Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Видеонаблюдение
Автор: chicken   
Дата:   16-11-10 09:58

Ще монтирам камери в кафето защото не виждам втория етаж, а ще подкарвам изложби и не искам някой да нарисува мустаци където не трябва и да си тръгне ненаказан. Примерно.
И влязох в голям филм [smilie10]
За DVRа. Спрях се на платка за компа. Естествено софтуерна, заради цената. По същата (и единствена) причина не искам и рекордер.
Камерите ще са 3, в последствие евентуално и четвърта.
И започна чуденето. Първо, дали ще се тормози много компа. Все пак от него пускам и музиката, някое фотошопене от време на време...Камерите няма да пишат през цялото време, основно тази за втория етаж и то само когато има хора. Но.
Втората чуденка е за резолюцията и кадрите в секунда. Ще пробвам камера с максималната за PAL резолюция 720х576. За съжаление бързо установих, че кадрите в спецификацията на платката се разпределят между всички записващи камери. Но никъде не откривам информация за която и да е карта дали тези кадри са при максималната или при минималната резолюция. Мисля да взема карта със 100 кадъра, които като се разпределят да стана 25 на камера, ама да не станат примерно 6 при 720х576. да не говорим че и идея си няма какво представлява видео с 6 кадъра. Движението не ме вълнува толкова много ако ще мога да се възползвам от предимствата на по-високата резолюция. Все пак няма къде да тичат тук.
Та ако имате практически опит, повече знания, идеи за марки и модели (мисля за фалшив Геовижън за 100-120 пари) линкове с примерни видеа, ще се радвам да споделите

Отговори на това съобщение
 Re: Видеонаблюдение
Автор: Insight   
Дата:   16-11-10 10:03

Обикновено броя кадри се дава за най-ниската резолюция, дори за банки изискванията са 4 кадъра в секунда, така че би трябвало да ти върши работа ... по-качествените платки и софтуери имат смарт-подобни функции, които разпределят броя кадри в зависимост от интензивността на движение в зоната на камерата, а при липса на движение изобщо не записват.

Каква ти е платката като марка?

Автор: Diandimov   
Дата:   16-11-10 10:06

Като ще правиш изложби в кафето, просто наслагай максимално добри копия на нещата, пък ако има купувач му покажи оригинала.

Дата:   16-11-10 10:10

както написах, мисля за фалшив геовижън, примерно: http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=539831
Може и по-стара и евтина (същите параметри, стара версия на софтуера), просто само този линк е достатъчно кратък.

Публикацията е редактирана (16-11-10 10:13)

Дата:   16-11-10 10:15

То е ясно че ще се пита на място, но не обичам да ме будалеят без да разбера. Два дни четох, ама съм ограничен само от българския, наду ми се главата не от информация, а от пресяването на излишности, и реших да питам препатило [smilie5]

Дата:   16-11-10 10:22

Взимай го този ГеоВижън, за тия пари няма какво да се мисли... тези платки са може би с най-добрия софтуер, а никой не те кара да активираш излишните функции... а дали ще тормози компа ... ами зависи от компа, но не е добра идея да съвместяваш система за наблюдение и друго в един компютър .... най-малкото сложи поне отделен диск, който да е само и единствено за записите от системата за видеонаблюдение.

Автор: asahi   
Дата:   16-11-10 10:25

Ползвай отделен компютър. Вземи някакъв секънд хенд и го забий някъде с отдалечен достъп по мрежата. Дано не се налага съветът ми да доказва ползите си.

Дата:   16-11-10 10:57

asahi, ползите не подлежат на коментар. Но при мен нещата са по-различни. Аз не се притеснявам за през ноща. Имам си СОТ и съм на улица с много камери на която не се случва нищо. Ако ще е твоя вариант по-евтино и по качествено ще ми е да взема отделен DVR. Имам къде да го скрия срещу посегателства.
Основния въпрос е колко все пак ще се тормози компа. Защото ако ще взема карта и ще се окаже, че оставам без компютър по-добре директно към DVR да се ориентирам. Все пак съм само с 1,6 процесор, рама лесно може да стане повече, но имам място само за два sata. единия ми е системния, другия е терабайт и няма как да сложа друг само за запис

Дата:   16-11-10 11:02

как стои въпроса с IP камерите. Ако намеря две на сносна цена ще се реши ли проблема. Как записват? пак ли се тормози компа? да не остана без нет пък заради тях? Имам си рутер, вързан с доставчика. Моя комп е включен с кабел към него а за посетителите си е безжичния.

Автор: pif   
Дата:   16-11-10 11:05

вземи си ДВР и мирясай. Другото са безмислени простотии. Каквито и обективи и флаш карти да си слагаш на джиесем-а няма да стане фотоапарат от него.

Автор: BOZO   
Дата:   16-11-10 11:07

Вземи си отделен комп за DVR-a, с голям хард и хубаво дъно за да не ти прави мизерии китайския геовижън. И не се подвеждай по евтинджос камери, платки, кабели и конектори ако искаш да имаш видеонаблюдение.

Дата:   16-11-10 13:16

Абе как стои все пак въпроса с IP камерите? Пак ли ще тормозят компа. Той получава готов цифров сигнал и само пише на харда, нали? Как стои въпроса с големината на записа? Щото една уеб камерка ми пишеше гигабайт на минута с отвратително качество[smilie10] Нали не ми трябва нищо друго освен рутера и компа? И софтуер за запис и гледане.

