Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Как да се справяме с КАТ
Автор: Amigo   
Дата:   09-11-10 00:23

Наръчник в нета учи как да се справим с КАТ [smilie8]

Наръчникът - тук [smilie8] [smilie25] [smilie25]

Пламена Тодорова
09.11.2010

Наръчник, озаглавен „Помощ! Проверяват ме”, спасява стотици шофьори от глоби на КАТ. Книжката от 48 страници, написана от юрист от Софийска адвокатска колегия, циркулира свободно из интернет. В нея подробно са описани правата на шофьора и тези на пътния полицай - от изискванията за знаците по пътя, проверката с дрегер и радар до обжалването на наказателното постановление. Водачите, изчели книжката, признават по форумите, че нарушенията им драстично са спаднали.

Специално място авторът отделя на пътните знаци, обозначаващи ограниченията на скоростта, тъй като често шофьорите не можели да преценят дали са в обсега им и отнасяли наказание. „Ако ограничението на скоростта е 90 км/ч, то знакът трябва да се вижда от поне 150 метра. Ако се разрешава скорост над 90 км/ч – от поне 250 м”, пише в книжката. Ако шофьорът смята, че даден знак за скорост е поставен неправилно, наръчникът го съветва да си набави действащия за мястото проект за организацията на движението. „Той може да ви послужи, ако обжалвате наказателното постановление”, допълва авторът.

Ако пък ви спрат за превишена скорост с радар, искайте проверка на машината, съветва още адвокатът. Първото нещо, което трябва да ви покажат от КАТ е, че машината е минала през техническа проверка и съответно е одобрена. Самият уред пък трябва да може да разпознава точно нарушителя. Така че, ако в момента, в който са ви засекли, и пред или зад вас се е движил друг автомобил, поискайте от катаджията да ви покаже данните и за двете коли, допълва наръчникът. „При съставяне на акт смело се възползвайте от правото си на възражение”, пише в заключение адвокатът.

[smilie6] [smilie6]

Отговори на това съобщение
 Re: Как да се справяме с КАТ
Автор: Блясък   
Дата:   09-11-10 00:45

[smilie24]

Автор: Magnifico   
Дата:   09-11-10 01:08

Мен до сега, да чукам на дърво, не ми се е налагало да се "справям" с КАТ.

Правиш нарушение - търпиш наказание.

Естествено да си наясно с правата си и с ограниченията на проверяващия е много важно, за да няма злоупотреби... за което считам горното четиво за полезно [smilie24]

Автор: 798099   
Дата:   09-11-10 08:03

Приемам, ако наръчникът е "Как да се справим със заяждане от страна на КАТ?".

Иначе, по-добре е да се спазва правилника...За всички е по-добре.

Автор: atrifonov   
Дата:   09-11-10 09:13

едно въпросче така чисто хипотетично- ако са ме снимали камерите по пътищата на Румъния да очаквам ли честитки за коледа

Автор: asahi   
Дата:   09-11-10 09:16

Док, ако по Коледа не получиш да знеш, че догодина номерът няма да минава. Щели да свързват информационните системи в ЕС и ще трябва да шпориш колата в Турция.

Автор: imitev   
Дата:   09-11-10 09:16

Абсолютно!

Автор: atrifonov   
Дата:   09-11-10 09:19

ооо догодина няма и да си помисля да карам колата в Румъния- много много път направо ми се отели вола[smilie18]

Автор: danvan16   
Дата:   09-11-10 09:27

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Vinsent   
Дата:   09-11-10 09:30

Добре си е да спазваш правилника, ама понякога условията са подвеждащи. Този година ме санкционираха защото не видях знака скрит зад дърветата. [smilie2] Обжалвам го!

Автор: IvoZafirov   
Дата:   09-11-10 09:31

Еми онзи ден имаше едно такова заяждане. Не на мен. При положение, че сме втора кола нас ни спират за превишена скорост, че и отказват да покажат документите на радара. Бе тъпаци отсЕкаде. Колегата ще обжалва акта.

Автор: Todd   
Дата:   09-11-10 09:37

Абе хората не случайно са си турили камери на полицейските коли !!!

Да няма измъкване нито за единият нито за другият !!!

[smilie24]

Нема ама аз така пък той иначе !!!!

Ама никой от нас не ще да е така ...

[smilie5]

Автор: slivenski   
Дата:   09-11-10 09:42

Добре е да се закупи този наръчник и като ви спре КАТ да им го подавате, заедно с документите си, с думите "Знам го наизуст. Сега ще се проверяваме."

