Davidoff   
Дата:   23-11-10 14:39

Аааах, Деси! Бива ли така да ме тормозиш с виртуални вкусотии! [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: otkata   
Дата:   23-11-10 14:39

ааа във вкусовите качества не се съмнявам, мойта кухня е това [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: feliz   
Дата:   23-11-10 14:40

Ако гъбите са сурови, защо и картофите да не са? А може леко да ги сварим. Ще станат готови заедно.[smilie5] Пък и ще избегнем вредното пържене.[smilie5] [beer]
Ел, дай снимки следващия път![smilie24] [smilie3]


Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: NeDDRaG   
Дата:   23-11-10 14:41

feliz написа:

> Ако гъбите са сурови, защо и картофите да не са? А може леко да
> ги сварим. Ще станат готови заедно.[smilie5] Пък и ще избегнем
> вредното пържене.[smilie5] [beer]
> Ел, дай снимки следващия път![smilie24] [smilie3]
>

Ами да, ще избегнем пърженето, ама няма да е същия вкус! [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [beer] [beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: __SpOO__   
Дата:   23-11-10 14:42

Печено прасенце

ПРОДУКТИ:

1 прасенце
5-6 с.л. мас
лимонов сок
сол

за плънката:

1 чаша ориз
2/3 пакетче краве масло
1/4 лъжичка черен пипер
вътрешностите от прасенцето
1 глава лук

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Изчистеното прасенце измийте добре, а след това избършете със салфетка и посолете само отвътре. Оставете го да престои 1 ч, положено по гръб. Отворете устата и сложете в нея един орех (за да се изпече по-добре главата). Сложете добре измита бутилка в коремната кухина и зашийте отвора с бял конец. Избършете прасенцето още веднъж. В тавата за печене направете решетка от букови или лозови пръчици и налейте малко топла вода. Надупчете кожата на прасенцето с игла (за да не се надува), намажете с маста и го сложете в тавата с подгънати навътре крачета (без да допира стените й). Сложете да се пече в умерена фурна. През 15-20 мин мажете прасенцето с набодена на вилица сланина, потопета в смес от лимонов сок, солена вода и мас. Като се позачервят ушите, загънете ги в станиол. В зависимост от големината на прасенцето печенето трае около 2-3 ч. Извадете го от фурната и оставете да изстине, нарежете го със специална ножица за месо. Най-напред отрежете главата, свалете конеца, извадете бутилката и разрежете прасенцето на две еднакви части. Нарежете го на порции или на малки хапки. Поднесете с гарнитура от печено кисело зеле, картофено пюре и салати. Можете да го поднесете студено с хрян. Прасенцето за пълнене не трябва да е по-голямо от 4-5 кг. Плънката пригответе както за агне, но и с 2 чаши бульон за ориза. За да не прегори кожичката, покрийте прасенцето с кърпа, натопена в солена вода.

[smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: otkata   
Дата:   23-11-10 14:42

не може и туй в онуй и душата в рая [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: elrisha   
Дата:   23-11-10 14:44

Фелиз, определено няма да е същият вкус. гъбките са сурови и поемат от мазнинката на картофите, стават ммммм разкошни.
За снимки нямаше време - излапахме цялата тава докато беше горещо[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: NeDDRaG   
Дата:   23-11-10 14:48

А с какви пиене върви? Бяло винце?

Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: El_Fuego   
Дата:   23-11-10 14:49

Carne asada a la mexicana

Ingredientes:
* 5 kilo de carne para asar (1/4 de kilo por persona) arrachera, costilla cargada, chuleta deshuesada
* frijoles de la olla.
* chorizo tipo español.
* cebollas en aluminio partidas por la mitad (media por persona)
* chiles gueros o jalapeños frescos.
* cebollitas cambray.
* rábanos.
* ensalada de nopales.
* nopalitos pequeños para asar.
* pepinos .
* papas pequeñas en aluminio para asar (mantequilla)
* 3 kilos de queso monterrey jack o chihuahuita rallado.
* 3 docenas tortillas de harina .
* 2 kilos de tortilla de maíz.

salsas: salsa pico de gallo. salsa verde asada. salsa amarilla. guacamole. * limones muchos.

para marinar de 4 a 5 horas: 2 pimientos verdes en tiras, 2 cebollas en tiras 5 dientes de ajo picados
5 naranjas sal pimienta y salsa inglesa.

