Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14     всички  напред  последна
 Търсим работа в чужбина :)
Автор: mildol   
Дата:   16-09-10 16:18

Аз съм на 39г.,а съпругата ми на 37г. с едно дете бихме искали да работим извън България.Тук 20г.монтирам климатици,а тя е фризиорка.Моля препоръчайте ни коректна фирма или човек,който може да ни помогне да заминем на работа за предпочитане Испания,Италия дори Гърция макар,че езика ни изглежда много труден[smile] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Търсим работа в чужбина :)
Автор: slivenski   
Дата:   16-09-10 16:20

и аз търсим... сериозно... [smilie21] [smilie21]

Дата:   16-09-10 16:36

Темата не е фотографска,съжалявам.Просто исках да опитам и тук знае ли човек къде ще му излезе късмета.

Автор: TonevJr   
Дата:   16-09-10 16:40

Много отворени въпроси.Говориш ли някои от езиците или други чужди...по професията ти ли си търсиш работа или имаш и други качества, и подобни...[smile]

Дата:   16-09-10 17:00

С езика работа е зле за сега.Казвам за сега защото език се учи стига да знаем за какъв да се запишем.Позната замина за Швеция на 60г. и научи шведски за няколко месеца може би не перфектно но се справяше за жалост почина :( .
Работа срамна казват няма ,а нашите професии са само за ориентир,ако е чрез човек,а ако е чрез агенция или фирма ще видим какви позиции предлагат.
Гадното е ,че нета гъмжи от некоректни печелбари,който мамят и завличат хора като нас.Затова ни се иска нещо проверено и препоръчано,като от приятел.Може този човек да е в този форум[smilie8]

Автор: Mec   
Дата:   16-09-10 18:10

Според мене първо трябва да научиш сериозно един език и после няма да ти трябват посредници да те "уреждат" на работа.
За бачкаторски работи е най-сигурно да се получи. Избираш си някаква професия и се квалифицираш в бг за нея с диплома някаква, да прилича на нещо сериозно. Ако ти се гълтат пушеци по цял ден можеш да станеш заварчик например. Ама трябва сериозна тъпия, без майтам.
После проучи заплатите в държавите където искаш да отидеш. Защото, във Франция например бачкаторските заплати са доста по-ниски от в Белгия, Люксембург и Германия. Въпрос на правителствена политика. Най-добре е в държавите където има минимални работни заплати според сектор на производство или в такиви в които няма тази система но на практика заплатите не са по-ниски. Колкото по-наюг се целиш, толкова повече рискуваш да се прецакаш за неща за които не си и помислил преди това. Не забравяй че италианците, испанците, португалците и гърците са плъзнали и те да бачкат, само че насевер.
После има опасност да не се върнеш в бг докато стигнеш до 65 години за пенсия. А ако се "прецакаш" да се настаниш в Белгия, има опастност и да не се върнеш никога повече да живееш в бг. Просто така ще си се разглезил и такиви социални придобивки ще изгубиш (при връщане в бг) че, задачката със завръщането в родината става много трудно решима.
Само в Белгия има 250 хиляди италианци, дошли да бачкат като миньори по въглищните мини и не се връщат в Италия даже и при пенсионирането им. Сигурно има защо!!!

-----------
п.п.
не отговарям на въпроси на лична поща.

Дата:   16-09-10 20:19

Благодаря на Мес за изчерпателния отговор.Чудя се обаче как се оправят всички тези хора ,който заминават без да знаят език ами глухо-немите.На нас ние ясно,че никои не ни чака там с разтворени ръце и усмивка.Ще сме бачкатори то е ясно две мнения няма.Избираме по-южни страни ,защото имам студова алергия и обичаме морето [smile].

Автор: djogata   
Дата:   16-09-10 22:12

Mec ти е казал доста верни работи.

И аз мисля, че колкото по- на север и запад отидеш, толкова по-добре са условията, особено за нискоквалифициран труд.

Само със заварчика според мен е уцелил греда - защото за заварчик си трябва доста сериозно образование - цяла година май отнемат курсовете. Не е въпросът само да се научиш да държиш електрода правилно, въпросът е и да знаеш какво да правиш...
Едно време в университета предлагаха такива курсове на студентите с времетраене 6 месеца (защото се смята, че като студент в технически университет основните познания ги придобиваш в другите курсове) - но ако не си завършил технически университет, курсовете предполагам стават дълги.

Езикът - ако знаеш английски, имаш шанс да намериш работа в Скандинавия, Холандия, Англия и Ирландия. Така че за Северозападна Европа всъщност най-добрият ход е може би да се научи английски (защото иначе местните езици са меко казано кофти за учене - испанският и италианският се удават доста повече на българите).

