Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Фотограф дразнител, що е то?
Автор: e.StaneV   
Дата:   30-10-10 22:53

Случвало ли Ви се е докато сте на концерт класическа музика някой фотограф да щрака като обезумял през 5 секунди без да се съобразява с това че класиката не е метъл и всяко щракане на затвора в малка зала е доста дразнещо?

Такаааа...темата ми е продиктувана от точно една такава "фотографка" (предполагам любител) по време на днешният концерт част от фестивала "Изкуството на барока" в Софийската градска галерия. Дамата снимаше с едно D300 и 70 - 200 / 2.8 (пиша го та ако се разпознае да се смути и почуства неловко [smilie5] ). Е тя не се спря, въртя се сука се накрая към края на концерта излезна почти до сцената, имах чуството че съм на модно ревю. Разбирам, че е искала да нащрака музикантите (предполагам нейни приятели) ама направо се уля катооо...

Не беше близко до мен да и направя забележка, не бих си затраял.

Та това е олекна ми като си казах [smilie5]

Айде със здраве и мислете и за другите докато щракате [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Фотограф дразнител, що е то?
Автор: IvoZafirov   
Дата:   30-10-10 22:57

Пълно е с такива фотографи. Еле па тука.
[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: Amigo   
Дата:   30-10-10 22:58

ако бях аз и наистина беше такъв дразнител, нямаше да се поколебая да отида и да я помоля учтиво, но твърдо, да изчезне [smilie5] [smilie5]

Публикацията е редактирана (30-10-10 22:58)

Дата:   30-10-10 23:07

а няма ли да направят най-накрая безшумни дслр-ите?! [smilie11] [smilie8] [smilie5] [smilie5]

Автор: Jim__Beam   
Дата:   30-10-10 23:15

2020-та , като дойдат децата индиго , ще ги направят безшумни [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   30-10-10 23:20

абе те индиговите нямат нужда от фотоапарати, щом и телепортацията не им е проблем [smilie5] [smilie5] ама за простолюдието си трябват [smilie8] [smilie5] [smilie5]

Автор: niagara   
Дата:   30-10-10 23:31

през 2020 всъщност идвал матриархата[ezik]

...та.... свиквайте да не притеснявате жените докато правят нещо......[ezik] [smilie5] [smilie18] [smilie25]

Дата:   30-10-10 23:33

[smilie18] [smilie18] ниагара май е спала отвита нощес [smilie8] [smilie18] [smilie18] [ezik] [ezik] като гледам що джамии се пръкват дори и в Антарктика, та доста се съмнявам в бъдещето на матриархата [smilie18] [smilie18] [ezik] [ezik]

Автор: papi   
Дата:   30-10-10 23:56

понякога когато съм на дадено мероприятие и около мен е тишина аз самия се дразня от шракането на затвора на моя апарат
но какво да се прави
трябва да се работи

Автор: asahi   
Дата:   30-10-10 23:58

Канонът не пляка толкова.

Автор: Lalinda   
Дата:   31-10-10 00:04

Да, имаше една такава, в бели плетени дрешки и леекинко неадекватна, с извинение, и на концерта от същия фестивал в сряда.

Но не ми се стори мноооого нахална, имало е и по-тежки случаи, пък може и да е била различна от твоята.

Автор: jivkojj   
Дата:   31-10-10 00:40

Канонът не пляка толкова.

Цанона не пляка - на него се чува как му се въртят зъбчатките. Много ме дразнеше това на моя си спомням [smilie18]

Автор: IvcheTo   
Дата:   31-10-10 01:59

Ако организатор на мероптиятието ми е възложил снимането на събитието - наш как ме боли фара дали някой мрънка - защото после поръчителя ше ти каже : - ми то тук няма снимки ... аз за какво ти плащам...

виж това , което ме дразни е - когато разни със сапунерки ми се напинят пред сцената (примерно) и ти пречат да си вършиш работата.
Те снимат ( и те не знаят защо ) но от теб се очаква да имаш кадри от събитието ...

Автор: ivodam   
Дата:   31-10-10 07:07

Новите Канони имат безшумен режим.

