Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 На 13 ноември България се завръща
Автор: pmartinov   
Дата:   02-11-10 21:19

официално на руските пазари

И така другари Бойко Борисов ви прескача за ужас на джобовете ви ($$$$$) и директно с Путин урежда подробностите .

Този път България ще мине и без вашето патриотично ($$$$$) посредничество.

Отговори на това съобщение
 Re: На 13 ноември България се завръща
Автор: nastradin2   
Дата:   02-11-10 21:20

И с какво ще ги атакуваме тез пусти руски пазари, бе мартинка? С въшки ли? Те искат продукция, а ние такава нямаме от десетилетия...[smilie8]

Автор: georgi969   
Дата:   02-11-10 21:23

Че лошо лие бе Пмартинов?Кво не ти харесва?

Дата:   02-11-10 21:23

Явно някой се е досетил че процента на земеделието във брутния вътрешен продукт преди войната е бил четри пъти по-голям благодарение на земеделието .България е хранила цяла Европа .

Автор: djogata   
Дата:   02-11-10 21:24

На мен ми е интересно как ще изместим френските вина (по принцип напитки от ферментирало грозде) с масовите български "вина" (напитки от спирт и есенция) [smilie5]

Същото и с месните продукти - германски и италиански салам, чешка или полска шунка, срещу нашите рога и копита с щампа "Стара Планина"? [smilie18]

Автор: nastradin2   
Дата:   02-11-10 21:25

Да ама сега внася почти Фсички земеделски продукти отвън...А земята пустее и буренясва..[smilie7]

Дата:   02-11-10 21:29

Аз още помня как на граф Игнатиево кацаха по пет ИЛ-76 на ден в продължение на месец и отнасяха най-хубавите ябълки за Москва.Същото се случваше и с ягодите напролет .И с гроздето наесен.България има огромен ресурс в земеделието .

Неизползван ресурс .

Дата:   02-11-10 21:29

ходил съм в съветският съюз ,когато още го имаше.В магазините им имаше доста продукти на булгарплод.Да не кажа поне половината от асортимента.също и рзани поморини и пдобни неща.също и цигари.

Дата:   02-11-10 21:32

пмартинов-най хубавите отиваха на запад.за конвертируема валута.като ученик съм брал ябълки та знам.тези са за на запад, тези за соца ,а тези за вътрешният пазар.

Публикацията е редактирана (02-11-10 21:34)

Автор: the_shooter   
Дата:   02-11-10 21:36

Тц, на 13.11.2010 бат'Бойко ше го инструктират за енергопроектите. А той после ще ни обясни как в замяна ще продава чушки на руските пазари и как ще захранва Москва с минерална вода [smilie18] [smilie18] [smilie18], как го роди това не знам!
То, не че има къде да мърда за енергопроектите, ама много приказваше преди 1 година!

Дата:   02-11-10 21:37

Така беше Георги !

Но днес единствения реален пазара за нашето земеделие си остава Русия.

Всеки трябва да предлага на пазара това което има ,а не това което му се иска .

Автор: asahi   
Дата:   02-11-10 21:41

Абе не знам какво сме загубили и какво ще печелим занапред, ама в московски ресторант салата с болгарский перец съдържа 1/4 червена чушка. Сцепеан на две по дължина, после на две перпендикулярно и едно от двете триъгълни при върха ти е салатата.

Дата:   02-11-10 21:50

На България и трябват пазари !

Реални пазари .

Автор: boreto   
Дата:   02-11-10 21:50

Автор: nastradin2
И с какво ще ги атакуваме тез пусти руски пазари, бе мартинка? С въшки ли? Те искат продукция, а ние такава нямаме от десетилетия.

Будь рахат. Не е трудността организирането на производство. Трудното е наместване на пазар, ревниво пазен със законни и незаконни методи.
Едно междуправителствено споразумение с договорени квоти би подействало като жива вода за зеленчукопроизводството и хранителната промишленост.

Автор: djogata
На мен ми е интересно как ще изместим френските вина (по принцип напитки от ферментирало грозде) с масовите български "вина" (напитки от спирт и есенция)
Същото и с месните продукти - германски и италиански салам, чешка или полска шунка, срещу нашите рога и копита с щампа "Стара Планина"?

