Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Две възможности!
Автор: zizero   
Дата:   21-11-10 22:22

Винаги разполагаш с две възможности!

Ванко е мениджър в ресторант. Винаги е в добро настроение. Винаги, когато някой го попита как е, той отговаря: "По-добре от това не може да бъде."

Голяма част от персонала напусна, когато той реши да си смени работата... и тръгна с него... от ресторант в ресторант.

Защо? Защото Ванко умее да мотивира хората. Ако някой от колегите му има лош ден, Ванко винаги е до него, за да го успокои и да му покаже позитивната страна на ситуацията.

Забелязвайки това, станах любопитен.

Един ден отидох при него и го питам: "Не разбирам, никой не може да бъде позитивен целия ден, как успяваш?"

Ванко се усмихна и ми вика: "Всяка сутрин се събуждам и си казвам: днес имаш два избора - добро или лошо настроение.

Винаги избирам доброто настроение. Всеки път като се случи нещо лошо си казвам, имаш два избора да бъдеш жертва или да се учиш от ситуацията. Винаги избирам това да уча.

Когато дойде някой при мен и почне да ми се оплаква, имам два избора - да слушам оплакванията му или да му изтъкна позитивната страна на живота. Винаги избирам позитивната страна".

"Но това не всеки път е така лесно.", казвам му аз.

"Напротив, лесно е. - казва Ванко. Всичко в живота се върти около избора. Всеки път, когато решаваш нещо, всичко е въпрос на избор.

Решаваш как да реагираш в дадена ситуация. Решаваш как другите да влияят на твоето настроение. Избираш добро или лошо настроение да имаш. Избираш как да протече живота ти."
Няколко години по-късно чух, че Ванко е направил нещо, което е недопустимо в неговата работа. Оставил отворена задната врата на ресторанта.

От там влезнали няколко въоръжени мъже. Докато опитвал да отвори сейфа, ръцете му треперели и не успявал да улучи правилната комбинация.

Тогава един от мъжете се паникьосал и стрелял по Ванко. За щастие, бързо открили Ванко и го закарали в болницата. След дълга и тежка операция, той бавно се оправил.

Видях го 6 месеца след случката. На въпроса как е, той ми отговори: "По-добре от това не може да бъде. Искаш ли да ми видиш белезите?"

Отказах, но го попитах за какво е мислил по време на грабежа. "Първото, което ми дойде на ума е, че трябваше да заключа задната врата.

След като ме застреляха, лежейки на земята си мислех, че имам два избора - да живея или да умра. Реших да живея.”

"А не те ли беше страх?" - попитах го.

"Лекарите бяха страхотни, през цялото време ми повтаряха, че всичко ще бъде наред.

Но като ме вкараха в линейката и като видях лицата им, се уплаших. Прочетох в очите им "той е мъртъв".

Знаех, че е време за действие. Там имаше една огромна медицинска сестра, която през цялото време говореше с мен, за да ме държи в съзнание.

На въпроса към какво съм алергичен, аз й казах: "На куршуми." Всички почнаха да се смеят.

Тогава им казах: "Избирам да живея, моля ви, третирайте ме като жив, не като мъртъв."

Ванко оживя благодарение на много добри лекари, но и заради невероятния си оптимизъм.

От него научих, че всеки ден, всеки от нас има избор – да се наслаждава на живота или да го мрази.

Единственото нещо, което си е само твое и което никой не може да ти отнеме, е твоето настроение. И ако малко водиш сметка какво е то, всичко в живота е по-лесно.

Сега и ние като Ванко имаме два избора - да забравим това съобщение или да го прилагаме през целия си останал живот.

И да преуспеем!

Отговори на това съобщение
 Re: Две възможности!
Автор: boreto   
Дата:   21-11-10 22:26

[smilie24]

Евала на Ванко. Той е избрал моята идеология.
[beer]

Автор: atrifonov   
Дата:   21-11-10 22:29

най-важното е винаги да бъдеш позитивен и да вярваш[smilie24]

Автор: asahi   
Дата:   21-11-10 22:31

[smilie24]
Определено не е мърморко.

