Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Национализация.. ?!?
Автор: gogo   
Дата:   25-10-10 08:45

Преди малко по НОВА някви се караха. Не разбрах много, НО 6-7 пъти споменават "национализация" и "пенсионни фондове" в едно изречение... Не говореха за национализация на влогове и депозити (примерно над 50 000лв) НО аз се притесних...

Моля по - компетентните да ме поуспокоят малко... [smilie5] Нали на 07.11. няма да гърмят залпове и да се щурмуват дворци... ?! [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Национализация.. ?!?
Автор: asahi   
Дата:   25-10-10 08:47

Няма, споко.

Автор: ivenchev   
Дата:   25-10-10 08:52

Няма споко. [smilie5]

Автор: Императорът.   
Дата:   25-10-10 08:54

Гогов - ако си се осигурявал в професионален пенсионен фонд - честито - Тимберицата и Бабешките цъкли се готвят да ти откраднат парите по индивидуалната ти партида.

Дата:   25-10-10 08:54

Това с национализацията е за доброто на вички ни, един вид?! Така ли ?! [smile]

Автор: kkkolelo   
Дата:   25-10-10 08:55

През 2011 г имат намерение да прехвърлят парите на допълнително осигуряващите се от частни пенс ф-ве в държавната НОИ ... над 400 млн лв [smilie2] [smilie8]

Дата:   25-10-10 08:56

[smilie11] импето почнало да различава професионален пенсионен фонд от другите. КАжи , импе, кои професионални пенсионни фондове играят н аборсата и приблизително колко им е дела на фона на общите капитали?

Дата:   25-10-10 08:57

Автор: gogo
Дата: 25-10-10 08:54

Това с национализацията е за доброто на вички ни, един вид?! Така ли ?! [smile]
-----------------------------

За много по доброто на синца ни, Жоре ...[smilie5] [smilie18] [smilie18]

Дата:   25-10-10 08:57

ммм ако някой се нацепи в къщи и ми вземе частния телевизор и скъпия климатик и... ми ошушка и сметката в банката (също частна) - това как се казва... ?! [smilie5]

Дата:   25-10-10 09:04

Това се казва кражба и се наказва според закона. Застрашен ли се чувстваш?

Автор: Императорът.   
Дата:   25-10-10 09:07

Асахи - това също е кражба - частните пари на хората да бъдат гепени от държавна институция и да бъдат налети в общата каца.

Всички сме застрашени, защото утре може да заграбят по същият начин и бамковите ни депозити - същото е.

А кои ППФ инвестират на борсата - всички.

Дата:   25-10-10 09:26

Ето две интересни и съдържателни мнения от форума на investor.bg

Управителят на НОИ Христина Митрева знае как се крадат пари от пенсионерите.

В началото на юли имаше скандал, свързан с Христина Митрева, заради това, че била "консултирала" министъра на труда срещу заплащане.
То който не са питали, само той не консултира вече. Доган, Цецко, че и тази "консултирала"
Като директор на НОИ Христина Митрева е получила над 31 000 лева "обезщетение"за неизползван годишен платен отпуск.
Изведнъж се оказа, че била имала 225 дни неоползотворена почивка.
Каква заплата взема, какви бонуси и привилегии един господ знае. Самата тя не плаща данъци и осигуровки, нали е държавен служител!
Бившият директор на НОИ Йордан Христосков е получил още по-голяма сума като обезщетение за неизползвани отпуски. При освобождаването му от поста през май 2009 година той е получил над 47 000 лева за неизползвани 228 дни. Това явно е реформата на Бат Бойко. Щом са "наши хора" да крадат като за последно и то с благословия от горе!
------------------------------------

даааа, имаме си чисто нов проекто закон за промяна на ксо както разбираме ...най-хубавото хора знаете ли кое е.. че най-хубавото предстои...днес шибандурника овчи от банкя национализира професионалните пф щот му е кеф и иска втори мандат, че ако може и трети и четвърти..а утре знаете ли какво ли какво следва ... следва национализация на универсалните пф с 3млрд.лв и отгоре общо ..с моите и вашите пари вътре ..за вас не знам, но аз няма да мълча, излизам на площада, ако ще и сам да съм.. това са си моите пари и съм внимавал през времето какво става с тях..и сега някакви шибаняци ми ги вземат.. не знам дали знаят и им пука, но по закон тези пари се наследяват и са си мои и след това на сина ми... t.n...

[smilie7] [smilie5] [smilie8] [smilie10]

Дата:   25-10-10 09:49

Асахи, [smile] лично не, но... ме притеснява тенденцията. Ако днес бият комшията щото е със шапка, утре могат да ме почнат и мен щото съм без... [smile]

Автор: sauron69   
Дата:   25-10-10 10:26

Те милиционерите имат добър опит от национализацията след 9-ти септември, тъй че няма да се плашите [smilie5]

Дата:   25-10-10 10:44

Кажи , импе, кои професионални пенсионни фондове играят на борсата и приблизително колко им е дела на фона на общите капитали?