Дата:   16-09-10 22:15

В София е по-студено през зимата отколкото в Лондон, Париж, Брюксел, Кьолн.
Вземи научи поне италианския, май ще ти е най-лесен. Поне за произношението няма да трябва да си кълчиш езика като на френски или на английски. Важното е ти да знаеш думи и да можеш да ги разбираш те какво ти обясняват. На италиански ми изглежда най-лесно за нас българите. Пускаш сателитната телевизия на сателита на 13 градуса източно и гледаш 50 италиански програми всяка вечер без пари.
То и на немски става , ама ти не искаш там.
Без език е трудна работа.
От един подземен паркинг колата няма да можеш да си изкараш.
Аз като ходя (доста често) в гр. Трир Германия, не се качвам на автобусите, защото ми е зле немския. А ако трябва да ме закарат в болница и там никой не иска да ми говори на френски или на английски, направо ще плача като малко дете. В магазините ми говорят криво лява на английски де, ама другаде въобще не са длъжни да се мъчат.
Като имаш дете, не е отговорно поведение да го водиш него в Италия, ако не си понаучил езика предварително. Ако можете да го оставите при някоя баба да го гледа първата година, ще си направите голяма услуга и на тримата.

Всъщност, разписал съм се тука, за да четат и другите "луди-млади" кандидат емигранти, да не правят елементарни грешки. Сега като бг е в ЕС, всичко става много по-лесно. Трябва само умната да се подготви "атаката" на дивия Запад. [smilie5]

Автор: zizero   
Дата:   16-09-10 23:09

Мес [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: gogi69006   
Дата:   16-09-10 23:48

Дума да няма, Mec е напълно прав. Казвам го от 7-годишен опит. Само северозападна Европа си заслужава [smilie24] . И никакво дете на първо време...

Публикацията е редактирана (17-09-10 00:02)

Автор: tnt   
Дата:   16-09-10 23:59

търсим, ама няма [smilie21]

Дата:   17-09-10 00:06

вероятно не знаете да търсите госпожо tnt

Автор: slivenski   
Дата:   17-09-10 00:08

Който търси - ще намери.
Който чука - ще му се отвори.
Който иска - ще му се даде.

[smilie5] [smilie21] [smilie21]

Автор: tnt   
Дата:   17-09-10 00:12

господин Пич на френски, знаем, ма не се даваме [smilie21]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   17-09-10 01:46

всъщност.. трудовият пазар за българи отворен ли е вече??

Дата:   17-09-10 02:16

за българи в качеството на еднолични търговци няма никакви пречки, демек официално подизпълнител на строителна фирма си, пък ти пак бачкаш за някакъв шеф, който те юрка като новобранец и не можеш да решиш утре да не отидеш на работа на строежа.

Дата:   17-09-10 02:24

значи още е затворен пазара на труд за втората вълна европейци

Автор: bozo   
Дата:   17-09-10 02:49

В чужда държава винаги те възприемат като просяка-напрапник на трапезата с благата. Имам познат, който е шеф в IT отдела на Рено, с френско образование, от 25 години е там. Той ми го е казал това. Не завиждам на никой, отишъл да слугува по чужбина.

Дата:   17-09-10 03:01

Автор: bozo
Дата: 17-09-10 02:49

В чужда държава винаги те възприемат като просяка-напрапник на трапезата с благата. Имам познат, който е шеф в IT отдела на Рено, с френско образование, от 25 години е там. Той ми го е казал това. Не завиждам на никой, отишъл да слугува по чужбина.

почти напълно не съм съгласен. в чужда държава те приемат така както се чувстваш. ако твоят приятел се чувствА Като просяк-натрапник...възможно е да го възприемат така.
ако се чувстваш като част от обществото те приемат като такъв. това го казвам от личен опит и наблюдения.

Автор: kaloyan_radomirov   
Дата:   17-09-10 04:32

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: diandimov   
Дата:   17-09-10 05:57

В Европа ако идеш да работиш, ще е нормално да те гледат накриво.

Това са само шовинисти.

Иди в Канада, там е като за българи. Както ти казва поста по- горе.

В щатите е по- трудно - като за виза, и като за работа.

Приготви се за поне 3 години адаптация.

Ще се оправиш!

Автор: kaloyan_radomirov   
Дата:   17-09-10 05:59

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   17-09-10 06:23

Да де, да де.

Дата:   17-09-10 09:13

Я си стойте в България всичките, и се плодете!

То бива, ама това е прекалено!

Нали само след още 3-5-8 години и вече ВСИЧКИ на тази 111 000 квадратни километра територия ще са само цигани!

Аз не знам кога ще се върна, но не искам като пристигна да видя държава, населявана само от цигани!

Стойте си в БГ, добре сте си!
Няма иначе да може човек една приказка да си каже с друг човек!

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.