[smilie7]

Автор: Vinsent   
Дата:   31-10-10 09:21

Това техническо недоразумение ДСЛР-а [smilie2]

Автор: niagara   
Дата:   31-10-10 09:22

..тая тема стана съвсем като за Оттатък.....[smilie5] [ezik]

Автор: svetalcho   
Дата:   31-10-10 09:32

От една страна е дразнещо да...в тишината да се чува плякането на затвори, но ако си на работа щеш не щеш плякаш, колкото и да не ти харесва.

Автор: juslen   
Дата:   31-10-10 09:51

То какви ти фотографи-на такива им се вика щракачи,тая през концерта е нащракала сигурно поне 1000 кадъра,по-добре видеоклип да е заснела-ем по-тихо,ем ще се види всичко после[smile]

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   31-10-10 12:23

Ба .... РОК!!!

Автор: danvan16   
Дата:   31-10-10 22:04

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: e.stanev   
Дата:   01-11-10 11:42

"Ако организатор на мероптиятието ми е възложил снимането на събитието - наш как ме боли фара дали някой мрънка - защото после поръчителя ше ти каже : - ми то тук няма снимки ... аз за какво ти плащам...

виж това , което ме дразни е - когато разни със сапунерки ми се напинят пред сцената (примерно) и ти пречат да си вършиш работата.
Те снимат ( и те не знаят защо ) но от теб се очаква да имаш кадри от събитието ..."

Доста нелепо изказване Ивчо. Да не би хората снимащи за спомен със сапунерки да нямат право да снимат? Или снимането е само за "про-та". Аман от "фотофорумчене".

Ако са ти платили да снимаш снимай, но като про се стреми да бъдеш максимално тактичен и адекватен, ОСОБЕННО НА КЛАСИЧЕСКИ КОНЦЕРТИ където всяко щракане се чува невъобразимо силно.

Публикацията е редактирана (01-11-10 11:43)

Автор: ivenchev   
Дата:   01-11-10 12:16

Според мен темата е по-широка и става въпрос за елементарно възпитание и за възприет начин на поведение.

Има доста хора в България, които смятат себе си за най-умни/красиви/важни ... Дотук не е толкова страшно.

Проблемът според мен е, че не се съобразяват с околните, които също биха могли да считат себе си за най-умни/красиви/важни ... и са склонни "да минават през трупове", за да постигнат целите си.

Замислете се например какво става, когато шофирате.

По логиката изказана по-горе от някои съфорумци един професионален шофьор на пътя трябва да Ви смачка с камиона, защото вие сте тръгнали с вашия таралясник нанякъде и му се мотате из гумите, нали?

Колко "гявола" се ръчкат отгоре Ви и искат да Ви предредят, докато чакате за някое гише, щото те бързат (а Вие не бързате, нали)?

Ако трябва да се разминете с някого на място, по което може да мине един човек или ще се отъркате доста един в друг, пускате ли отсрещния да мине първи или се бутате бързо напред, с презумпцията, че отсрещният е "длъжен" да Ви изчака ...?

Благодаря!

Публикацията е редактирана (01-11-10 12:17)

Автор: danvan16   
Дата:   01-11-10 12:39

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: tnt   
Дата:   01-11-10 12:39

става въпрос за елементарно възпитание и за възприет начин на поведение.

анджък [smilie7]

Автор: elrisha   
Дата:   01-11-10 13:31

Снимала съм концерти(класическа музика)по поръчка. Обикновено ходя и на репетициите.Правя си кадри от всички страни,разни по-забавни на музикантите.На генералната репетиция се доближавам повече за по-близки кадри,а на самият концерт се съобразявам с хората,дошли да се насладят на музиката. Гледам да не преча,местя се безшумно,не заставам пред камерите на телевизиите(защото и това съм виждала от колеги)и не правя хиляди еднакви снимки.Все пак на такъв концерт хората на сцената рядко се местят ;)
Ако се наложи да "щракна" в близост до някой зрител,правя два кадъра и тихичко се извинявам за безпокойството. Така хората те приемат нормално,не ти се ядосват и разбират,че си вършиш работата.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.