Автор: explorer
Дата: 26-09-10 18:46
От около седмица съм с iPhone 4. Т.е. не съвсем - поради проблемите в МТел не могат да ми направят нова микро-SIM карта. По-новите SIM карти могат да се изрежат до размера на микро SIM и точно това и направих - взех си една Прима и я изрязах, работи, обаче аз си искам моя си телефонен номер + мобилния интернет и тия от МТел вече почват да ме ядосват. Но темата не е за МТел.
По въпроса за микро SIM картата - има някакви адаптерчета в които можеш да я сложиш за да си стане пак нормалния размер и да се ползва в друг телефон, но не знам дали в България ги има. Иначе ако решиш да минеш на друг телефон, оператора ще ти смени картата (да не споменавам пак че в момента това при МТел не е възможно).
Дали iPhone 4 или Samsung Galaxy? Моя iPhone го купих от американец, който го продаде за да си вземе Galaxy. Въпрос на вкус. Galaxy е с по-голям дисплей (естествено и самият телефон е по-голям), малко по-тънък и доста по-лек. Дизайна на iPhone 4 е доста по-ръбат от предните модели, аз най- си харесвам 2-ката с матовия алуминий отзад. Дисплея на iPhone 4 е уникален. За съжаление Галаксито с което си играх имаше лепенка-протектор и не мога да сравня качеството, възможно е без лепенката контраста и качеството да са сравними с тези на iPhone 4, но едва ли. За гледане на снимки и клипчета дисплея на iPhone 4 е просто върхът.
Снимките с iPhone не са нещо особено, всяка стара Нокия би се справила не по-зле, но клипчетата са по-добре отколкото очаквах.
Сега, за останалото... има безкрайни войни в мрежата iOS срещу Android, безброй телефони, които ги представят за поредните "убийци" на iPhone (защо ли няма "убийци" на някой модел Нокия или Самсунг?) и т.н. - въпрос на вкус. Аз лично веднъж "заразен" с интерфейса на iOS вече трудно мога да харесам друг телефон.
|
|