Автор: Lalinda
Дата: 28-10-10 10:38
Спътникът ми бе харесал много кухнята на ресторанта в близост до стълбите (или дори под тях?) в Стария град, които се качват нагоре към църквата (доста снимани от жителите и гостите на Пловдив), но не помня как се казва. Беше доста отдавна, а на съседната маса седеше ГЛ, фотокритик и медиен критик, онзи с папионката, за тези, които не се сещат кой е, та, като казах, че го познавам, спътникът ми поиска да го поздравим.
Сигурно сме яли телешки стек, а предлага ли български ресторант телешко и говеждо, това непременно е знак, че очакват и гости, които са ценители... Но за стек ще трябва да се бръкнеш и по-дълбоко, зависи и какво вино ще пиеш, но доколкото те познавам, си ценител на хубавите жени и места...
Три лева се изяждат и изпиват, както се пее в песента, И САМО СПОМЕНЪТ ОСТАВА В НАШИТЕ СЪРЦА. Затова си струва, искаш ли приятни спомени, да похарчиш и повечко...
Както и да е, ГЛ също явно харесваше тамошната кухня.
***
Ако някой тръгне за Метеора и Каламбака, ще му препоръчам чудесен ресторант с приятна атмосфера и отлична кухня и вина!
|
|