Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Толерантни ли сме към неналагането на законност от страна на държавата?
Автор: asahi   
Дата:   03-10-10 14:08

Как приемаме правилата, ограниченията, несгодите, наложени ни от закона?

На по-хлабав режим ли се радваме или на по-затегнат?

Подкрепяме ли или пречим на държавата в налагането на законност? А в контрола?

Отговори на това съобщение
 Re: Толерантни ли сме към неналагането на законност от страна на държавата?
Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   03-10-10 14:09

Аре пуснете някоя по-неделна тема бе бахти!!!

Автор: cicomanco   
Дата:   03-10-10 14:12

Аз бих се радвал на по-затегнат!
В момента това не е режим , а безпилотна анархия....[smilie23]

Публикацията е редактирана (03-10-10 14:18)

Автор: мара   
Дата:   03-10-10 14:16

кефим се кат наказват другите и пускат фъндък за нас [smilie5]

Автор: alba_luna   
Дата:   03-10-10 15:21

Мара [smilie24] [smilie24] [smilie25] [smilie25]

Автор: Императорът.   
Дата:   03-10-10 15:29

Явно сме толерантни и то много, щом търпим най-страшното нещо в това отношение - законите да важат, ама само за някои.

Автор: mavar   
Дата:   03-10-10 15:41

Да, мен най-ме дразни, че законите не важат за олигарсите и антуража им. Разни мутри фучат безнаказано с черни джипове и лимузини, дрогирани и пияни и постоянно нарушават правилата за движение, застроили са цялото черноморие и къде ли още не, точат здраво кинти от държавата, мачкат обикновените хорица и ги обират постоянно. От далаверите със земеделски земи, през пътищата та до строителството.
И понеже имат пари, постоянно им се разминава, все са невинни и се подиграват с държава и полиция.
Всъщност най-много ме дразни срастването на организираната престъпност с държавата и от там неспазването на законите или спазването им според кесията.
Сега примерно ако друсне 5-6 по рихтер ще се сринат куп некачествето построени сгради и ще загинат десетки хиляди хора. Това ще бъде предумишлено убийство, защото точно предумишлено са пестени материали при строенето и не са спазвани законите.
Виновните обаче ще се оттърват.
Това е страшното.

Автор: djfroggy   
Дата:   03-10-10 16:05

Да, аз съм толерантен.В транспорта се застъпвам за гратисчиите, въпреки, че аз съм редовен.За мен държавата е "мащеха", кофти насилница.

Как приемаме правилата, ограниченията, несгодите, наложени ни от закона?

Зле, не съм съгласен с тях.Не мога да ги приема "за добро".

На по-хлабав режим ли се радваме или на по-затегнат?

На много хлабав-като от 90те.Предпочитем да имам търкане с ВИС-2,а не с държавните власти.С последните не винаги можеш да се оправиш с "кихане".Много са мудни освен това.

Подкрепяме ли или пречим на държавата в налагането на законност? А в контрола?

Нито подкрепям, нито преча.Известен контрол трябва да има.Напоследък,обаче заприлича на полицейска държава.Нищо прекалено не е хубаво.[smilie23]

Публикацията е редактирана (03-10-10 16:06)

Автор: riddick   
Дата:   03-10-10 16:22

Мразя когато ми пускат фъндък, понеже съм еди-кой си. Дори и наистина да мога да си изисквам фъндък-а не го правя. Щото виждам така с фъндъци докъде я е докарала държавата.

Автор: boyanb   
Дата:   03-10-10 16:29

Подкрепяме ли или пречим на държавата в налагането на законност?

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: gogo   
Дата:   03-10-10 16:29

Като цяло не харесвам държавата (нашата). Пълна е със скодоумници, търтеи и некадърници. Обикновенно за държавна работа се натискат тези дето за нищо не стават, мързеливи са и искат да седят на "ясла". Не харесвам такива хора!!!

От тук и нехаресването ми, закона да ми го налага алчен, полуграмотен идиот!

Дата:   03-10-10 16:34

А, също така адски мразя да разбера, че някой ми е "пуснал гувеч", щото обикновено се получава мечешка услуга[smilie23]
Аз мисли не чета, що ли другите си мислят, че точно на тях им се отдава.

А по въпроса с контрола - точно с прилагането на законност се занимавам в момента. За сега осъзнатите са малко, но усилията продължават.

