Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Grand Velikov търси ОПЕРАТОР в КОПИРЕН ЦЕНТЪР ....
Автор: lumix   
Дата:   24-09-10 12:03

Тази обява в jobs.bg вече се върти повече от година :
http://www.jobs.bg/f986603

и периодично се обновява. Познавам няколко човека, които са пращали сивита там и аз пратих 2-3 пъти ей така за проба.
Никакъв отговор!
А обявата продължава да се пуска.
Някой друг да се е пробвал?

Отговори на това съобщение
 Re: Grand Velikov търси ОПЕРАТОР в КОПИРЕН ЦЕНТЪР ....
Автор: CanoniO   
Дата:   24-09-10 12:27

С тези изисквания дето ги има, направо ми е чудно как получава сивита за 500-те лева заплата, дето дава... Явно гостите на София вече са готови на всичко, за да останат там. Жалко е направо...

Автор: asahi   
Дата:   24-09-10 12:32

Намирам обявата за нормална. За 500 лева едва ли ще намери такъв универсален боец, но защо да не пробва? Вероятно има постоянно текучество в трите магазина. Няма да му давам(е) акъл, но и няма да му се възхищаваме.
Позицията става за някой начинаещ - да поработи 2-3 месеца и да се ориентира какъв е този занаят.

Дата:   24-09-10 14:38

от 100 до 250 BGN на Седмица ....2-рата граница не е толкова лоша!
Стига да се плаща де!
Текучество, текучество ама то така не се прави бизнес ....според мен! [smilie5]

Автор: juliof   
Дата:   24-09-10 14:57

Една позната скоро започна работа там. Без да е работила подобно нещо. Заплатата не е 500лв. (Това по изказването за гостите, щото и аз съм гост, но не работя за 500лв, доста познати също, в същото време н-то поколение стават сервитьори и магазинери дори за по-малко пари, сори за лиричното отклонение)
Доста било натоварено, защото имало мн. студенти, които преснимат пищови [smile] . Ако не ти отговарят е явно защото или Сиви-то е много над изискванията или нещо по него не е както трябва.
За протокола, аз работя съвсем друго нещо и честно казано не бих започнал подобна работа ако не е крайно наложително, според мен също има голямо текучество и е подходящо за начинаещи в тази сфера.
Поздрави.

Дата:   24-09-10 15:21

juliof,
колко е заплатата на познатата?
А колко часа се работи от от 8.00 до 19.30?
И защо сравняваш магазинер с човек, който разбира корел или фотошоп?

Дата:   24-09-10 15:55

CanoniO, човек от пръв поглед като види обявата, заплатата и локацията му става ясно, че става дума за копиране на пищови и принтиране на лекции. т.е. не кой знае колко висока квалификация. Тази обява не би била интересна за всеки, който сериозно се занимава с корел, шоп и пр. отдалече личи.

Издразних се за "гостите", щото май само при нас го има това. Надявам се не си представяш как някой от Берлин нарича човека от Мюнхен гост. Или от Вашингтон - Ню Йорк, или Мадрид Барселона. Примерите са стотици по света... работата и парите са почти магазинерски затова си позволих да направя сравнението. Както и за това, че не всеки жител на столицата има две висши и работи за 2000+, както и не всеки човек дори от най-забитото селце трябва задължително да кара каруца и да е завършил със зор 8ми клас.
Просто в 2010 година Европа, подобни сравнения как някакви гости се продавали за 500лв и били готови на всичко за това, някак си не ми се струват ОК. Който е интелигентен, образован, амбициозен, кадърен, АДЕКВАТЕН, ще върви напред без значение какъв е и от къде е.

Айде, че трябва да паля колата и да си ходя на село [smile]

Поздрави и нищо лично. [beer]

Публикацията е редактирана (24-09-10 15:56)

Автор: arakiss   
Дата:   24-09-10 15:59

juliof [smilie24]
не че ще хване дикиш, ама е хубаво от време на време нещата да се казват [smilie5]

Дата:   24-09-10 16:28

juliof,
Знаеш ли какво е гост? Човек който плаща такси в малкия град, пък отива да счупи пътищата и да прави "популация" в големия безплатно. На всичкото отгоре може да си позволи да живее с още 6 човека в един апартамент, като за този начин на живот на него са му нужни много по-малко средства от нормалния, семеен гражданин. Затова продава знанията си по корел и фотошоп за дребни суми...

