Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 След минути по TV7..
Автор: ffwd   
Дата:   29-09-10 08:24

.. дискусия за/против преместването на паметника на съветската армия в София в изпълнение на правителствено решение от 90-те.

Участници: От едната страна - Иво Инджев и Стоян Михалев, от другата - Гергана Алексова и Светлин Русев!

Може да гледате тук:

http://tv.club-bg.org/?page=tv&chan=29

Отговори на това съобщение
 Re: След минути по TV7..
Автор: vogon   
Дата:   29-09-10 08:45

И?

Автор: hery   
Дата:   29-09-10 08:48

Доносникът Иво Инджев, сега разбира се пръв демократ.

Автор: Ivo55   
Дата:   29-09-10 09:10

Hery, не измествай темата към прояви на личностни нападки и клюкарство - въпросът е много по-сериозен! Не забравяй факта, че България е ОКУПИРАНА от съветската армия, че съветски прокурори до 50-те години дърлат конците на българския съд и още, и още....

Дата:   29-09-10 09:12

Не измествам темата.

С това показвам, че не мога да му вярвам в тази и други негови изяви.

Автор: chill   
Дата:   29-09-10 09:12

На негово място ще има паметник на Хитлер, може би? [smilie21]

Автор: tofo   
Дата:   29-09-10 09:18

Що, да не би да бутаме паметник на Сталин? [smilie5]

Дата:   29-09-10 09:21

Въпросът не е и в това, да има друг паметник...А защо намесваш Хитлер? Видял ли си негови паметници в Германия!? Къса историческа памет, промито съзнание, национален нихилизъм...[smilie2]

Автор: Todd   
Дата:   29-09-10 09:23

Автор: Ivo55
Дата: 29-09-10 09:10

Hery, не измествай темата към прояви на личностни нападки и клюкарство - въпросът е много по-сериозен! Не забравяй факта, че България е ОКУПИРАНА от съветската армия, че съветски прокурори до 50-те години дърлат конците на българския съд и още, и още....

Разбира се че ще е окупирана - нали е съюзник на Германия !!!

ха ха ....

Даже много леко е минала ако питате мен ... заради което само бива да има един паметник .

[smilie5]

Дата:   29-09-10 09:34

Съветската армия нахлува в България,без да ни обявява война /това става след това/, а ние вече ОФИЦИАЛНО сми излезли от съюза с Германия; български политици водят преговори с Англия...А и срещу кого воюва тук? Знаят се заниманията на съветските войни у нас!!! Нека знаещите да кажат как / и до кога/ изплащаме това ,че сме били съюзници на Германия...Това не е ли достатъчно? Че и паметници....Аре, стига вече!

Дата:   29-09-10 09:35

Ами германците имат такъв ама що го пазят ...ба ли ги .

Сигур са прости .

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   29-09-10 09:37

Но не съм го видял на най-представително място, както АЛЬОША в Пловдив ....[smilie2]

Автор: slivenski   
Дата:   29-09-10 09:40

Някой си е харесал градинката и ша прай МОЛ или чалгарница... [smilie18] [smilie18]

Иначе - дрее ми за паметника... [smilie19] [smilie21]

Дата:   29-09-10 09:40

Дата: 29-09-10 09:34

Съветската армия нахлува в България,без да ни обявява война /това става след това/, а ние вече ОФИЦИАЛНО сми излезли от съюза с Германия; български политици водят преговори с Англия...А и срещу кого воюва тук? Знаят се заниманията на съветските войни у нас!!! Нека знаещите да кажат как / и до кога/ изплащаме това ,че сме били съюзници на Германия...Това не е ли достатъчно? Че и паметници....Аре, стига вече!

Значи ко ?

До вчера беше съюзник с Германия а днес като опре ножа в кокала :

- аааа не, аз не съм съюзник .Не ме барай .

И тая не ще лаф...

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: mihalev   
Дата:   29-09-10 10:04

От 2 до 9 септември 1944г Константин Муравиев оглавява правителство, съставено от представители на няколко опозиционни партии, което прави последен опит да предотврати обявяването на война от Съветския съюз на България. За няколкото дни, в които то е на власт, България прекъсва дипломатическите си отношения с Германия, иска примирие от САЩ и Великобритания и започва изтеглянето на българските войски от Югославия. На 5 септември правителството на Муравиев обсъжда решение за обявяване война на Германия. Обнародването му, обаче, е отложено за 72 часа от военния министър генерал Иван Маринов, поради технически проблеми при изпълнението. В действителност, ген. Маринов вече е съгласувал своите действия с комунистите и Отечествения фронт за отлагане обявяването на войната, са да се даде възможност на СССР да обвини правителството в неискреност и да обяви война на България. Което се и случва незабавно. Когато на 8 септември се обнародва решението, страната се озовава в доста необичайна ситуация: намира се във война едновременно със САЩ, Великобритания, СССР и от друга страна, с Германия.