Автор: Amigo   
Дата:   21-11-10 22:31

абе като го чета това и се сещам за оня виц за д-ра и пациента с разстройството [smilie5] [smilie5] Как е, пита д-рът пациента след назначеното лечение за разстройство [smilie3] Екстра, д-ре, продължавам да се насирам, ама вече не ми пука. [smilie18] [smilie18] Позитивизъм е това, не е шега работа. [smilie25] [smilie25]

Автор: atrifonov   
Дата:   21-11-10 22:35

еми можеше да се насира и да му пука, което е лошо[smilie18]

Автор: the_drug   
Дата:   21-11-10 22:36

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Amigo   
Дата:   21-11-10 22:40

абе то лимонада веднъж, лимонада втори път... ама в един момент му писва на човек от лимонади [smilie18] [smilie18]

Автор: the_drug   
Дата:   21-11-10 22:42

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: pmartinov   
Дата:   21-11-10 22:43

Ако човек предварително си мисли че вече е обречен той наистина е обречен...

Живота е една безкрайна борба между доброто и злото.

Автор: canonio   
Дата:   21-11-10 22:43

Нещата от живота са по-страшни от нещата в нета. Не подценявайте съдбата, липсата на късмет, вярата и близките. И аз си мислех, че съм един Ванко, и мога да нахраня света с идеология... Тогава животът ми заби един шамар, шут в задника и уширо маваши... Сега знам, че ако си Ванко, просто си беззащитен и те чака само скръб.

Автор: Insight   
Дата:   21-11-10 22:47

[smilie24]

... готина тема .... борете се и променяйте нещата, които се случват около вас, а не четете глупости и не хабете енергия в разни форуми.

Дата:   21-11-10 22:48

canonio,
Нищо не разбираш от тази идеология.

Публикацията е редактирана (21-11-10 22:49)

Автор: SLR   
Дата:   21-11-10 23:01

Глупости на търкалета[ezik]
Ванко ми звучи като дистрибутор в МЛМ компания, който иска да се нахъса преди работа.
Изобщо целият текст звучи като някакъв "Ню Ейдж" булшит.

.....а това за избора го има още в Библията[smile]

Автор: canonio   
Дата:   21-11-10 23:03

boreto,
просто си много далеч от чувството, да загубиш дете... "Леко" обезверяващо действа... вярвай ми... И остават едни смесени чувства.. такива... .

Автор: kkkolelo   
Дата:   21-11-10 23:06

Ванко [smilie24]

Иначе веднага се сетих за следния кратък виц за алтернативата:

- Винаги имаш две възможности - или да счупиш на някой кура на две, или да ти скъсат задника на две ... [smilie5] [smilie18]

Автор: siuvigi   
Дата:   21-11-10 23:07

Автор: VoxGabrieli   
Дата:   21-11-10 23:23

Да, човек винаги има две възможности: да се смееш, присмееш, надсмееш, посмееш на всяко нещо, което ТИ се случва.

Но човек има милион и две възможности за всички неща, които ТИ искаш да се случат!

И това му е ценното на животя — свободната воля! Пък — дай Боже! — да е ръка в ръка с живо въображение и творчески дух!

Автор: kukurjak   
Дата:   21-11-10 23:27

Не знам защо, но се сетих за един от любимите ми вицове...
"Говорят си песимист и отпимист. Песимистът казва "Е по-зле от това не може да бъде!!!" А отпимистът му отговаря "Аааа, може, можееееее..."

Та... напоследък не ми харесва да съм отпимист:)

Автор: Lalinda   
Дата:   21-11-10 23:37

Е, Ванко е будист, а [cool]Амиго[cool] не е.

И никога няма да бъде.

Амиго е по-скоро като героя от албанската приказка "Сам я запуших".

Вероятно са ви я чели, когато сте били деца.

Ако не, жалко.

Автор: 2nYo   
Дата:   21-11-10 23:38

Izvinqvai, ama tova s Vanko v lineikata si e pulna izmislitsa, az sum vizdal prostrelqn s ziletka klas 2, i pak i beshe v shok i sas perforaciq na diafragma...

Дата:   22-11-10 00:03

canonio,
споменал си вярата, а си пропуснал примирението.

Автор: kote   
Дата:   22-11-10 00:16

мда нещата не са толкова прости
тоя разказ съм го чел в два или повече варианта
от една страна е така но пък от друга не е
средният път е най-добрия
всичко е в равновесието

Автор: Todd   
Дата:   22-11-10 00:16

В живота на човек му се случват всякакви неща което всъщност е гот .

Защото ако не ти се случват - бах ти и скучният живот .

Човек винаги има възможности - но на малко хора им стиска да направят избора !

А даже ги е и страх да си признаят .[smilie5]

Автор: iPonche   
Дата:   22-11-10 00:20

Като kkkolelo! [smilie24]

- Винаги имаш две възможности - или да счупиш на някой кура на две, или да ти скъсат задника на две ...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.