Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Еднодневни пътешествия
Автор: ivan_kadiiski   
Дата:   10-11-10 11:13

Здравейте ! : ))
Идеята на темичката е за интересни дестинации до които може да се стигне с влак или пеша и не са за повече от ден . Може и за повече от ден но е хубаво да кажете къде може да се отседне на даденото място : )

Отговори на това съобщение
 Re: Еднодневни пътешествия
Автор: J0R0   
Дата:   10-11-10 11:31

За около половин час с влака си в Окаванго, оттам пеш вървиш два часа на север до Орловото гнездо, пътят е интересен има какво да се види. Може да се отседне в Хаалали или в Очиваронго. И след това се връщаш през Лудзамба. Идеален маршрут за 1 ден.

Забравих да кажа, че изходната ти точка е Меанаке (но ти така или иначе не си писал откъде смяташ да тръгваш)

[beer]

Дата:   10-11-10 11:33

Хахах лелее наистина забравих да напиша от къде съм !
Таа , от София съм [smilie5]

Автор: djogata   
Дата:   10-11-10 11:43

Мальовица.

Изобщо, цялата Рила планина е интересна дестинация, стига се лесно, за Боровец и Мальовица се взема автобус от Южна Автогара до Самоков, оттам има маршрутки.

Все пак добре е да се предвиди едно преспиване.

Автор: J0R0   
Дата:   10-11-10 11:47

Рила е супер готина дестинация, но трябва да си с кола за да идеш поне до някъде, откъдето ще можеш да навлезеш в планината. Иначе от Сапарева баня или Самоков ще има да трамбоваш цял ден и пак няма да стигнеш доникъде.

За влак бих предпочел Искърското дефиле - Лакатник, Бов, Церово - слизаш от влака и катериш примерно по Вазовата екопътека до водопада.

Автор: danvan16   
Дата:   10-11-10 11:49

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   10-11-10 12:01

Хайде споделете скритите и местенца и с мене : )))

Дата:   10-11-10 12:02

Иначе Лакатник и Бов вече ги обиколих няколко пъри .А на Церово какво интересно има ??

Автор: IvoZafirov   

Е аз утре имам еднодневно пътешествие - до Тайпе...

Ако те влече изтока идвай.
[smilie21]

Жоро, от Самоков понякога има маршрутки догоре бре [smilie5]

Проблемът е, че може и да вървят само в по-активният сезон.

Трябва да се обади на автогарата в Самоков и да пита за разписанието им.

Дата:   10-11-10 12:03

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: neuromancer   
Дата:   10-11-10 12:06

На мен хич не ми се връзва да викаш на това нещо пътешествие. Това си е разходчица.

Пътешествие за мен е да обиколиш Южна Америка или да отидеш до някое село насред Нова Гвинея.

Дата:   10-11-10 12:06

Данване, дезинформираш хората [smilie5]

"Хоризонталната пътека" е всъщност трасето на Рилският водопровод, каращ вода от Рила за София. Не обикаля планината, а само прави дъга по северните склонове на Витоша. И да, тъй като е трасе на водопровод, е наистина почти хоризонтално [smilie5]

Дата:   10-11-10 12:07

Автор: iPonche   
Дата:   10-11-10 12:08

Имаш лично съобщение [smilie3]

Дата:   10-11-10 12:09

Ivo - почти ме нави [smilie5]
neuromancer - прав си , нооо за сега възможностите и компанията с която съм само това ми позволява [smile]

Дата:   10-11-10 12:31

iPonche [beer]

Автор: serjy   
Дата:   10-11-10 12:37

може еднодневно пътешевствие до ... мола? [smilie18]

Автор: tnt   
Дата:   10-11-10 12:40

за малко да почна да ровя за Лудзамба, Пернишко [smilie8]

Дата:   10-11-10 13:46

Автор: IvoZafirov   
Дата:   10-11-10 14:05

Тинто, то из пернишко са предимно Лудзамби.

Абе въобще според мен този район трябва да се огради с бодлива тел, а не да му се създават удобства за по-лесно летене до Софето - Ускорителят за елементарни частици дето бат бойко го строи.
[smilie21]

Автор: A400   
Дата:   10-11-10 14:17

Хубаво е до Железница. Там такава хубава кръчма има, че като отидеш там и вече никъде не ти се ходи...[beer]

