Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 ОТНОВО СЕ СТРОИ ПО ЧЕРНОМЕРИЕТО БЕЗРАЗСЪДЪНО
Автор: zizomir   
Дата:   28-09-10 14:43

"Без родина светът е без субстанция, човекът без органическа основа, животът - поток, който се разлива в проклятие и злоба."
проституранито ни по природните богатсва НЯМА КРАЙ!
нека чрез форума да направим нещо за да не се допусне строенето в тази красива местност!

Отговори на това съобщение
 Re: ОТНОВО СЕ СТРОЙ ПО ЧЕРНОМЕРИЕТО БЕЗРАЗСЪДЪНО
Автор: __SpOO__   
Дата:   28-09-10 14:43

Балкан СТРОЙ или...? [smilie4]

Re: ОТНОВО СЕ СТРОЙ ПО ЧЕРНОМЕРИЕТО БЕЗРАЗСЪДЪНО
Автор: tnt   
Дата:   28-09-10 14:46

В решението си от 15 септември 2010 година РИОСВ Бургас препоръчва "строителството да се извършва предимно извън размножителния сезон на птиците (април – юли), за да се избегне тяхното безпокойство

А летуващите, дали ще спазват същия график? и как аджеба са помирили туристическия сезон с размножителния на птиците? [smilie9]

Ама нали само 10 години трябва да почакаме БГ да стане рай, таман и птици няма да има вече дето да пречат на туриЗЪМА [smilie7]

Re: ОТНОВО СЕ СТРОИ ПО ЧЕРНОМЕРИЕТО БЕЗРАЗСЪДЪНО
Автор: djogata   
Дата:   28-09-10 14:50

И на тях да им еба майката [smilie18] [smilie18]

Автор: zizomir   
Дата:   28-09-10 14:56

арабите от пустинята правят РАЙ, НИЕ ОТ РАЯ ЩЕ ПРЕВЪРНЕМ В ПУСТИНИЯ..докато се [smilie4] прозяваме СПУ [smilie19]
нищо лично, но моето мнение че ние ( "БЪЛГАРИТЕ" ) не ставаме за никакв Ч**П да вършим заедно едно общо ДЕЛО и да се борим за него!
[smilie2] за жалост[smilie23]

Публикацията е редактирана (28-09-10 15:04)

Автор: ivodam   
Дата:   28-09-10 14:58

Ха-ха, а мен неотдавна един еко-ултрас тук ме заплашваше със затвор и не знам си какви членове от НК, затова че бях щракнал неколко снимки на птици в края на размножителния период.

[smilie23]

[smilie7]

Автор: boink   
Дата:   28-09-10 14:58

е добро утро зизомире.

Автор: мара   
Дата:   28-09-10 15:04

вижте, не знам дали все пак прочетохте...пише, че ще има капацитет 200(двеста) летуващи. и няма да е билдинг, а 20 малки къщи. нещо като що годе луксозен къмпинг. от 55дка площ, застроени ще са 30%. тва са към 16-17 декара. горица е на 6 км от карадере. строежът ще е към нея.
така пише. ако все пак се случи, излиза, че това не е най голямото зло.

Автор: Todd   
Дата:   28-09-10 15:08

Колко пъти съм казвал че държавният чиновник когато и да го утрепеш винаги си закъснял ????

Нема по-голям измикяр на тоя свят от български държавен служител !!!!

[smilie7]

Дата:   28-09-10 15:12

Маро, по принцип си права.

Но нали знаеш как се получават нещата - ти му подадеш пръст, то ти отхапе цялата ръка... Та така, винаги трябва да сме подозрителни.

В статията примерно пише "планираните инвестиции са за над 1 млрд. лева". Е, как точно ще успееш да похарчиш един милиард лева за база с 200 легла, на 55 декара? Нещо двете цифри не се връзват. Трябва всичко в базата да е направено от злато, слонова кост, рог от носорог, и облицовано в кожа от тигърски топки [smilie8]

Освен това, веднъж влезе ли някаква девствена територия в регулация, се маха основна пречка за строителството - това, че там е незасегната, защитена територия. Започне ли се урбанизацията, статусът и практически, че и психологически се променя - там вече има човешко присъствие, има прецедент. И е само въпрос на време да се увеличи застрояването...

Дата:   28-09-10 15:18

ми аз бях чела преди години за идея там, освен луксозни бунгала, да се прави и голф игрище. и то от някъф мастит пич...некой от собствениците на отбори у ф1 дали не беше...е, не казвам, че нещата стоят така. знам, че сме в българия. ама все пак, ако има и граждански контрол, ако нещата се спазват...не знам. не ми се изказват крайни мнения по въпроси, за които не съм компетентна...

Дата:   28-09-10 15:24

Маро, какъв граждански контрол - хората ореваха орталъка за какви ли не проекти, резултат - нулев. Министърът или някой инспектор "замразяват" строежа за известно време, и като мине суматохата - всичко продължава.

Примери: Банско.

Пистите заемат много повече площ, отколкото е разрешено според договора за концесия. Вижда се с проста сметка в Google Earth или каквато и да е карта на района.
Сигнал е подаден до министъра, който отговаря след известно време "в момента тече процес на избиране на експерти, които да замерят площта"... И дотам.