като си от село, не ти пречи да си пич и да кажеш " аз не съм втора ръка човек и искам да ми платите нормално"...
след което ти се изсмиват, и поканват поредната "Сийка" на която мама и тати са и казали никога да не се връща в Тутракан, щото нивата са я продали за "следването"...

а за западна Европа нещата са много, ама много по-различни.....

Публикацията е редактирана (24-09-10 16:35)

Автор: Myth   
Дата:   24-09-10 16:35

Автор: CanoniO
Ай стига драми бре.

Дата:   24-09-10 16:36

Това за драмите що към мен?

Дата:   24-09-10 16:38

[smilie18] [smilie18] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Ми към тебе я към кой друг, виж без никакви лоши чувства ама драматизираш с тия гости, има ги навсякъде. Пий си бирата и...[beer]

Автор: NeDDRaG   
Дата:   24-09-10 16:39

CanoniO написа:

> juliof,
> Знаеш ли какво е гост? Човек който плаща такси в малкия град,
> пък отива да счупи пътищата и да прави "популация" в големия
> безплатно. На всичкото отгоре може да си позволи да живее с още
> 6 човека в един апартамент, като за този начин на живот на него
> са му нужни много по-малко средства от нормалния, семеен
> гражданин. Затова продава знанията си по корел и фотошоп за
> дребни суми...
>
> като си от село, не ти пречи да си пич и да кажеш " аз не съм
> втора ръка човек и искам да ми платите нормално"...
> след което ти се изсмиват, и поканват поредната "Сийка" на
> която мама и тати са и казали никога да не се връща в Тутракан,
> щото нивата са я продали за "следването"...
>
>
> а за западна Европа нещата са много, ама много по-различни.....
>

>
> Публикацията е редактирана (24-09-10 16:35)

Цанонио, тук не си прав. Защото: ДОД на всеки се внася в общината, там, където е фирмата. Или ако работиш в софийска фирма, ДОД ти отива в София. Ако си във варненска - във Варна. Данък МПС само е общински, както и данък сгради и такса смет. За тях пък плаща собственика на жилището. Така, че безплатното е само в твоята глава.

Дата:   24-09-10 16:40

Аз като му казвам, че драматизира...

Дата:   24-09-10 16:45

NeDDRaG,
6 човека да си разделят жилище, в което нормално живеят двама, не е нормалено за мен. Те си цапат като за 6... Данък смет трябва да се поумножи...
За колите - не е нормално към една гарсониера да има 6 паркоместа...
и 6 МПС данъка, платени в Кърджали.

Изобщо, не е нормално да живееш като скот и да причиняваш същото на съседите си.

Дата:   24-09-10 16:47

Изобщо, проблема си е абсолютно ваш.. щом ви се бачка 14 часа за 500 кинта и това е нормално, значи пенсионерите дето взимат по 600 лева (щото не са малко) са средната класа на града ви....

Дата:   24-09-10 16:51

Сърди се на държавата не на гостите, щото не може да създаде подходящата икономическа обстановка гостите да си имат работа по родните места. Там намерил, там дошъл, какво искаш ти. То пъ баси заради такива, като теб понякога си мисля, че това Софианци требе да ви затворят и да не ви дават да си подавате носа извън София, ама и други да не пускат, вътре, ни навън, ни навътре.

И за кинтите, като няма работа и се чуди какво да яде и за по-малко ще бачка, принципно лесно е когато взимаш 1000-1500-2000 да кажеш "тия дето бачкат за 500 са си виновни, че се съгласяват" ми ще се съгласяват, да не ти идва на главата да останеш без работа и да се чудиш какво да ядеш... и вестници ще продаваш ако трябва.

Де ги тия пенсионери дето взимат по 600лв бре... аз тия в Пловдив дето ги познавам повече от 150-200 никой не взима или са единици.

