Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 "Ужасни" детски игри от "едно време" и сега
Автор: medunski   
Дата:   09-09-10 23:16

Разглеждах темата за детството преди години и установих, че съм изживял почти всичко за което се говори в нея[smilie5] . Сетих се, че освен традционните забавления, от скука през лятната ваканция си измисляхме и по нестандартни игри. Например обикаляхме блоковере в квартала и се мотаехме около прозорците на мазетата, където винаги имаше солидни паяжини и съответно живееха огромни паяци. Изкарвахме часове наред да събираме мухи и мравки - да ги пускаме в паяжината и да гледаме как паяка излиза и изяжда жертвата. Другото беше да палим найлони над мравуняци и да организираме "бомбардировка с напалм", гледайки хипнотизирано горящите капки найлон. Един познат пък ловеше котки от балкона с въдица и салам на кукичката.
[smilie25] Зная, че звучи ужасяващо от днешната ми гледна точка, но това си бяха невинни детски игри, а децата както знаем могат да бъдат непринудено жестоки[cool]. От друга страна не е нищо по-различно от това да гледаш по animal planet как лъв разкъсва антилопа...[smilie3]
Имали ли сте вие подобни занимания като деца и наблидавали ли сте такива "креативни" игри в днешно време?

Отговори на това съобщение
 Re: "Ужасни" детски игри от "едно време" и сега
Автор: Императорът.   
Дата:   09-09-10 23:18

Набивах колорадски бръмбари на кол.

Но да мъча коте или куче... абсурд... [smilie8]

Дата:   09-09-10 23:22

Императорът. написа:

>
> Но да мъча коте или куче... абсурд... [smilie8]

е... разбира се, но този познат с въдицата така или иначе нищо не хващаше[smilie5]

Автор: Императорът.   
Дата:   09-09-10 23:24

Браво. Но сега някои "дечица" вършат и по-жестоки работи. Не искам да пускам линкове, за да не се вбесявам и натъжавам и да не вбесявам и натъжавам другите туканка.

Re: No Subject
Автор: docenta   
Дата:   09-09-10 23:27

Като малък през терасата на третия етаж пусках една кошница със салам вътре и чаках да се хване котка и да я дръпна. Нищо не се хващаше... Една вечер майка ми реши да ми се скара и каза повече да не си играя защото по въжето можело да се качи крадец[smilie8] и започна да дръпа кошницата и тъкмо да я вземе и от нея изкача една ошашавена котка и се втурва в стаята[smilie18]
ШОК и УЖАС имахме котка в къщи и двете започнаха да се гонят, за няма 2 минути сичко се беше обърнало...

голем смех! [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie25]

Дата:   09-09-10 23:28

"Браво. Но сега някои "дечица" вършат и по-жестоки работи. Не искам да пускам линкове, за да не се вбесявам и натъжавам и да не вбесявам и натъжавам другите туканка. "

Не, не, не става дума за жестокости с животни, това е отвратително, става дума за малоумни, но симпатични детски игри и докъде може да стигне детската изобретателност[smilie21]

Публикацията е редактирана (09-09-10 23:31)

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   09-09-10 23:32

Горили сме мравки с лупи, но дотам. Това с найлона и мравуняка и при нас ставаше. Пробвахме се да ловим гълъби по едно време, с капан от щайга :)) Само веднъж хванах, но успя да излети след вдигането на "затвора".

Автор: ARGO   
Дата:   09-09-10 23:34

щайга подпряна с вързана пръчка и отдоло трохи- капан за гълъби и врабчета [smilie7]

Автор: atrifonov   
Дата:   09-09-10 23:42

само за мравуняци не ми говорете, че един път от игра с такъв като ми влязоха едни ми мравки в задника място не можех да си намеря[smilie2] [smilie18] [smilie18]

Автор: COMMANDER_KEEN   
Дата:   10-09-10 09:58

>>>Не, не, не става дума за жестокости с животни, това е отвратително, става дума за малоумни, но симпатични детски игри и докъде може да стигне детската изобретателност...

Това иди го разправяй на "природозащитниците".. и ще ти изкарат 100 довода, как това вече е бъдещ сериен убиец на кучета и и котки и съвсем закономерно и естествно - след това и хора...

Автор: Todd   
Дата:   10-09-10 10:06

Надувахме жаби [smilie18] със сламки ! Като я пуснеш в гьола не може да се гмурне - все седи отгоре ... [smilie5] Докато пръдне и се оправи.

Вързвахме тенекии на опашките на кучетата .

На котките мажехме задниците с газ ! Пощуряваха .

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Правенме капани за сойки - голяма технология !!! Сега не мога да им го обясня даже как с лък хващаш птица .

