Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Спирам да се срамувам от китайския си часовник
Автор: digitalgab   
Дата:   09-10-10 20:47

China lunar probe reaches moon
2013 - пилотиран полет.

Отговори на това съобщение
 Re: Спирам да се срамувам от китайския си часовник
Дата:   09-10-10 20:57

Твърде много технологично дръпнаха.

Автор: slivenski   
Дата:   09-10-10 20:58

А аз от китайската си запалка... [smilie18] [smilie18]

Дата:   09-10-10 21:13

https://photo-forum.net/static/forum/2010-10/fkeh2306.JPG
http://www.tinydeal.com/index.php?main_page=popup_larger_image&pID=9389&zenid=770c2a36b8284547e801d4

Автор: netLady   
Дата:   09-10-10 21:40

А аз почвам да се срамувам, че немам часовник [smilie2]

Автор: georgi969   
Дата:   09-10-10 21:45

А мене да ме е срам ли от японсклия ми?Часовник.Сеико 5.[smilie11] [smilie21]

Дата:   09-10-10 21:46

Абе аз за космическия полет набивам. Отиват на Луната китайците, да проверят кво са им оставили мерканците.

Публикацията е редактирана (09-10-10 21:47)

Автор: terminator   
Дата:   09-10-10 21:49

Аз пък отдавна не се срамувам от китайския си GSМ с две SIM карти - има даже една съседна тема за такива GSM-и.

Автор: Todd   
Дата:   09-10-10 21:51

Не мое се срамуваш от китайският си часомник ... той е "Победа " !!!

На луната ще пращат рециклиран "Луноход" с ракета .... "Восход" [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

[smilie5]

Автор: imitev   
Дата:   09-10-10 22:15

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: exo99   
Дата:   09-10-10 22:23

Снимка: Информационна агенция "Фокус" „Чайна дейли”: Китай изстреля успешно втората си лунна капсула
01 октомври 2010 | 20:46 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят
Ченду. Китайската лунна капсула „Чанг’е 2” е била изстреляна успешно към космоса, съобщиха от центъра за управление на полетите в провинция Съчуан, пише в-к „Чайна дейли”.
„Чанг’е 2” се е отделила успешно от своята ракета-носител и в момента се движи по траектория към спътника на Земята.
Лунният сателит успешно е разгърнал слънчевите си колектори и ще навлезе в лунна орбита след около 112 часа.

Автор: exo99   
Дата:   09-10-10 22:25

Китайският апарат "Чанг'е 2" е на правилния път към Луната след успешна първа корекция на полета!
Автор: Administrator
Събота, 02 Октомври 2010г. 13:34ч.
Светослав Александров. Китайското национално радио съобщи, че лунният космически апарат на Китай "Чанг'e 2" успешно изпълни първата си корекционна маневра днес, на 2-ри октомври 2010 година.

Напомням на читателите, че "Чанг'e 2" бе успешно изстрелян вчера, на първи октомври, с помощта на китайската ракета "Лонг Марч 3С". "Чанг'e 2", за разлика от предходната безпилотна мисия до Луната "Чанг'e 1", ще пътува до крайната си цел за по-кратко време. Очаква се, че, "Чанг'e 2" ще пристигне в окололунна орбита до пет дни или 112 часа след изстрелването си.

Изстрелването на "Чанг'e 2". Photo credit : CCTV

Отново по данни от Китайското национално радио "Чанг'e 2" ще работи на разстояние от едва 100 километра над лунната повърхност. Към края на мисията космическият апарат ще бъде насочен и още по-близо -само на 15 километра от повърхността на Луната. Целта на китайските учени е да заснемат с висока разделителна способност Заливът на Дъгите - мястото, където се предполага, че ще кацне през 2013 година първата спускаема лунна мисия на Китай с име "Чанг'e 3".

И ако всичко мине наред, "Чанг'e 3" може да се превърне в първият космически апарат, кацнал меко на повърхността на Луната от 1976 година насам. Тогава през същата тази година съветският безпилотен космически кораб "Луна 24" се прилуни, взе проби от лунната почва и ги изстреля към Земята за по-нататъшен анализ в земни лаборатории. И с тази мисия човечеството напусна повърхността на Луната и от повече от 30 години там не е кацал меко нито един земен апарат - роботизиран или пилотиран.