Elaboración de Carne asada a la mexicana:

PREPARACIÓN: * Se debe poner leña o carbón vegetal y trozo de ocote para prender con más facilidad las brasas. Si no tienes ocote mi hermano usa un soplador o en su defecto un secador de pelo, si hay prisa también hemos probado encendiendo un trozo de carbón en el fuego de la cocina y con cuidado llevarlo ya encendido hasta el asador.

PROCEDIMIENTO: * La carne se pone en una parrilla sobre las brasas. Ya que comienza a aparecer un jugo con sangre en la superficie se le debe voltear. No se le vuelve a voltear y se le deja asar hasta que suelta el mismo jugo. En este punto, está término medio y jugosa.


Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: NeDDRaG   
Дата:   23-11-10 14:50

Я преведи моля!

Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: bilbobaggins   
Дата:   23-11-10 14:51

@_SpOO_
прасенцето за печене е най-добре да се напълни със заек, в който има пиле, пълно с кюфтета
[beer] [beer] [beer]


Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: elrisha   
Дата:   23-11-10 14:57

Пиенето е по избор. Става и с бяло винце, става и с айрян. [smilie5] [smilie18] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: lillia   
Дата:   23-11-10 15:05

Нещо като картофи "соте"

Картофи- 1,0-1,5кг.
копър - една връзка
чесън - 2-3 скилидки
кашкавал- по желание
кисело мляко - половин кофичка
майонеза- една кутийка
бульон зеленчуков - 1бр.
сол - който обича
олио - за намазване

Варим картофите. Белим ги. Режем ги на кубчета (по едри). Намазваме тавичката. Слагаме картофите. печем на умерена фурна да се зачервят. После слагаме кашкавала, ако използваме такъв, колкото да се разтопи. нарязваме копъра и чесъна и поръсваме. Разбъркваме млякото с майонезата, може и малко сол да се сложи в соса. Сипваме си картофи и заливаме порцията с две три лъжици от соса.[smilie5]

Мезе за бира.

Салата с айсберг и слънчоглед.

айсберг - 1 зелка
слънчоглед белен - 100гр.
синьо сирене - 0,50гр.
зехтин/олио - на вкус
лимон/оцет- на вкус

Айсберга нарязан на едро. Нарязваме синьото сирене на мънички кубчета, ако е по сухо и мазно по-добре. Поръсваме със слънчогледа. Слагаме олио/зехтин и лимон/оцет на скус, и сол.

Салата е трепач за вино[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: feliz   
Дата:   23-11-10 15:06

El_Fuego, това много сложно бре.[smilie5] Предпочитам да ми го сервират с съответния ресторант.[smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: ilchoni   
Дата:   23-11-10 15:13

Ама... вие.... сериозно ли?!? Петък е далеч?!? [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: otkata   
Дата:   23-11-10 15:13

ти само в петък ли ядеш [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: ARGO   
Дата:   23-11-10 15:14

https://photo-forum.net/static/forum/2010-11/tfho2979.JPG

Млечно теленце на шиш
1бр сукалче или млечно теленце, което не трябва да вкусва и зрънце фураж, нито тревица, а до осмия месец се храни само с мляко.

Теленцето трябва да се върти на шиш върху жар 6-8 ч (в зависимост от големината), за да стане най-крехко изпечено. За бавния огън отиват около кубик и половина дърва. Преди това сукалчето се намазва отвътре и отвън със специална марината по рецепта - масло, зехтин, подправки. Отвътре се осолява, а отвън се маже с марината през цялото време на печенето, за да не изсъхне.
[beer]


Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: elrisha   
Дата:   23-11-10 15:20

Арго, почвай да го връткаш! Аз ще дойда след 6-8 часа с бутилка вино![smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: otkata   
Дата:   23-11-10 15:46

я дайте нещо изпитано за октопод плс, но изпитано, а не цопи пейст. предпочитам го на скара, но запецвам с марината

Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за рецепти
Автор: Lalinda   
Дата:   23-11-10 15:54

Хубава работа сега - не споменавайте повръщане в собствените си теми за храна...

Освен това, рецептата на Орлинчо е за руло Стефани, а рецептите са руло Стефани, както стана ясно от проучването, което любезно извърших в отговор на неговото питане, са само и единствено български...

Да се държим като дами, все пак, нищо че сме от "Дружба".
[smilie21]

***

Лично аз не ям картофи освен на пюре.

Ако желаете да запазите фигурата, тена и радостта в очите си за по-дълго време, не го правете и вие.
[beer]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.