Автор: 798099
Дата: 05-10-10 22:58
Асахи, от 8 (осем) месеца получавам нулеви фактури по партида "общи нужди" на входа, чийто касиер съм. Това съвсем не значи, че не ни работи стълбищното осветление или сме сменили обикновените лампи със светодиодни блокове по 1 W, та елекромерът не може да "завърти".
Както вече писах в една друга тема, новите електромери, каквито и китайски боклуци да са (а те са, вярвайте ми!) имат едно гадно качество - висока чувствителност. Засичат дори консумацията в режим "стенд бай". "Въртят", тяхната...и още как въртят...
Ако приемем, че в месеца има 30 дни, това прави 720 часа, нали? И за тези 720 часа ти си изразходил 16 kWh електроенергия общо (дневна+нощна). Което ще рече, по 0,022 kWh на час. Или, малко повече от половин kWh дневно. Поправи ме, ако греша, признавам си веднага!!!
Асахи, ти переш ли си дрехите? Гладиш ли ги? Готвиш ли? Кафе правиш ли си? Хладилник имаш ли? На тъмно ли стоиш? Зареждаш ли си батериите на телефона, на фотоапарата, на светкавицата, компютър имаш ли?
Нас на идиоти ли ни правиш, Асахи?
Или крадеш ток?
Задавам ти въпроса съвсем не случайно. Хладилникът ми е клас А+ и съгласно рекламата харчи по 1 kWh на ден. Вероятно повече, защото това си е все пак реклама...
|
|