И въпреки това, на 9 септември 1944 г. правителството на Муравиев е съборено от офицерите на Дамян Велчев и комунистите, с активното сътрудничество на военния министър Иван Маринов.

Константин Муравиев е осъден на доживотен затвор от т.нар. Народен съд. Тази присъда е отменена с Решение № 172 на Върховния съд от 1996. Освободен от затвора през 1955, на следващата година той е арестуван отново и е изпратен в концлагера Белене.

Автор: Gruyu   
Дата:   29-09-10 10:18

помня едно интервю със съветския посланик още по социалистическо, по 9-ти май беше, и как тръгна разговора, че нашия журналист му каза " и все пак българси войски не са пращани на източния фронт с-у Съветската армия", а посланика му отвърна" Да, но триста хилядна българска армия окупира по това време съседните балкански страни и автоматично по този начин освободи 300 000 немска армия да се бие с-у нас" и го на*** буквално, само дето не каза: по-добре вие да се бяхте били с-у нас отколкото германците

Дата:   29-09-10 10:26

Е тоя верно го е на...

Автор: vogon   
Дата:   29-09-10 10:30

Комуняги, Фашаги, Капиталисти, Демократи някак си всички искат да утрепят и заличат другите ... къде е разликата ... в методите на отстраняване, заличаване, потъпкване ... или в методите на присвояване на чуждото ...

Хората с крайни възгледи са като лайното, требе да излязат с много шум и да омиришат всичко ... [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Автор: Славов   
Дата:   29-09-10 10:37

И кво стана, ще го бутат ли....

Дата:   29-09-10 10:46

Автор: tofo
Дата: 29-09-10 09:18

Що, да не би да бутаме паметник на Сталин? [smilie5]
---

Ми като не е на Сталин що го бутаме? [smilie21]

Дата:   29-09-10 10:50

Дата: 29-09-10 09:21

Въпросът не е и в това, да има друг паметник...А защо намесваш Хитлер? Видял ли си негови паметници в Германия!? Къса историческа памет, промито съзнание, национален нихилизъм...[smilie2]

---

Ivo55, последното ти изречение нещо не е завършено, някаквa последователнот от прилагателни и съществителни, няма глагол, не е ясно кое е подлог и кое - допълнение.

Би ли положил усилия да се изразяваш по-ясно, ако не е свръх възможностите ти, разбира се. [smilie21]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   29-09-10 11:07

подлогът е chill, допълненията - дими и ролей [smilie5] и един червен байрак [smilie21] [smilie21]

Дата:   29-09-10 11:08

А подлогата - kaiser.soze [smilie7]

Дата:   29-09-10 11:19

Chill, в езика съществуват така наречените непълни изречения ( май ги учихме в 7. кл.) /както и безподложни,безглаголни , кратки.../ а и не е нужо да има допълнение във всяко изречение. Мисля, че ме разбираш чудесно, но все пак ще допълня :1. Къса историческа памет - защото забравяме историческите факти, припомнени в горен пост от МИХАЛЕВ : 2. Промито съзнание - десетки години ни се внушава , че сме ОСВОБОДЕНИ /от какво? / от съветската армия /освободителка! Видяхме как тя e освободила средноевропейските държави.../ 3.Национален нихилизъм -отричане на националното в името на интернационализма /в частност - на великия Съветски съюз / Знам, че беше излишно да го пиша, защото чудесно разбираш какво се крие в многоточието, с което съм завършил фразата си, но реших да положа свръусилие - не зная дали се изразих достатъчно ясно, за да ме разбереш... P.S. Не ти прилича дребнокавгаджийското ниво - поне такова впечатление за теб имам![smilie21]

Дата:   29-09-10 11:23

Аре чао засега ...че имам много раб'та! HА ТЕМА СИНТАКТИЧЕН, МОРФОЛОГИЧЕН, МОРФЕМЕН И Т.Н.Т.разбори с Chill - в друга тема -!!! [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.