Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с инспектори ?
Автор: Lillly   
Дата:   15-09-10 10:00

Моля за съвет [beer]

Прибирам си аз снощи и виждам на колата си паркирана на тротоара през нас хвърчащи листа, че трябва днес да се явя в столична община, защото съм паркирала неправилно?! Ако не се явя щели да ми съставят акт по ЗАНН, защото имали снимков материал?!

За първи път получавам такава бележка и ми се струва малко като заработване извън работно време [smilie23] Някой да е чувал за подобни случай?

Струва ми се абсурдно да получавам бележка съставена на 14-ти, за да ме повикат на 15-ти - при това или до 10 сутринта, или след 16 следобед?! [smilie18]
Не ми е връчена лично. Няма печат, само подписи. Защо, ако пречи, колата ми не е вдигната с паяк? Това, че по никакъв начин не преча на движението и т.н. е друг въпрос.

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с инспектори ?
Автор: Todd   
Дата:   15-09-10 10:04

И тук е има тая ... един върви и снима .И пише . Та щехме да станем на кълбета на едно място .

Не че съм против снимането ама така за спорта ...

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: captainme   
Дата:   15-09-10 10:05

това е по-цивилизования начин. а и няма паяци за всички които са спрели неправилно.

понеже си спряла неправилно-призовка. ако пречиш-паяк.

разпространен вариант по целия свят.

Автор: Vatman   
Дата:   15-09-10 10:10

Eто ти съвет: Отиваш и си плащаш глобата и другия път да паркираш правилно. Само така ще се оправят нещата ... донякъде.

Дата:   15-09-10 10:12

Доколкото знам призовките се връчват лично. А и не са от днес за утре. Това е което ме усъмни.
А и не е от КАТ, а от инспекторат на столична община.

Автор: Vatman   
Дата:   15-09-10 10:13

Призовка е друго. Това май се води покана...

До призовка стигне ли се... работата е тревожна... [smilie25]

Автор: slivenski   
Дата:   15-09-10 10:15

И аз съм виждал такива листчета по коли, спрели върху тревна площ или на тротоара... Кампанийни акции на общините... [smilie21] [smilie21]

Дата:   15-09-10 10:15

Паркирала съм така, както всички живеещи на улицата паркират от 50 години насам. Или от когато е построена сградата.

Автор: tnt   
Дата:   15-09-10 10:17

Най-добре иди и провери на място. И им се скарай, че няма достатъчно предизвестие за явяване [smilie24]

Автор: ilchoni   
Дата:   15-09-10 10:23

Лили, това не означава, че този начин на паркиране е правилен. Просто ти си била изтеглила късата клечка...

Автор: El_Fuego   
Дата:   15-09-10 10:25

Не инспекторите са проблем, а паркирането по тротоари и зелени площи.
Хвърлянето на боклуци където падне.
Лепенето на всякакви афиши, обяви и бележчици по произволни сгради, стълбове, огради и пътни знаци.
Несъбирането на л@йната на домашните кучета и разхождането им по детските площадки.
...

Може да допълните списъка с още нередности или направо да викнем стрина да напише кратък роман по въпроса.

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   15-09-10 10:26

Те пък като се трогнат...

Аз поне вечер се старая да паркирам правилно. Не ни коства нищо 200 метра повече ходене пеш.

Автор: HP   
Дата:   15-09-10 10:26

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: HP   
Дата:   15-09-10 10:27

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: iPonche   
Дата:   15-09-10 10:31

Повикали са те по това време в случай, че си заета и си на работа в останалото. Мисля, че доста цивилизовано са постъпили. [smilie24]

Дата:   15-09-10 10:31

Да, разбира се, че няма повече да паркирам по този начин и ще си понеса последствията. Но ще ги понеса през упълномощения орган, а не от инспектори, които заработват след работа. Просто така ми изглежда цялата работа.

El_Fuego - да, но живеем в държава, където много ограничения са направени без никакъв аршин, а там където са нужни просто ги няма. А това дискредитира съответните органи на реда. Иначе съм напълно съгласна с това, което казваш [smilie24] .

Автор: djogata   
Дата:   15-09-10 10:38

Инспекторите са упълномощен орган.

А ако ти издадат касова бележка, значи не заработват след работа

Дата:   15-09-10 10:42

Значи ще отида [smile]
Благодаря на всички включили се в темата!

Автор: slivenski   
Дата:   15-09-10 10:50

Мисля, че глобата е 20 лева. [smilie21]

Автор: gogo   
Дата:   15-09-10 10:54

Лили аз бих ги отсвирил! Както правилно отбелязваш на тази улица се паркира така! И ако са спали 50г. могат да поспят още толокова. Или да напишат на всички актове или да не се занимават...

Въпроса е принципен! Дръж се мъжки ! [beer]

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   15-09-10 10:55

В Дианабад имаше преди време такава акция. Проблемът с паркирането наистина е огромен, но все си мисля, че поне вечер имам достатъчно време да си намерим подходящо място, пък било то и през две пресечки от вкъщи.

Автор: riddick   
Дата:   15-09-10 11:03

Лили, в голяма грешка си. Инспекторът не "заработва допълнително след работа". Той има доказателства, че ти нарушаваш закона/правилника. Оставя ти известие под някаква форма. Това му е работата - да констатира нарушение. Не ти е взел пари на ръка, нали?

Това, че не ти е връчно лично не е извинение, ти си в нарушение. Записва се в нужния регистър и, ако до месец след влизането на акта/НП-то в сила няма движение по него, то влиза в НАП и от там вече се занимават с тебе[smilie3]

А на Гого ще кажа, че принципите му имат остра нужда от преосмисляне[smilie23]

Автор: fff   
Дата:   15-09-10 11:23

Но ще ги понеса през упълномощения орган, а не от инспектори, които заработват след работа.
Това само догадки ли са? Даже не си отишла, а вече клеветиш [smilie11]

Автор: danvan16   
Дата:   15-09-10 11:36

Автор: chill   
Дата:   15-09-10 11:37

Отиваш и питаш за какво е бележката, кой, къде и кога я е сложил и какви доказателства имат. Няма да си признаваш. [smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.