Автор: Amigo   
Дата:   03-10-10 16:35

за едни закон има, за други - няма [cool] ако някой иска да ме убеди, че обикновеният гражданин може да промени това и има някакъв шанс срещу мутра или дупетат или някаква друга противна твар, сори [cool] [smilie23] родината ми е хубава, но държавата [smilie23] и да не ме убеждават сега някои, че ние сме си правели държавата [cool] когато идиотите са достатъчно на брой, нормалните хора просто гледат да се съобразяват с тях, защото иначе ще изгорят [cool] [smilie23]

Автор: ivodam   
Дата:   03-10-10 16:40

Асахи, държавата сама не спазва законите, мой човек, за какво да говорим... не си плаща навреме, не внася вноски в НОИ...
в момента един министър го разследва прокуратурата за директно и нагло погазване на закона във връзка с изнасяне на класифицирана информация...

[smilie7]

Дата:   03-10-10 16:41

амиго, ти колко пъти звънна на ченгетата, кат видя мутреси на 3 реда наспирали пред някое кафене?

Дата:   03-10-10 16:44

да им звънна?! ами нали съм виждал ченгетата на 50 м от Неро как си драпат макарите, а отпред паркирали един връз друг [cool] да ходя да се карам с тях или какво?! [smilie8] и какво ще промени това?! [cool] ще си изпиля нервичките, ония ще ме изгледат умно или просто ще ми кажат, сори, пич, такъв е животът в БГ [smilie19] [smilie19] ай мерси [smilie25] [smilie25] скоро коментирахме, не помня с кого, обажда се в полицията късно вечерта, щото някакъв адски шум от съседния блок, и познай дали са дошли ченгетата и как са му отговорили отсреща [smilie19] [smilie19]

Дата:   03-10-10 16:47

Нормалният човек трябва да види, че законът се прилага с всичката му строгост към всички - независимо от социално, финансово положение, цвят на кожата, вероизповедание и т.н. [cool] Като знаеш, че можеш да си навлечеш неприятности, защото еди-кой си бил насреща, кво... [cool] Един познат, адвокат, беше задържан за 24 ч посред един празник, защото насреща му се издървила някаква важна клечка, която била недосегаема [cool] кво да ти говоря повече [cool]

Автор: krist   
Дата:   03-10-10 16:50

коя държава?[cool]

Дата:   03-10-10 16:51

@ Иводам, конкретно това разследване на прокуратурата към въпросният министър в момента е медийна илюзия. По-нататък може и да повдигнат обвинение, но до момента това не е направено. Не го защитавам, но съм против това говорене на неистини на принципа на 100-то повторение. Аз уважавам фактите, а не това което хората твърдят.

Дата:   03-10-10 16:54

Ще прощаваш, ама позицията ти е пасивна и ти препоръчвам опаковка вазелин за по-поносим контакт с действителността.

Като се обадиш в полицията и особено на 112:
1. Разговорът се записва.
2. Поради горното операторът трябва да предприеме мерки, за които дава отчет.
3. На полицаят, дръгнещ ташките, му се дава разпореждане да провери дали е вярно и да предприеме действия, за което той дава отчет.
4, Ако резултатът не е удоволетворителен за обществото следващия път ще има повече сигнали и ще се наложи да се провери ефективността на системата. Този, който не е ефективен, ще страда от коригиращи мерки.

Виж колко неща се с;учват само с едно телефонно обаждане. Аз имам в актива си 3 запълнени дупки, 2 горски пожара и един полски. Системата работи - възползвай се.

Автор: Vinsent   
Дата:   03-10-10 16:56

За първи път от 20 години насам има реална воля за борба с престъпността. Друг е въпроса с корумпирани съдии и прокурори, но и на тях ще им дойде времето.

Който не вижда това или е сляп, или е пристрастен до глупост.

Дата:   03-10-10 16:56

А може да е просто пасивен търтей?

Дата:   03-10-10 16:57

ми не говори. то с приказки не става. имах следната ситуация: наспирали на 2-3 реда и един кат твоя - гледа.
аз кат го видях, че си драпа макарите, не питах кво прави, но се обадих на 166 и на 112(за по-сигурно). е, все пак не го питах дали иска да си приказва с тях, де. щото щеше да каже, че таман е отишъл да оправя нещата, а аз съм истерична гражданка. просто оставих да му се обадят и да го накарат да си свърши работата. беше пред спартак. там има едно кафене за мутри. тогава ги ометоха. сега пак са там. ама аз смятам пак да се обаждам. лошото е, че съм единствена, щото ти не искаш да си хабиш нервите [smilie5]

тоя пост беше в отговор на амиго. ама се натрупали мно приказки, та се налижи да уточнявам в редакция

Публикацията е редактирана (03-10-10 17:04)

Автор: boyanb   
Дата:   03-10-10 16:59

Автор: asahi
Дата: 03-10-10 16:54

Виж колко неща се с;учват само с едно телефонно обаждане.

.....

така е, и аз съм доволен от Софийски инспекторат [smilie24]

обаче тва няма връзка със заглавието [smilie7]

Дата:   03-10-10 17:00

Има отношение към гражданската позиция, която се дискутира в така озаглавената тема.

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.