В периода между 2000-2010 година обаче бяха изстреляни няколко космически апарати до Луната - "СМАРТ-1", "Чанг'e 1", "Кагуя", "Чандраян-1", "ЛКРОСС" и "Лунър Риконисънс Орбитър". Тези апарати бяха предназначени да работят от орбита, без да кацат на повърхността на Луната, с изключение на "ЛКРОСС" и малкият импактор към "Чандраян-1", които се разбиха на повърхността целенасочено - с цел орбиталните сонди от високо да търсят следи от вода. Последният апарат от тази серия орбитални сонди е "Чанг'e 2".

По всичко изглежда, че меко кацане на Луната все пак ще има ... и то съвсем скоро. Освен Китай, Индия, Русия и Япония също планират изпращането на спускаеми апарати и луноходи до 2020 година. Не е ясно къде в тази картина ще се впише САЩ. Изглежда, че засега американците се отказват от Луната. За голямо съжаление манталитетът на политическите лидери в САЩ е, че астронавти "вече са били там" и няма нужда от повторно завръщане на естествения ни спътник.

Автор: tonyf   
Дата:   09-10-10 22:35

гледа си часовника дали е маде ин Цхайна [smilie8]

Автор: gbdesign   
Дата:   09-10-10 22:37

Последният пасаж от цитата е мноооого далече от истината. САЩ и по точно НАСА от години работи в посока не на стъпване а на колонизиране на Луната. Отказаха се от Спейсшатъл защото не става за пътуване до Луната или Марс. Дори Русия преди 2-3 години обвини САЩ, че се готви да започне промишлен добив на Хелий-3 от Луната...с който да захранват ново поколение напълно безопасни ядрени електроцентрали.
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=1039046

Публикацията е редактирана (09-10-10 22:45)

Автор: Dekov   
Дата:   10-10-10 09:38

Само да съберат и върнат Хаселбладите на Американците, дето ги зарязаха заради камъните които донесоха вместо тях и ги пуснат на търг , ще си избият разходите .
А пък от Hasselblad твърдят, че само една профилактика им трябва и щели пак да работят, дано са сложили капачките на обективите, че просветката може да е отишла.
[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: diandimov   
Дата:   10-10-10 09:53

Аз пък никога не съм се срамувал от китайските стоки, които са навсякъде.

Нито съм се срамувал от близките отношения на българите с руснаците, защото според китайците руснаците са просто едно от китайските племена.

Не ме е срам и то факта, че пра-българите вероятно идват от някакви китайски територии.

Нито се притеснявам, че китайците най- сетне са изстреляли кораб до Луната, та да могат най- сетне тамошните китайци да получат нови вестници за прочит и да пратят обратно армаган на китайските си роднини на Земята.

Автор: asahi   
Дата:   10-10-10 11:45

Луната е македонска! Нема барате!

Автор: tonyf   
Дата:   10-10-10 11:52

Аз це ти каза на тебе колко е македонцка! Цакай, че ми свърци удзото...

Автор: djogata   
Дата:   10-10-10 11:54

tonyf [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: samara   
Дата:   10-10-10 12:09

... аз спирам да се срамувам от себе си [smilie8] ... може да съм китаец [smilie21] ... всичко на този свят е китайско [ezik] [smilie18] [beer] [beer] [beer]

Автор: aleksandr   
Дата:   10-10-10 15:32

А дали ще подновят и неуспелия преди години опит да стигнат Луната като се покатерят един върху друг?...:))

Автор: VaSsilK   
Дата:   10-10-10 16:20

Автор: georgi969
Дата: 09-10-10 21:45

А мене да ме е срам ли от японсклия ми?Часовник.Сеико 5.

По-добре недей се срамува.Имам два в колекцията-много стабилни машини.

Автор: orcinus   
Дата:   10-10-10 19:12

Dekov написа:

> Само да съберат и върнат Хаселбладите на Американците, дето ги
> зарязаха заради камъните които донесоха вместо тях и ги пуснат
> на търг , ще си избият разходите .
> А пък от Hasselblad твърдят, че само една профилактика им
> трябва и щели пак да работят, дано са сложили капачките на
> обективите, че просветката може да е отишла.
> [shtrak] [shtrak] [shtrak]

[smilie18] [smilie18] [smilie18][smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: netLady   
Дата:   10-10-10 21:58

22 водещи китайски компании в София

Автор: cade   
Дата:   10-10-10 22:03

golqm sram che si se sramuval [smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.