Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Популяризиране на кирилицата.
Автор: asahi   
Дата:   30-09-10 16:53

Уважаема Лалинда,

Тъй като рядко се връщаш да четеш в тема, в която си писала, си позволявам да се обърна публично към теб и да те осведомя за следното:

Преди няколко години правих анкета в този форум за писането на латиница. Формулирах въпросът така: "Четете ли текстове на латиница, по-дълги от три реда?" 70-80% от отговорилите отказваха да четат такива текстове. Имам основателни подозрения, че сега процентът ще е по-висок.

Пишейки ти навярно очакваш да окажеш някакво въздействие върху четящия с мисълта си. Уверявам те, че повечето хора подминават текста с мисълта "Лалинда е написала десетина реда на шльоковица". Повечето те подминават механично. Най-верните ти почитатели или поне някои от тях се зачитат, търсейки повод да ти теглят една благословия поне наум.

Писането на шльоковица не те прави оригинална, забелязваща се и уважавана. Не мисля, че се чувстваш добре, ако виртуално те наритват или игнорират. Във връзка с горното ти предлагам безвъзмездна и ненатрапчива помощ при кирилизрането на твоя компютър. Няма да ти идвам на гости - всичко може да се случи дистанционно през мрежата. Като бонус и само при нужда ти предлагам и чисто нова клавиатура а QWERTY и БДС подредба.

Колегата Неддраг също предлага безвъзмесдна софтуерна помощ.

Поздрави и с най-чисти помисли.

Отговори на това съобщение
 Re: Уважаема Лалинда,
Автор: tan4o   
Дата:   30-09-10 16:57

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Amigo   

Асахи, ти записки ли си водиш по стринкините буламачи, та се вживяваш толко или си и фърлил очо [smilie3] [smilie18] [smilie18] [ezik] [ezik] прескачаш я и гутоу [smilie5] [smilie5]

Автор: piskunin   

Аз предлагам БАН за всеки използващ шльокавица преднамерено и без основателна причина.
Тоест 2-3 поста и да се банва човека, естествено да се пренебрегват случаите, когато някой бърза да напише нещо с цел да даде информация на други и да помогне и в момента няма кирилица или пише от телефон и тн.
В случаи като лалиндиния, аз ако пиша на шльокавица до сега да съм изял тоягата.

Автор: boink   
Дата:   30-09-10 16:58

Най-верните ти почитатели или поне някои от тях се зачитат, търсейки повод да ти теглят една благословия поне наум. [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

и пак същия шит прочиташ, с малко по мек? тон.

Автор: georgi969   
Дата:   30-09-10 16:58

Освен това и самия сайт си има клиризатор.Червените правоъгълничета,отстрани на полето в което пишем са за това.Ама Лалинда, е от хората на които трябва да се обяснява дълго за да разбере.

Автор: asahi   
Дата:   30-09-10 17:03

Аз съм привърженик на он-борд кирилизацията. Често съм хващал червеното PHO да не работи. Други задни или предни помисли нямам.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   30-09-10 17:05

Що се косите? Славянските ни мозъчета възприемат по-бързо, по-лесно и се впечатляват от текст на кирилица. Разбира се, че ще го игнорират текста. За това не трябва да си чл. кор. на БАН, езиковед, литератор или каквото и да е научно породие. Само да вметна, че след поредната доза маймуница или глаголиевица, разни намеци за граматика, запетаи и респект към българския, българщината и всякакви такива не вървят.

Автор: lillia   
Дата:   30-09-10 17:06

Явно си има причина за латиницата. Пък и кво толкова. Аз се радвам че поне пише.[smilie8]

Автор: bozo   
Дата:   30-09-10 17:08

От тук присъстващите някой беше създал твърдението, че "Да пишеш на шльоковица е като да пишеш с лайна по стената - чете се, ама не е приятно"

Публикацията е редактирана (30-09-10 17:21)

Автор: vinse   
Дата:   30-09-10 17:36

На шльокАвица и две думи не чета, пък какво ли остава за 3 реда [smilie5]

Автор: tantris   
Дата:   30-09-10 17:38

Из правилата на сайта:

11. Желателно е използването на кирилица във форумите и коментарите, когато се изписват български думи.

Бях останал с впечатлението, че не се толерира писането на латиница и шльоковица, но явно има промяна в правилата. Така, че Лалинда може да си пише колкото си иска.

Дата:   30-09-10 17:41

Промяната на правилата сигурно за поради все-по честото писане във форума чрез мобилни телефони. Явно там кирилизаторът не работи.

Автор: Mec   
Дата:   30-09-10 17:44

Абе смотаняци има всякакви, едни пишат на шльокавица, други не знаят да паркират между две коли и т.н.
Виждам по други форуми че трият направо мнения на латиница без обяснения, ако сложат тука една бутонче изтрий латиницата и при натискане от 3 различни потребители мнението да заминава безвъзвратно в небитието, тогава смотаните няма даже да почват с шльокавицата.
На френските форуми трият писането в стил SMS , щото им е писнало от гаменщини.

Автор: mayflowerbg   
Дата:   30-09-10 17:57

ами, от мобилния също пиша на кирилица

Автор: ilchoni   
Дата:   30-09-10 17:57

Абе много внимание й се отдава, направихте я звезда [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   30-09-10 18:00

Ми липсва му на Асахито нещо и се опитва да извади духа от бутилката.

Автор: __SpOO__   
Дата:   30-09-10 18:03

А после кой ще го вкар(в)а? [smilie18]

Автор: ilchoni   
Дата:   30-09-10 18:04

Според мен, тоя дух най-добре да си остане в бутилката, нека си остане заключен. Че излезе ли на бял свят, тежко ни и горко ни. Съвсем ще ни залее [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: NO_CARRIER   
Дата:   30-09-10 18:07

Да 'зеем да и 'зеем едни нови батерии ли, к'во ли... [smilie8]

Автор: Todd   
Дата:   30-09-10 18:12

Лали - в първи клас да учи кирилица веднага !!!

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: serjy   
Дата:   30-09-10 18:37

Наистина жалко [smilie11] Лалинда ме кефеше да й чета заядиците, ама откакво мина от другата страна, просто се отказах. [shtrak]

Автор: otkata   
Дата:   30-09-10 18:39

флуиди прелитат тука нещо май [smilie21]

Автор: alba_luna   
Дата:   30-09-10 18:43

Подминавам латиницата директно [smilie23]

Автор: otkata   
Дата:   30-09-10 18:44

баш па нея и на кирилица не я чета [smilie21]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.