[smilie18] [smilie18] [smilie21]

Дата:   09-11-10 09:44

Ами не, че аз обичам да се заяждам, но понякога ако не го направиш са те олепили яко. Щото по "окръзите" щефа на полицията ги праща тия михлюзи не с поръчение да следят за спазване на пътните правила, а да му донесат определен брой актове. И те бачкат момчетата.

[smilie21]

Автор: evelinster   
Дата:   09-11-10 09:46

тъпото е, че вече се цупят на 10 лева. а 20 лева са си 20 лева [ezik]

Дата:   09-11-10 10:00

Ааааа ще ме прощават! С целодневно търкане на седалките на астрата хич да не си мислят, че ще им дам 20 лв.

Дата:   09-11-10 10:02

До сега вече толкоз много години не са имали шанс да вземат и един лев - с изключение на един старец катаджия в Стара Загора - просто ми стана симпатичен.

А иначе се ям с тях като куче - ама щото са шматки .
Ако аз съм бил на тяхното място ша му взема главата на някой такъв отворко !!!

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Ама ги няма от никъде ...

[smilie7]

Автор: djogata   
Дата:   09-11-10 10:17

Напоследък ми влезе в главата една мисъл. Нещо като предложение за пътен проект от обществено значение. Та тази тема ми напомня за него [smilie5]

Значи, мисля, че ще е много полезно за движението, ако се реорганизират входовете и изходите към първокласни и второкласни пътища, както и крайпътните капанчета. Сега, като има някъде разклон, или има две бараки край пътя дето продават шкембе чорба, неминуемо има ограничение от 60 км/ч или по-малко.

Това се решава с:

- Ограждане на капанчетата с мантинела
- Изграждане на ускорителна лента (важи и за разклоните)
- Изграждане на лента, отвеждаща до отбивката (или до разклона)
- Обозначение на отбивката със знак за място за почивка (борче и пейка)

Това ще доведе до две основни подобрения:

1) Ще се премахнат много дразнещи ограничения по пътя
2) Ще се премахнат част от най-идиотските и безмислени хранилки на КАТ-аджиите

Автор: 798099   
Дата:   09-11-10 10:47

Джога, добре, че си далеч оттук! С това твое мнение, смятай че си станал "черна бройка" за КАТ!!![smilie18] [smilie18] [smilie18]

Как така, ще искаш премахването на "хранилките"?! Тези хора семейства хранят!

Иначе, това дето си го написал е самата истина. Аз също го бях дал като пример в една друга тема на автомобилно-пътна тематика.

И пак там бях написал, че у нас (и в населените места, и по пътищата) няма никаква, поне отчасти, разумно обоснована организация на движението...

Дата:   09-11-10 11:50

Автор: djogata
Дата: 09-11-10 10:17

1) Ще се премахнат много дразнещи ограничения по пътя
2) Ще се премахнат част от най-идиотските и безмислени хранилки на КАТ-аджиите

Хранилките са ги измислили шофьорите - не катаджиите .

Кара като идиот и минава метър с 20 лева ...

Не са виновни куките !

[smilie7]

Автор: djogata   
Дата:   09-11-10 11:56

Тоде, няма значение кой е виновен и кой ги е измислил. Въпросът е, че може просто да се премахне причината за съществуването на част от тях - лошата организация на движението

Автор: otkata   
Дата:   09-11-10 11:57

псулютно. аман от неадекватни знаци с пе'ераст зад тях

Дата:   09-11-10 11:58

Само камера на полицейската кола може да соправи нещата .

Камера , микрофон и запис на събитието ...

От там нататък нашенеца е цар да измами ситуацията .

[smilie5]

Автор: boni   
Дата:   09-11-10 12:05

Скоро влезнах в голям спор с едни катаджии, които ме обвиниха, че съм направил десен завой на червено. Аз бях сигурен, че беше зелено. Накрая след 10 минути препирни им доказах, че светофара е сложен неправилно - на около 5-6 метра от ъгъла на кръстовището. Ако се движиш бавно, го подминаваш на чисто зелено, но докато стигнеш до ъгъла и в момента на завиването той вече се е сменил:)

Автор: boni   
Дата:   09-11-10 12:08

Друг случай - в Сандански спрях до едни полицаи да ги питам за един хотел и ги чух как се подиграват на шофьорите, че не задминават един трактор, понеже е забранено, а по правилник можело да задминеш бавна селскостопанска машина на забранено ако имаш видимост:)
По-късно използвах това пред едни други катаджии, които се опитаха да ме рекетират за изпреварване на някаква подобна машина на забранено по околовръстното и номерът мина:)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.