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   16-11-10 13:25

Мога да ти помогна с компютър, ако искаш. Имам два за продан с по 80GB дискове. [smilie24]

Дата:   16-11-10 13:50

Не, благодаря. Както споменах, ако ще купувам компютър по-добре да взема цял DVR за къмто 350-400 пари. Търкаля се някъде един 300 Гб сата2, се ше му стигне [smilie5]
Аз ше поразгледам IP камерите, ама тия до 200 лв много ми бият на уеб камери. Така де, опитвам се да разбера по какво се различават от камерата, с която евентуално ще гледам някой през скайпа

Публикацията е редактирана (16-11-10 13:54)

Дата:   16-11-10 14:10

Аз лично не бих си взел нито DVR, нито IP камери.... но ми е трудно и ме мързи да се мотивирам.

Дата:   16-11-10 15:32

Загледах се по това чудо:
http://www.itshop.bg/product/2207/compro-videomate-ip60-megapikselna-ip-kamera-h-264.html
Заради цената и най-вече H.264 компресията. С кабел е, което няма да ми товари мрежата като срещу трийсетина лева става безжична. Само дето нали съм си глупав, не мога да се ориентирам дали това нещо го включвам към рутера и мога да си го гледам и записвам на друг компютър при изключен в кафето или не.

Публикацията е редактирана (16-11-10 15:33)

Автор: marto   
Дата:   16-11-10 18:26

DVR не ти трябва...
Една платка на компа и камери по 150-200 лева (не повече)
Може да се гледа дистанционно от друг комп.
По принцип този комп не се гаси, т.е. работи 24 часа, рестартира се през няколко дни профилактично.
Видеото не яде ресурс, използвам едновременно радио, ровя из интернет, видеонаблюдение, една складова програма, вюър да разглеждам снимки и други [smilie3]
Коаксиален кабел и 2х0.5 за захранване [smilie3]
Няколко часа ровене из форумите за видеонаблюдение и си готов, не е сложно.

Дата:   16-11-10 18:48

бая се рових, единственото което ме притеснява е като съм дал 100 лева за платка и 300 за аналогови камери и още не знам колко за кабели и захранване да не се окаже, че компа не може да прави нищо друго. Иначе си харесах камера със 600 линии със Сони сензор... абе както си му е реда.
Та продължаван да се изкушавам от мрежовите камери. Все пак те си правят всичко, получавам повече кадри при по-висока резолюция, по-лесно я гледам отвсякъде, по-лесно се мести... Ако взема за около 200 лева мога да ги сведа до две + една фалшива на по-видно място да плаши и ще ми излезе на същата цена. Мога и да ги използвам като имам музика на живо да записват цялата история. О последните две свирни имам само малко снимки. Но пък за тези камери въобще си нямам идея

Автор: kletnenn   
Дата:   16-11-10 19:26

Параметрите на "компа"???

Автор: boyanb   
Дата:   16-11-10 19:45

Автор: chicken
Дата: 16-11-10 18:48

бая се рових, единственото което ме притеснява е като съм дал 100 лева за платка и 300 за аналогови камери и още не знам колко за кабели и захранване да не се окаже, че компа не може да прави нищо друго.

накрая ще дадеш още 1000 за нов комп.
и си 6 [smilie5]

Дата:   16-11-10 20:35

1000 за компютър не давам. В момента съм със Селерон на 1,6, 1Г ДДР2 на 800, нвидия 8400GS, 300 ГБ системен и 1ТБ втори хард. на това чудо бих му сложил единствено и само още една рам за да използвам... как се казваше онова писане едновременно на двете.. И трудно някой ще ме убеди да го сменя ако не гръмне целия [smilie5]
Между другото диска ми е сигейт защото така и не успях да разбера манията по WD. За мен винаги са съществували само два диска. Другия е макстор. После нещата станаха шантави, ама WD не купувам

Публикацията е редактирана (16-11-10 20:38)

Дата:   16-11-10 21:28

Dual-channel му казват на онова писане[smile] . На тази машинка не би трябвало да имаш проблеми с геовижъна. Не си спомням, обаче може ли да се ограничи видеоархива по размер, за да не напълни харда.

Дата:   16-11-10 21:45

Мисля, че може. Това не е проблем. На мен записите ми трябват за 24 часа. Ако не е станало нищо да заминават. Е, при изградена система е добре да се използва пълноценно, примерно ако някой твъеди, че е забравил нещо да му извадя записа и да млъква и какво ли още не....
Основния проблем е, че искам да си използвам компютъра пълноценно. Което означава, музиката, интернета, някое и друго торентче, филмче.. От време на време по-леки неща в Корел и Фотошоп....
Харесах си тази камера http://www.sectron.com/products/cctv/66/2123, докато по-евтините мрежови ми изглеждат съмнителни от към матрица, да не говорим за останалото.

Мерси за дуал чанела, ама щото е на английски, та затова [smilie5] Иначе с рама се оправяме. Оня ден покрай новия хард се наложи да бутна от флашката за да копирам от другия втори хард без системния, та на някой от рестартите не тръгна телевизора. Извадих рама, сложих го и тръгна. Та оправяме се с рама [smilie5]

Публикацията е редактирана (16-11-10 21:49)

Дата:   16-11-10 22:37

малко полезна информация

Дата:   17-11-10 08:10

Това го изчетох цялото. И още доста. Много информационни дупки. А истински геовижън няма шанс да купя. Ако ще давам толкова пари по-добре да взема хардуерна за 4-500 лева. Абе ако ме зарадва системата що да не, ама като не съм сигурен какво ще се получи....

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.