Публикацията е редактирана (24-09-10 16:55)

Дата:   24-09-10 16:55

Темата не беше за софиянци/гости ....а беше защо една фирма повече от година сменя всеки ден персонала!

Щото има и фирми дето назначават уж "пробно", ти работиш месец два и после те изгонват без да ти платят дори това което пише в обявата.

После следващия работи месец два ....и така до безкрай.

Там намерил, там дошъл, какво искаш ти.

Нищо не искам. Да живееш като животно е право на личен избор...

Както написах преди нищо лично.
Пиша за последно в тая тема.
Това за данъците както много добре отговориха са градски легенди. Към това може да прибавиш и ДДС и Акцизи (бензин, цигари, алкохол) които отиват в държавата и не е ясно после къде се връщат.
По темата с такса смет и МПС, това са не повече от 150-300лв на година. А много лесно можеш да си сметнеш колко ДОД, ДДС и Акциз отива в твоя град и държавата поне 5 000лв ако човек работи за 1000. Айде сравнявай?

Това че, живеят по 6 човека в жилище също са градски легенди, аз живея с партньорката си както и повечето ми познати.

Автор: arakiss   
Дата:   24-09-10 16:56

и аз това викам - да спрат да идват лятос тез гости на морето, само цапат и чупят пътища [smilie5]
амаха [smilie21]

Автор: NeDDRaG   
Дата:   24-09-10 17:00

CanoniO написа:

> NeDDRaG,
> 6 човека да си разделят жилище, в което нормално живеят двама,
> не е нормалено за мен. Те си цапат като за 6... Данък смет
> трябва да се поумножи...
> За колите - не е нормално към една гарсониера да има 6
> паркоместа...
> и 6 МПС данъка, платени в Кърджали.
>
> Изобщо, не е нормално да живееш като скот и да причиняваш
> същото на съседите си.

Ами такса смет не е на човек, а е спрямо данъчна оценка на имота. Тия дето живеят 6 човека - ми тяхна си работа. А колкото до 6 мпс данъка... Ми сам си направи сметката: в общината не влизат да кажем 6 по 100 от МПС. Такса смет не я броим, тя си е платена. То тез са сия платили в Кърджали, ама там не ползват услугата. Та вместо 6 по 100, не влязли в общината от МПС-та, в тази същата община влизат 12 по 10 % от заплатата на всеки от тези шестимата. Или ако взимат 500 лв залата, то влизат 6 по 600. Това директно. Освен това, тези шестимата пазаруват не от Кърджали, а от там, дет са се наврели 6 в един апартамент. И пак там ходят да кажем на кръчма... И колкото и малко да се плащат данъци от търговците, то все пак нещо пак влиза. А иначе, тези с шестте коли обикновено хранят пак не кърджалийските авто майстори.

Дата:   24-09-10 17:00

lumix написа:

> Темата не беше за софиянци/гости ....а беше защо една фирма
> повече от година сменя всеки ден персонала!
>
> Щото има и фирми дето назначават уж "пробно", ти работиш месец
> два и после те изгонват без да ти платят дори това което пише в
> обявата.
>
> После следващия работи месец два ....и така до безкрай.
>

Сори, просто в началото написах това което знам. Работата определено е за млади хора, които искат да натрупат опит, а не за професионалисти. За съжаление подоби фирми "бушони" са част от действителността, за въпросната не съм сигурен как е, познатата е от няколко месеца там и казва че е доволна.
Поздрави

Дата:   24-09-10 17:02

Айде сравнявай?

Кво да сравнявам? Човек с доход 500 лева, да го сравня със същия, но с 1500?
ОК, сравних ги....

аз живея с партньорката си както и повечето ми познати.

в смисъл, че и познатите живеят с вас? [smilie5]
шегичка... щом сте ОК така, дерзайте[smilie24] Няма да ви тормозя повече...

Дата:   24-09-10 17:04

тези неща не ги пиша, за да ви дразня, а да ви накарам да се замислите колко струва това да разбирате от корел и фотошоп...

хайде, сполай ви, и успех с Grand Velikov[smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.