Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 НЗОК
Автор: netLady   
Дата:   26-10-10 16:17

Здравната каса е предвидила да увеличи административните си разходи за догодина, за да подмени компютри и телефонни централи, и да обучава чиновниците си. За целта са предвидени малко над 22 млн. лв. от Бюджет 2011.[smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re: НЗОК
Автор: Amigo   
Дата:   26-10-10 16:20

мдаа, и да храни разни кукумявки, които по цял ден си лъскат ноктетата и бюрата [smilie19] [smilie19] [smilie8] интересно колко ли взима там една кръстосваща си краката касовичка?! [smilie8] а плацикат ли се в джакузита, едно-друго... [smilie3] [smilie8] [smilie5] [smilie5]

Публикацията е редактирана (26-10-10 16:20)

Дата:   26-10-10 16:35

Колко персонал има тая каса?

Автор: krist   
Дата:   26-10-10 16:48

абе те там дали ги кръстосват, или в по-отворено положение ги държат краката касочивките?

Автор: terminator   
Дата:   26-10-10 17:32

Познавам една мацка която работи в РЗОК, някакъв IT специалист се води. Според нея позицията и е около средното ниво, а заплатата - 420-450лв. чисто. Мисля не е толкова много а доста често остава след работа ... Не че ги защитавам, ама явно парите се разпределят като в онзи стар виц: "Двамата с бай Иван изядохме ОБЩО една тава свинско със зеле. Аз излапах свинското, а бай Иван - зелето" [smilie5]
А за пълненето на бездънните дупки в бюджета на касата от здравните вноски ... нямам думи [smilie23]

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   26-10-10 17:33

Ами че то зелето повече наяжда. [smilie25]

Автор: terminator   
Дата:   26-10-10 17:36

Ма после много се пърди [smilie5]

По добре си е свинското [smilie24]

Автор: Kanonir   
Дата:   26-10-10 17:48

"Двамата с бай Иван изядохме ОБЩО една тава свинско със зеле. Аз излапах свинското, а бай Иван - зелето"

или пък кат в оная:

- Снощи четирима човека едвам изпихме кило ракия!
- И кои бяхте?
- Аз, жената и лапетата! [smilie5]

Автор: ivodam   
Дата:   26-10-10 18:01

Ти остави Здравната каса, виж административните разходи на самата държава кво става... В така наречената категорията „Общи държави служби” не само че няма никакво намаление в бюджета за догодина, а даже е повече сумата и гони 2 милиарда лева!!

Две билиончета, дами и господа, общи държавни служби!! Да живей!?!

Публикацията е редактирана (26-10-10 22:55)

Дата:   26-10-10 18:11

Абе, мисля си, че с 22млн. биха могли да напълнят всичките училища, че и университетите с компютри. Нали образованието беше приоритет #1. На тия в здравната каса за кво са им? То и здравна каса не требе май. [smilie6]

Автор: danvan16   
Дата:   26-10-10 18:18

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   26-10-10 18:48

Да ги съдим за какво - за мълчалив отказ от здравеопазване?

Автор: danvan16   
Дата:   26-10-10 19:56

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   26-10-10 20:10

Ми, то е все едно - отказват ти здравеопазване, макар да ти се полага по конституция.(Странното е, че се нарушават конституционните права на плащащите). [smilie6]

Автор: мара   
Дата:   26-10-10 20:12

не е въпросът дали взимат много или малко, а дали изобщо има нужда от цялата тая раздута номенклатура. не знам вие за колко сгради знаете, ама аз само в софия знам за две. големички, с по мнооого персонал. башкъ всичко останало. тая институция има повече администрация отколкото е нужно със сигурност.

Автор: georgi969   
Дата:   26-10-10 20:32

ПАРАЗИТИ!

Автор: мара   
Дата:   26-10-10 20:36

аз като се загледам в детайлите и се сетя за иня митинг преди 21 години....ми тогава едно от основните искания беше да се съкрати номенклатурата, клатикурата и сие.
ама сега са барем 3-4 пъти повече паразитите. то не са чиновници, то не е чудо...[smilie18]

Дата:   26-10-10 21:17

дааа, държавният приход от приватизация за шестмесечието е колосалната сума от... 14.24 лв. За издръжка на дейността на ресорната агенция обаче са изхарчени 679 084 лв.

Автор: Amigo   
Дата:   26-10-10 21:20

абе вие кога сте видели правителство да съкращава администрация?! [cool] ако някое хвърли прах в очите, то ще е за сметка на някакви други места в някое ново ведомство, защото нали трябва да се уреждат свои хора и да има достатъчно синекурни и безсмислени длъжности [cool] [smilie23]

Автор: asahi   
Дата:   26-10-10 21:22

След като въведат електронната пациентска карта дост ахора от НЗОК ще останат без работа. Няма да им трябват компютри, компоти, кафемашини и други офисни щуротийки.

Автор: tofo   
Дата:   26-10-10 21:29

Абе, един приятел имам, дето се разби с колелото, щот се писал яко майстор. Не е плащал нищичко последните петнайсетина години. Та му дошъл масрафа на около сто и петдесетина кинта, седнал и бистри калкулацията. Ако беше осигурен, щеше да шари 25 кинта по-малко- само прегледа. Другото е с пари тъй или инак. Ама аз всеки месец шаркам двойно бре! И последно съм взимал болничен лист преди повече от 10г. [smilie8] Та дали мога да се откажа от услугите на убостниците? След 10г. като се разболея ще си шарна квото трябва...[smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   26-10-10 21:31

Тофо, едно онко-лечение може да надхвърли 100 000. Ако ти се случи на теб аз ще платя. Ако се случи на мен ти ще платиш. Ако не ни се случи значи сме късметлии и бал съм ти парите - нали сме здрави?

Автор: realnoncho   
Дата:   26-10-10 21:39

Аз работя в частен здравноосигурителен фонд и според мен проблема не е че ще дадът 20 млн за компютри, а че научиха лекарите да са преди всичко търговци, правещи доста безмислени ненужни манипулации целящи само и само да се източи касата. Ако това минава пред частен застраховател, който проверява нещата половината ще отпаднат.

Дата:   26-10-10 21:39

Верно, никой не знае какво може да се случи и требе солидарно да се плаща, ама не може безмислено да се харчи. Новия бюджет на здравната каса предвижда точно повишаване на харчовете, немащи много общо със здравето на плащащите.

Автор: tofo   
Дата:   26-10-10 23:03

asahi,
По-нагоре споменаха вехтия пример за свинското и зелето. Та аз съм 180/75, спортувам, не пуша, пия умерено, щом имам малко свободно време - планинка или с велосипеда по върлото. Това, докато някой 150кг. хипертоничен набор лежи и пуши пред тв-то, докато храносмила овнешкия гювеч. Та защо най-малкото не са ни различни вноските, а? Аз си гледам здравето, а някой съзнателно си го руши ...а средно аритметичното- свинско със зеле.[beer]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.