Автор: d256h   
Дата:   25-10-10 10:57

Въпроса е принципен и това, което мисли да направи Дянков е истинска кражба.

Дата:   25-10-10 10:59

Asahi, тези фондове имат в акции на БФБ 121 млн лв (около 20 % от капитала им). При сегашния оборот на БФБ средно по 1 млн на ден тези извънредно продадени до края на годината 121 млн ще понижат здраво индексите (не съм запознат не могат ли да си останат в акции и така да се прехвърлят в НОИ ...)

Дата:   25-10-10 11:01

Докато не вникнете в проблема лесно можете да стигнете до погрешни изводи. Отговорете си на следните въпроси:
1. Какво е професионален пенсионен фонд.
2. Какви задължения има ППФ към днес пенсиониращите се.
3. Може ли да изпълни днес тези си задължения?
4. Може ли да ги изпълни в близкото бъдеще?

Покрай това ще излезнат и други въпроси.

Дата:   25-10-10 11:04

Ми те почнаха ... първо увеличиха капитала на БФБ и акциите от увеличението си ги изкупиха само те (МФ), сега тези фондове, после национализация на универсалните ПФ с 3 млрд.лв и отгоре ... [smilie23] ... Лощото е че засега разходите на това правителство надвишава приходите ...

Автор: Todd   
Дата:   25-10-10 11:07

"Спасението на давещите се е дело на самите давещи се"

[smilie19]

Автор: 798099   
Дата:   25-10-10 11:15

Импе, я кажи ако знаеш, а ти знаеш много за застраховането, колко "кихат" застрахователите на правителствАТА (не само но това, а и на онези, преди него) за да им наливат вода във воденицата?

Обяснявам защо питам:

1. Колата ти може да е "на трупчета", ама си длъжен да си платиш застраховка "Гражданска отговорност". Иначе, КАТ щели да се оборудват с някаква нова техника, дето като ти сканира номера, веднага ще се разбере дали имаш или не, въпросната застраховка. И ако нямаш, жална ти майка! Глоба от 400 лв!!! Това го разказваше в петък по "Хора, пътища, автомобили" някакъв отговорен другар от КАТ.

2. Пак в същото предаване, друг отговорен другар, този път от сферата на автомобилното застраховане обясняваше как ти можеш да си застраховаш колата на обявена от теб стойност 10 000 лв., ама ако настъпи щета "Пълно унищожаване", те ще ти платят толкова, на колкото я оценят. Значи, като им плащаш повече, приемат, когато те трябва да платят, тц - не става!

Що бе Импе? Аз на това му викам "кражба чрез измама", а ти?

Погрешно бях постнал това питане в друга тема, за което се извинявам пред пишещите в нея![smilie2]

А въпросното питане е по повод следното твое изказване: "Асахи - това също е кражба - частните пари на хората да бъдат гепени от държавна институция и да бъдат налети в общата каца."

Публикацията е редактирана (25-10-10 11:19)

Автор: ivodam   
Дата:   25-10-10 11:17

gogo: Става въпрос за пари, които са отделяни от залъка на работодателите, за да се задели за бъдещ залък на техните служители. Тези пари никога не са били и нямат нищо общо с държавата. Държавата обаче гледа по някаква абсурдна, изрудска, комунистическо-феодална тимберишка логика на тези пари като на свои, защото, видиш ли, преди време, когато е взето решение за заделяне на една част от вноските в такъв фонд, държавата се била отказала от примерно 2% от своята вноска. Затова сега можело да си ги прибере с чиста съвест. Много се смях вчера, след като по Неделя 150 оная овца заяви, че НОИ щял да инвестира тези пари по-добре и по-успешно от частните инвеститори.

Едно мога да ти кажа, и да се подпиша под него - това ако наистина стане, в Европа първо ще се търкалят от смях по пода, и после ще ги съдерат от санкции наште умници, луди ще ги направят.

За информация на Асахи - не знам какъв е делът на тези фонодве на борсата, но е факт, че след обявяването на поредното безумие, борсата е моментално над 5% надолу, ето така:
[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

[smilie7]

Автор: ivodam   
Дата:   25-10-10 11:31

Асахи, айде да си ги решаваме тези въпроси като частни лица директно с фондовете, немаме нужда от държавата да ни се бърка, ако немаш нищо против?

[smilie7]

Дата:   25-10-10 11:45

На практика не можем да ги решаваме с фондовете, защото отношенията ни вече са уредени със закон. Срещу отчисленията работодателите получават данъчни облекчения, така че не са ощетени. Не е зле да се потърсят отговорите на въпросите, които съм формулирал по-горе.

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   25-10-10 11:46

Heil!

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.