Огромният хотел след Созопол (забравих как се казваше плажа) на устието на Ропотамо - отдавна беше обявен за незаконен, и че трябва да се събори. Не съм ходил, ама ловя бас, че си е там [smilie18]

Автор: netLady   
Дата:   28-09-10 15:25

Абе, тоя плаж какъв капацитет има? Щото опита е показал, че хотелите у нас се стоят по проста формула - за колкото човека е плажа - леглата 2 до 3 пъти повече. Затова и 1/2 - 2/3 имат незаета леглова база.

Дата:   28-09-10 15:32

https://photo-forum.net/static/forum/2010-09/wjlb0458.JPG

[smilie24]

Даже и още ще изрежем ...

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   28-09-10 15:33

джога, знам, че е така...уви...но си мисля, че все пак е по-добре луксозни вили, МАЛКИ!

АМА ДА, ПРАВ СИ. ВСИЧКИ ВиДЯХМЕ КВО СТАНА И С ОАЗИС...мамка им лакома...и как да им се хване вяра...[smilie8]

Автор: netLady   
Дата:   28-09-10 15:36

Тодде, забележавам, че около твоя двор са останали 5-6 дървета, на горичка прилича.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   28-09-10 15:38

мара написа:

> ми аз бях чела преди години за идея там, освен луксозни
> бунгала, да се прави и голф игрище. и то от някъф мастит
> пич...некой от собствениците на отбори у ф1 дали не беше...е,
> не казвам, че нещата стоят така. знам, че сме в българия. ама
> все пак, ако има и граждански контрол, ако нещата се
> спазват...не знам. не ми се изказват крайни мнения по въпроси,
> за които не съм компетентна...

Много "ако"-та. То и за някой въпроси не трябва да си 80 годишен експерт с 50 години трудов стаж, та да си краен би било полезно от време на време.

Иначе пак виртуалщина... абе тая страна да не се е дигитализирала?!?! Виртуален протест, към виртуално правителство, от виртуалните граждани на виртуалния площад с виртуален ефект. Мислех си, че ни трябват поне 50 години, за да отлепим нанякъде. С тия модизми, поне 3 толкова.

Дата:   28-09-10 15:44

Мани че го изсякоха наоколо дъбака но вече няма животни така че след десетина години ще е чисто нов .

[smilie19]

Един се пробва да направи някаква фабрика (цех за нещо ) наблизо до къщите но го прогонихме като помияр само за 3 дена .Сега продава терена .

[smilie5]

Ама местните по морето са предатели до един .

Дата:   28-09-10 15:46

Като си говорим за граждански контрол...

В Дания в много райони е разрешено само едноетажно строителство, до мисля 25-30% застроена площ на парцела (говоря за отдавна урбанизирани територии, не за защитени местности и паркове, където нищо не е разрешено). Много от местата на първа линия покрай морето в околностите на Копенхаген са такива.

Някакъв богаташ (аристократ ли беше, политик ли беше) си купува голям имот покрай морето - стотина декара. Прави си къща, която заема незначителна част от имота. Обаче я прави един етаж по-висока от позволеното. Следва граждански сигнал (явно някой си е направил труда да провери точно колко етажа са позволени в района). Резултатът - на богаташът му се налага да си бутне къщурката...

Е, тези работи понякога стигат и до другата крайност де. Една позната има две деца, които растат и затова искаше да си разшири застроената площ на къщата, като направи още една стая. От кметството не й дадоха (достигната максимално застроена площ в парцела) и тя после сърдито се оплакваше, че примерно нейната къща имала 20см стряха, а съседите й имали цял един метър стряха (която не се брои като застроена площ) - но че всъщност заради стряхата техният процент покрита площ в парцела бил много по-голям от нейният [smilie18]

Автор: tnt   
Дата:   28-09-10 15:46

Автор: djogata
Дата: 28-09-10 15:24

Маро, какъв граждански контрол - хората ореваха орталъка за какви ли не проекти, резултат - нулев. Министърът или някой инспектор "замразяват" строежа за известно време, и като мине суматохата - всичко продължава.

мдаааааа... и с Иракли така. Скоро и там сигурно ще размразят. [smilie8]

Автор: valdo   
Дата:   28-09-10 15:51

Маре леко си се объркала . Тези параметри:
- Макс. етажност - 3ет;
- кота корниз 10м.;
- Кинт = 1 (представлява съотношението на разгъната застроена площ на сградите към площта на парцела)

дават възможност да се построят около 800 апартрамента по 70кв.м.
Без да се смята площта под "кота 0" (не се отчита при изчисляване коефициента на интензивност)
[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   28-09-10 15:52

Тоде, що сте го изгонили човека ве - може да е искал да направи нещо хубаво

Дата:   28-09-10 15:54

Да си го направи нейде другаде . да не го прави там където ние живеем че му бяхме приготвили такъв дар .... 100 % щяха да ни дават по тиливизура поне една седмица наред .

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   28-09-10 15:55

мдааам...не бах чела подробно. ограничих се до журналистическия текст.
прави сте.

Автор: NeDDRaG   
Дата:   28-09-10 16:20

Нищо не пише за собствеността на земята там.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.