Автор: Стефан   
Дата:   10-11-10 15:34

За еднодневно ходене до Рила от София най-подходящи са района на Мальовица и Мусала. Може и 7-те езера, но малко по-сложно.
За Мальовица има маршрутка от Самоков в 8:15ч. (връща се в 9ч. обратно) и в 16:15ч., която е удобна за връщане в 17ч. от горе. Недостатък е, че сутрин за да я хванеш трябва да тръгнеш с първата маршрутка от София от автогара Юг в 7:00, която минава през Горни и Долни Окол. През лятото даже има вероятност да се препълни по-рано и да тръгне още пред 7. Но пък така си доста навреме там, в 9ч. си на ЦПШ-то, т.е. на близо 1800м н.в. и на по-малко от час до хижата. Ако не ти се тръгва или не можеш толкова рано, може и по-късно, примерно в 9:45 има курс само до Говедарци и нагоре макар да не е много интензивно движението все се намира кой да те вземе на стоп. Последните пъти, понеже не ми се даваха 30лв. за такси от Самоков до Мальовица, което е другия вариант (ако сте няколко човека не е токова зле) пробвах стопа и имах доста добър късмет, вземаха ме почти веднага. Ей сега тези дни така отидох до Страшното езеро, да го хвана замръзнало. Друго което трябва да се има предвид е, че в последно време тази маршрутна линия до комплекс Мальовица с все по-голямо нежелание я поддържат. Та за да сте сигурни че ще дойде маршрутка в 17ч. с която да си слезете е добре да сте се обадили на шофьора - ако се качвате с маршрутката същия ден лично или по телефона (записал съм си телефоните и на тримата шофьори за такива случаи). Защото неофициално (щото официално нямат право да го правят) са им казали да не се качват ако няма хора за нагоре и ако никой не им се е обадил че ще слиза. Въобще... като си помисля че навремето е имало по няколко автобуса на ден до там и то от София... Ама те вече и Витоша са на път да я направят недостъпна с обществен транспорт, че какво остана за Мальовица...[smilie8]

Пак това направление Самоков - Говедарци - Мальовица е подходящо и за 7-те езера, като алтернатива на по-популярния подход през Дупница, Сапарева баня и Паничище. От пътя за Мальовица на разклона за х. Вада се отклонявате към х.Вада (1ч.), от там или х.Ловна (още един час) и от там още 1ч. до езерата или директно от кантона с вадата над х.Вада директно до 7-то (Долното) езеро. Това също съм го правил за един ден, но с планинско бягане на връщане надолу ;) за да успея да хвана маршрутката от Мальовица пак на разклона за Вада. И като закъснея и видя че няма шанс за нея се обаждам за такси на един познат таксиметров състезател ъъъ шофьор от Самоков [smilie5]

Варианта през Сапарева баня и Паничище също е възможен за един ден, пак има някакви маршрутки, но ми идва малко по-сложно и не съм го пробвал за един ден, въобще в последните години не знам как е транспорта до Паничище, Пионерска, трябва да се проучи някой път.

За Мусала - когато работи лифта е най-лесен и бърз достъп до високата планина в България въобще. Само че сега е в профилактика и принципно е възможно да се качи и слезе човек за един ден до х.Мусала по Мусаленска пътека (дето вече не е съвсем пътека), но ще е предимно качване и слизане. Иначе както на всеки половин час има автобус или микробус до Самоков, от там на всеки половин час през зимния сезон или поне на час през летния маршрутка до Боровец, и с лифта директно горе наистина е най-бързия начин човек да се телепортира във високата планина ако има само ден или дори само няколко часа на разположение. То затова е и толкова населено там когато има лифт, де.

Въобще в района на Самоков, било от Боровец, било от Говедарци-Мальовица има доста места къде да се отиде за един ден, а пък ако е и с пренощуване (за което също има доста възможности) - още повече. Освен основните направления има и разни долини като тази на Бели Искър (до където е разрешено), долината на Леви Искър над Мала Църква (дето все се каня да я проуча, че май също била красива), до Мечит и др. Освен това и по-тайни места като Урдининия циркус и др.[smilie8]

А за Витоша да добавя, че оттатъка, южните склонове към Кладница например имат някои предимства - не са така сенчести и усойни през есента и зимата като северните към София, дето рано-рано следобед се скриват в сянка, по-диви и по-непосещавани са. До с.Кладница маршрутките са общо взето на всеки точен час от уличката под Мин. на земеделието.
Железница, Плана също предлагат интересни възможности да се забие човек в дивото.

Автор: kukurjak   
Дата:   10-11-10 15:40

Има много хубави местенца близо до София, които могат да се посетят в размките на 1 ден. Даже може да се съчетаят по 2-3 в една и съща посока. Но съм с кола и нямам идея дали и какъв транспорт има до тях. Ако искаш мога да ти кажа десетина-двайсет на първо време:) Само че ще трябва да си проучиш транспорта.

Автор: Lalinda   
Дата:   10-11-10 15:50

Около София има хубави места, на които можеш да отидеш и за половин ден, и дори от 16 ч. нататък, както една есен направихме, отивайки до Лозенския манастир.

Няма проблем да се върнеш и по тъмно.
[smilie24]

Из Плана и по Урвич също не е зле, и на Витоша места колкото щеш, но понякога е трудно с прибирането.

Зависи и откъде точно в София си решил да тръгнеш.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.