Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Контакти от къде ?
Автор: mano   
Дата:   10-11-10 14:35

Някой знае ли от къде мога да си купя контакти за стена но не български а английски и американски стандарт ?

Нямам предвид преходници а истински контакти.

Отговори на това съобщение
 Re: Контакти от къде ?
Автор: djogata   
Дата:   10-11-10 14:37

Що не пробваш някой английски сайт.

Дата:   10-11-10 14:38

Примерно оттук:

http://www.allaboutelectrics.co.uk/

Автор: 798099   
Дата:   10-11-10 14:42

От "Телетек", примерно. Те са директен вносител на "Legrand". Отиваш и си поръчваш. Съмнявам се в някой магазин да има такива контакти...

Дата:   10-11-10 14:42

И там ще ида но предпочитам да мога да си купя някъде от БГ

Дата:   10-11-10 14:49

Хм, за чий ..й някой ще внася контакти с английски стандарт в България?

Според мен поръчване по интернет и доставка ще е по-добрият вариант... Ако обаче сайтовете предлагат доставка до България.

Дата:   10-11-10 14:53

В ebay.co.uk има и най-вероятно ще си купя от там. А за какво ми е ? Писна ми от скапани преходници, които като ги пъхам в контакта после си остават там или излизат искри от лоши връзки.

Автор: aeobs   
Дата:   10-11-10 14:55

е сега видях всичко [smilie21]

Автор: Lalinda   
Дата:   10-11-10 14:55

В Mr. Bricolage няма ли?
Имат доста продукти на Legrand.

"Откъде" се пише.

Дата:   10-11-10 15:02

По принцип трудно се впечатлявам, ама не, не, колко *****, *****, ******** трябва да е някой за да му дойде такава идея.

Автор: Todd   
Дата:   10-11-10 15:06

Автор: mano
Дата: 10-11-10 14:53

В ebay.co.uk има и най-вероятно ще си купя от там. А за какво ми е ? Писна ми от скапани преходници, които като ги пъхам в контакта после си остават там или излизат искри от лоши връзки.

Че няма щепсели в магазините ли ???

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   10-11-10 15:14

Не искам да си режа щепсела на мак-а и да му слагам български такъв. Освен това имам различни у-ва с английски и американски щепсели и не знам защо да не си монтирам няколко такива контакта редом с нашенските. Проблема е, че не мога да намеря конзоли за тях защото ми казаха, че били квадратни. Сега ровя из ибея.

А защо да не си зареждам телефона направо в контакта без преходници ?
https://photo-forum.net/static/forum/2010-11/txnv5858.JPG
http://c0592112.cdn.cloudfiles.rackspacecloud.com/catalog/product/cache/1/image/1234c37c9d710dca32df

Публикацията е редактирана (10-11-10 15:17)

Автор: Todd   
Дата:   10-11-10 15:17

Ами май ще стане и твойта - да изгориш дюшека заради бълхата .

Автор: mano
Дата: 10-11-10 15:14

Не искам да си режа щепсела на мак-а
- донеси го , аз ще го отрежа !!!

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: El_Fuego   
Дата:   10-11-10 15:18

Няма ли да е по-удобно да си купиш няколкогнезден английски/американски удължител, чийто щепсел да смениш?

Дата:   10-11-10 15:21

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   10-11-10 15:24

Мано, вместо да ходиш да търсиш английски контакти, защо не идеш до някой магазин в БГ, където продават МАК, и не си купиш един щепсел?

Като пусна темата, изобщо не си и представях, че целта ти е просто да можеш да си включваш компютъра...
Мислех по-скоро, че си примерно някакъв хотелиер дето приема английски туристи, и искаш да сложиш да има и такива контакти в стаите. Или нещо подобно, някакъв бизнес...

Автор: neuromancer   
Дата:   10-11-10 15:27

Аз лично просто си смених захранващия кабел на лаптопа. Евтино и лесно.

Дата:   10-11-10 15:30

Защото имам 5 уреда с такива щепсели и няма как да ги сменя всички без да им режа кабелите, а те примерно са в гаранция и т.н.т. Както и да е, въпроса ми беше от къде могада си купя в БГ, а не защо да не си купя :)

Дата:   10-11-10 15:43

Мано, за пореден път ти се казва - в БГ не може да си купиш такъв контакт, защото най-вероятно никой не ги продава. Защото са непродаваеми. Неизползваеми. Несъвместими. Още думички с "не-" отпред искаш ли [smilie5]

Или си купи от Англия, или си купи щепсели.

Ако пък всичките ти други уреди могат да се захранват през УСБ (както и предполагам - телефон, айпод, апарат и т.н.), то ти трябва едно единствено зарядно с УСБ-изход. Такива са примерно зарядните на HTC телефоните. Отиваш до най-близкият магазин за мобилни телефони, и си купуваш едно ей такова нещо:

https://photo-forum.net/static/forum/2010-11/imrc9997.JPG
http://www.letsgomobile.org/images/reviews/0098/htc-s740-charger.jpg

Всички устройства, които се зареждат през УСБ, могат да ползват един и същи адаптор.

Аз примерно си купих Киндъл от Амазон. Те най-измекярски бяха сложили единствено американски щепсел. Е, познай дали дадох още 30 долара за европейски щепсел, при положение, че вече имам две зарядни за HTC вкъщи... [smilie21]

Автор: NeDDRaG   
Дата:   10-11-10 15:59

Ами в българия трудно ще намериш в магазините контакт, който не е отговаря на възприетия в страната стандарт. Никой няма да ги купи, а и никой няма да позволи да бъдат поставени в нова сграда например.

Автор: logrus   
Дата:   10-11-10 16:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: 798099   
Дата:   10-11-10 16:02

Чакай малко! Да не искаш да кажеш, че захранващият кабел на Мак-а излиза направо от машината? В магазина на ул. Раковски" може и да ти решат проблема. Опитвал ли си там?

Смяната на щепсела не влияе на гаранцията.

Дата:   10-11-10 16:08

Логрус, той няма за какво да си мисли - напрежението в контакта не зависи от това какъв контакт слагаш, а от това какво е напрежението в мрежата.

Всички зарядни устройства дават на изхода си постоянен ток, като напрежението е трансформирано до нужното за зареждането на даден тип батерия.

Литиево-йонните батерии са подходящи за зареждане през УСБ, защото номиналното им напрежение е 3.7 волта, а УСБ дава до 5 волта напрежение. И тъй като параметрите на УСБ (ток и напрежение) са стандартни, то всички уреди, които се зареждат през УСБ, ползват тези стойности на ток и напрежение. С други думи, всички зарядни за уреди, които могат да се зареждат през УСБ, са почти едни и същи, и затова едно е достатъчно за всички уреди.

Автор: Insight   
Дата:   10-11-10 16:25

на мойто лаптоп например, на зарядното му пише, че можеш да му пущаш от 100 до 240 волта и не му дреме...

Автор: burningice   
Дата:   10-11-10 16:25

Mano, смени кабела, не се занимавай с глупости! Шукото с тези измислени пластини не е най-удачния вариант, но това е положението.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.