Не се коркай. Производителите знаят и две и двеста, могат и така и овака. И има различни производители. И сериозни и печалбари.

А въпрос за изместване на вина и салами не стои. Грешна ти е постановката. Руският пазар е огромен. Има ниши за всички.

Моята фирма изнася двадесет години телеком оборудване за Русия. Нито сме изместили Сименс, нито Искрател, нито Квант, нито Хуавей, нито Пи-кай-чай... Има ниши. Въпросът е в безкомпромисното качество на продукта, да намериш своята ниша и да се бориш за нея.

Ще пиша още една червена точка на ББ, ако уреди квоти...

Дата:   02-11-10 21:53

Вие руснаците, как си ги представяте, алкохолизирани малоумници, размахващи долари на опашка за пиперки ( "болгарский перец")?!!
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   02-11-10 22:02

Имал съм работа с руснаци .

И мога да кажа че има прекрасни хора и мърша.

Единия Юрка беше в командировка на граф Игнатиево по линия на основните ремонти на авиодвигателите на самолетите ни .

Плака като дете,такова изпращане му направихме когато си тръгна за СССР.

За 2 години в България беше станал част от нас .

Автор: boreto   
Дата:   02-11-10 22:05

Ние руснаците няма защо да си ги представяме, защото ги познаваме прекрасно. Което, разбира се, ни се отразява зле на черните дробове, но бизнесът върви.

Дата:   02-11-10 22:06

По - големият въпрос е имаме ли какво да им продадем на руснаците?
Все едно някой да дойде да ви продава руски обективи!

Автор: netLady   
Дата:   02-11-10 22:06

И минерална вода само да изнасяме - пак е добре. Селскостопанска продукция - прекрасно. Преди се изнасяше на безценица. Надявам се сега да не е такава идеята.[smilie6]

Дата:   02-11-10 22:09

Сега отношенията ни очевидно ще бъдат далеч по-прагматични от преди .

Преди ние изнасяхме зарзават на безценица и руснаците вкарваха цялата менделеева таблица без пари на бартер.

Публикацията е редактирана (02-11-10 22:10)

Дата:   02-11-10 22:13

NetLady, к'ва вода, к'ва селскостопанска продукция? 8:00 мина, детското свърши!
Бат'Бойко, подготвя сега електората, затуй почна да приказва за руски пазари, домати и минерална вода! Неговата работа ще е: "Докато ми го слагаха отзад, поне успях да пръдна!"[smilie18]

Автор: bobihot   
Дата:   02-11-10 22:24

В графа такова грозде от за русия съм ял, дето не знаех че съществува- зърното се ядеше на 3 пъти като синя слива. И страшно вкусно, плътно и с мека люспа... Другаде до сега не съм виждал такова?
1990г по магазините им имаше основно бг стоки и като се заядоха че сме живи благодарение на тях, млъкнаха като им казах да отидат да погледнат в магазина какво има...
Сега пак имам задачи към тях, да видя какво ще излезе?
Лошото е че в случая може да ни загробят пак с некои мега проекти обслужващи руски оли интереси?

Автор: diandimov   
Дата:   02-11-10 22:24

Преди десетина години цели влакови композиции с компоти товарехме за руснаците.

Бях в Шумен при баба ми, и ме уредиха на това товарене.
Трябваше бързо да пълним вагоните с продукция който идваше от местния булгарплод. Даваха МНОГО добри пари на ден. Не помня колко, но бяха доста.

А отстрани стояха 2-3 млади момчета с мазен вид и контролираха нещата...

Дата:   02-11-10 22:25

Алкохола е лош съветник

Много лош и коварен

the_shooter

Автор: netLady   
Дата:   02-11-10 22:35

Автор: the_shooter
Дата: 02-11-10 22:13

Виж, това всъщност може да ни е единствения шанс да оцелеем. Нали не си правиш илюзии, че кораби с BG продукция ще тръгнат към хамериканско. Една междуправителствена спогодба може да свърши добра работа. Да не казваме предварително "тая нема да стане", щото като се започне така - никоя работа не става. Дали е агитация - много скоро ще се разбере.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.