Автор: Mec
Дата: 16-09-10 22:15
В София е по-студено през зимата отколкото в Лондон, Париж, Брюксел, Кьолн.
Вземи научи поне италианския, май ще ти е най-лесен. Поне за произношението няма да трябва да си кълчиш езика като на френски или на английски. Важното е ти да знаеш думи и да можеш да ги разбираш те какво ти обясняват. На италиански ми изглежда най-лесно за нас българите. Пускаш сателитната телевизия на сателита на 13 градуса източно и гледаш 50 италиански програми всяка вечер без пари.
То и на немски става , ама ти не искаш там.
Без език е трудна работа.
От един подземен паркинг колата няма да можеш да си изкараш.
Аз като ходя (доста често) в гр. Трир Германия, не се качвам на автобусите, защото ми е зле немския. А ако трябва да ме закарат в болница и там никой не иска да ми говори на френски или на английски, направо ще плача като малко дете. В магазините ми говорят криво лява на английски де, ама другаде въобще не са длъжни да се мъчат.
Като имаш дете, не е отговорно поведение да го водиш него в Италия, ако не си понаучил езика предварително. Ако можете да го оставите при някоя баба да го гледа първата година, ще си направите голяма услуга и на тримата.
Всъщност, разписал съм се тука, за да четат и другите "луди-млади" кандидат емигранти, да не правят елементарни грешки. Сега като бг е в ЕС, всичко става много по-лесно. Трябва само умната да се подготви "атаката" на дивия Запад.
|
|