Автор: Императорът.
Дата: 27-10-10 15:49
С една дума - когато 2 000 мургави размахват 3 дни брадви из София, с крясъци "Смърт на Българите" - това е проява на културни особености и заради това никой няма да бъде дори арестуван, но ако някой журналист направи репортаж за културната проява, ще го осъдят за расизъм и ще го затворят в панделата за 4 години.
Багодаря още веднъж на всички, които преди 16 месеца отидоха пред урните, за да качат на власт тоя престъпен дебил и кликата му крадци и бандити.
Малко извадки от Конституцията, която престъпното правителство нагло потъпква:
Чл.4(2) Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.
(Как - като забранява на хората да казват каквото мислят ли, като им забранява да критикуват обществените пороци и недъзи, като ги принуждава да премълчават изродщините на правителството?)
Чл. 5.
(1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.
(Проект за допълнение: Освен в случаите когато са измислени от Бащата на нацията - г-н Борисов)
Чл. 6.
(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.
(Проект за допълнение: Привилегии се полагат единствено за т.нар. "роми". Така де, щом нещо се прилага на дело ежедневно и повсеместно, поне да бъде включено в основният закон.)
Чл. 7.
Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.
(Следователно всички потърпевши от престъпното нехайство на полицията например, трябва да търсят възмездие от държавата. Ще го кажа на майката на горкият Боби Райнов - да видим Ц.Ц. как ще я обезщети.)
Чл. 11(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.
(Кой ще излезе да ми обясни съществуването на Евро"рома" или Д"ром" - г-н Компир или г-н Павиан?
...упс - забравих поправката към Чл.6, ал.2 - извинете ме.)
Чл. 13. (4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.
(Ясно - значи ДПС само ми се присънва - вече не знам колко години)
Чл. 17. (3) Частната собственост е неприкосновена.
(Проект за допълнение: Освен за партията-майка ГЕРБ и гражданите, определени като привилегироване от Чл.6.)
Чл. 19. (3) Инвестициите и стопанската дейност на български и чуждестранни граждани и юридически лица се закрилят от закона.
(Как се закрилят, като държавата не плаща за свършена работа по договорите си с частните компании ли?
Чл. 26.
(1) Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция.
(Тук промените са наложителни и аз предлагам членът да се преформулира по следният начин: Част от гражданите на Република България, където и да се намират, имат задълженията по тази Конституция, а останалата част имат правата по нея.)
Чл. 28.
Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление.
Чл. 29.
(1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация.
(Проект за допълнение: Чл. 28 и 29 могат да бъдат нарушавани от гражданите, привилегировани по Чл. 6.)
Чл. 31 3) Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.
("Тъй като вие сте абсолютен престъпник...")
Чл. 33.(1) Жилището е неприкосновено. Без съгласието на обитателя му никой не може да влиза или да остава в него освен в случаите, изрично посочени в закона
(Тук отново ще се съобразим с промените в Чл.6 и Чл. 26.)
Чл. 36.
(1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани.
(И ЗАДЪЛЖЕНИЕ? Сериозно ли това?
...упс - пак забравих Чл.6 и 26 - нали ги променихме)
Чл. 37.(1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними.
Чл. 38.
Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения...
Чл. 39.
(1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.
Чл. 40.
(1) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура.
Чл. 41.
(1) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация.
Чл. 43.
(1) Гражданите имат право да се събират мирно и без оръжие на събрания и манифестации.
Опа-а-а-а.... хайде кажете ми кое от последните права на гражданите (мисля ние сме такива) не се накърнява от тайно приетото (поне неоповестено никъде) законче на ГЕРБ ?!?
Е, много съм разсеян - пак забравих, че променихме Чл. 6 и 26.
Колко повече доказателства искате, че правителството, което ни управлява е престъпно? Или искате да ми кажете, че правителството има право да потъпква Конституцията и международните правни норми?
|
|