А риби .... ооо колко риби сме изяли !!! [smilie24]

Автор: cicomanco   
Дата:   10-09-10 10:10

Пиятели серяха в плик (едно време нещата в магазина ги слагаха в хартиени кесии) , сгъваха плика от горе и го палеха пред вратата на някой гаден чичко дето ги тормози със съблюдаване на реда.
Следва позвняваме на вратат и дим да ги няма.
Излиза оня и започва истерично да гази плика....голямо мазало....[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   10-09-10 11:14

Сещам се, че правехме димки със станиол и амониева селитра, палехме ги и ги хвърляхме на балконите на партерите, но всичко приключи, когато запалихме чергата на балкона на един съсед и ни хванаха[smilie18]

Re:
Автор: KuKumicin4e   
Дата:   10-09-10 11:21

Ех...що не са детските години сега...
Едно време с комшията правехме "засади".
Наредиме се на балкона с тръбите с фунийки.Чакахме да мине някоя готина кака и следваше един здрав залп.Правехме и главата на таралеж![smilie5]

Другата щуротия е въпросните капани с щайга и пръчка.Най-редовно я използвах на село да ловя кокошките и петлите...горките петли.Не им оставаше едно свястно перо на опашката от мене [smilie2]

Публикацията е редактирана (10-09-10 11:23)

Автор: georgie   
Дата:   10-09-10 11:22

От прозорчето на някое мазе с четала и пчеларски скоби целехме жените по краката.Чорапите заминаваха.Сега не ми е смешно,като знам как се намираха.

Автор: Todd   
Дата:   10-09-10 11:22

Повеето като гледам сте играли по входове и жилищни блокове .....

А нас ако ни заведат в града не можеха да ни намерят - убивахме се да се возим в асансьорите на вашите жилища ....

По 1 стотинка беше возенето.

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   10-09-10 11:27

Правехме хартиени бомбички пълни с вода, излизахме на балкона и чакахме някой да мине пред блока - хвърляхме и бомбите се разплискваха със страшна сила на асфалта[smilie18]

Автор: boni   
Дата:   10-09-10 11:28

Хвръляхме водни бомби по случайни минувачи. (Веднъж обаче се оплакаха в милицията и беше голям срам, защото се обадили на баща ми и стана зле ситуацията)
Гърмяхме всякакви видове бомби. От самоделни пиратки до дупки с вода и карбит и консервна кутия. Имаше пострадали обаче. На едно дете му шиха главата, а едно друго му отиде палеца след стрелба със самоделна пушка тип "карагия".
Ходихме по един перваз на строеж - трябваше да минеш, за да докажеш, че си мъж... Мани, като се сетя и лошо ми става.
Яздехме разни магарета и коне...
Тва с найлоните и мравките ясно.
Масова стрелба с прашки по всякакъв пернат дивеч. Бях много точен. Сега като се сетя и не бих го направил май (може само по жаби евентулано[smilie18] )
Карахме мотори незаконно по баирите и се състезавахме с балканчета . Обаче аз имах Ява05.
Ей такъв :
https://photo-forum.net/static/forum/2010-09/ywod3482.JPG
http://passaratti.fusseltuning.de/jawa/2007_06_27/p1010072tf5.jpg

Още го имаме, но трябва да се реставрира:)

Автор: 12356joro   
Дата:   10-09-10 11:29

Моето детство мина фантастично добре. Имах пълната свобода , да правя каквото си искам. Мен никой не ме е спирал и ограничавал в нищо. Просто никога не съм имал задръжки.Никога не съм посягал на животни или на по слабите от мен, даже на против, винаги съм помагал на приятелите си, и се биех с нападателите им. На 6 години тръгнах за риба с мой съсед,който имаше платформа и ходеше на реката за пясък.След жесток пердах от баща ми, аз продължих да ходя на риболов и на 8 години, вече си извоювах и риболовен билет.Река Вит беше на 9 километра от Плевен и с колелото бях там за не повече от половин час. Изобщо, аз лично не мога да се оплача от детството си за разлика от днешното време.
[smilie24] [smilie24] [beer] [smilie24] [smilie24]

Автор: 12356joro   
Дата:   10-09-10 11:36

boni - Това е по новият модел с двете седалки, аз имах по старата явичка, беше супер, но вече ги няма.

Дата:   10-09-10 11:39

Ами аз не мисля, че моите деца могат да се оплачат сега от детството си.
Цяло лято са при баба си и дядо си в Любимец. Всеки ден са по реките за риба, в градчето има хубав басейн, в който плуват, играят футбол на спортната площадка, стрелят по мишени с въздушен пистолет, в двора си имат волейболно игрище с мрежа и т.н. Дядо им е засадил целия двор с какво ли не и ядат екологични плодове и зеленчуци + яйца от кокошките и мляко от съседските крави. Освен това всяко лято ги водим и на море по 2-3 седмици.
Специално заради тях се оттървахме от панелките в София и сме в къща с голям двор, така че и в София са нон стоп на въздух и имат голям терен за игри.
Смятам, че стига да искаме, можем да осигурим хубаво детство на децата си. Въпросът е да мислим за тях, а не само за себе си.

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   10-09-10 11:42

Бони, пазиш ли Явата?

Дата:   10-09-10 11:42

Да бе, ей тука е на 50 метра от мене, под един навес:) Ама иска реставрация.

Автор: cicomanco   
Дата:   10-09-10 11:49

А някой да ви е викал "ШАШКЪНИ"???[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
А , Бони?[smilie5]

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   10-09-10 11:52

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.