Автор: Lalinda
Дата: 28-10-10 16:29
Киното им определено е по-добро от нашето. Особено пък операторите.
Ако си гледал, примерно, "Герой", щеше да видиш и особено естетска операторска работа, струва ми се.
В Париж има два китайски квартала. Твърди се, че китайците в Париж никога не умирали, просто няма тела на мъртъвци и се носеха слухове, че ги копаели край жилищата си...
Казват, че били там, защото било добре за бизнеса им. Ако станело добре някъде другаде, щели да са там.
В нашия квартал се появи нов ресторант, с две чудесни и много млади китайки, съвсем различни от нашите тийнейджърки и много по съвременни на вид. Вече ме познават и поздравяват и извън ресторанта. Питам ги как се казват, откъде са, какво означава името на ресторанта, с други думи, сприятеляваме се, пък останалите клиенти им мълчат като пукели.
Както и да е. Амиго би ги харесал.
Понякога ми се струва, че е по-добре нещата да са сглобени от китайци в Китай, отколкото от турски гастарбайтери или магребинци в Европа... Така де, всеки с предубежденията си.
Поразена бях, че не бързат да откопават някои ценни находки, като глинената армия, защото смятат, че още не разполагат с необходимите познания и технически средства да не я увредят.
Къде е Мататаупецът да ни поразкаже?
Мда, мога да се обявя чистосърдечно за фен на китайските канцеларски материали, напр. папки в третични цветове: шамфастък, тюркоаз, патладжан, портокал, фрамбоаз екразе.
Фрамбоаз екразе е на френски, не на китайски. Означава смачкана малина.
|
|