Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Не съм съгласен с това...
Автор: joro35   
Дата:   09-09-10 12:12

ЕДИН ОТ ОСНОВНИТЕ ПРИНЦИПИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА:

"Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш."
Волтер

... за съжаление се разбира само от интелигентни хора. Да накараш простака да го разбере е изгубена кауза [smilie2] [smilie2] [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Не съм съгласен с това...
Автор: iPonche   
Дата:   09-09-10 12:14

Отстояване на позиции без опити да промениш позициите на другиго. Всеки сам трябва да достигне до възгледите си за нещата или да ги приеме. [smilie24]

Супер е![thankyou]

Автор: Todd   
Дата:   09-09-10 12:16

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Имаше и нещо от сорта

" Бих те убил за думите които изричаш но бих дал живота си за да можеш да ги кажеш "

[smilie19]

И за самара и магарето имаше приказка....

[smilie5]

Дата:   09-09-10 12:17

[smile]
ех... имало и интелигентни хора в този Форум
[beer] [beer] [beer]

Автор: asahi   
Дата:   09-09-10 12:18

Повечето са интелигентни, споко. Останалите стърчат грозно и умирисват асансьорите.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   09-09-10 12:19

joro35 написа:

> ЕДИН ОТ ОСНОВНИТЕ ПРИНЦИПИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА:
>
> "Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще
> защитавам правото ти да го казваш."
> Волтер

>
> ... за съжаление се разбира само от интелигентни хора. Да
> накараш простака да го разбере е изгубена кауза [smilie2]
> [smilie2] [smilie2]
>

При нас е и манталитет. Не очаквай нещо тренирано десетилетия, да изчезне за година.

Дата:   09-09-10 12:20

Интелигентните май само четат... а другите са на всЕка манджа мерудия [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: chill   
Дата:   09-09-10 12:20

Автор: iPonche
Дата: 09-09-10 12:14

Отстояване на позиции без опити да промениш позициите на другиго.

---
Не е това смисъла на думите на Волтер.

Публикацията е редактирана (09-09-10 12:21)

Автор: djogata   
Дата:   09-09-10 12:21

Ей го на [smilie18]

Дата:   09-09-10 12:23

Та значи пуснах сутринта една тема по въпроса...за да преброя глупаците... лошото е, че все едни и същи кълват [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: ivodam   
Дата:   09-09-10 12:23

Не го цитираш точно, всъщност изразът на Волтер е, че е готов да умре за правото на другия да изкаже мнението си.

Мисля, че Волтер го изказва като разбиране за свободата и правата на човека по-скоро, в частност свободата на словото, не за демокрацията, която е вид държавно устройство. Тези неща не се припокриват непременно.

Цитирал съм тази мисъл в тукашния форум няколко пъти, защото наистина има тотално неразбиране и тук от хора с уж интелектуални претенции на правото на свободно слово и на мнение. Нетърпимостта към чуждото по-различно и нетрадиционно мнение е ужасяваща. Почти винаги води до нападки в личен план. За съжаление се проявява както от посетители, така и от Администрацията. Честото затваряне на теми е вид запушване на устата. Определено буди безпокойство тенденцията за се затварят теми, в които не се е стигнало до лични обиди и нападки, но се обсъждат неудобни въпроси на нашето съвремие или близкото ни историческо минало.

[smilie7]

Автор: om63   
Дата:   09-09-10 12:24

Ето вариант и за по-неинтелигентни като мене [smile] "Прави каквото искаш и не пречи на другите да правят същото"

Дата:   09-09-10 12:25

ivodam [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: kaiser.soze   

https://photo-forum.net/static/forum/2010-09/ratq1029.JPG

@ chill: Не съм съгласна с това, което казваш, но докато съм жива ще защитавам правото ти да го казваш. [smilie5] [smilie24]

Дата:   09-09-10 12:28

Иводам, в поне една от последните две затворени теми точно беше назрял моментът за лични нападки (даже вече и не липсваха), така че си мисля, че админите в случая реагираха своевременно.

Даже точно бях написал в темата:

"Абе кога ли че доде горския да ви изфърли"

кликнах на "публикуване" и ми излезе "темата е затворена" [smilie18]

Дата:   09-09-10 12:30

O, сега разбрах всичко. Наритали са някой по задника и тук е отдушникЪТ с лайната.

Аз се махам да не отнеса някой случайно прелитащ шамар. [ezik]

П.П. Редакция за правопис

Публикацията е редактирана (09-09-10 12:39)

Автор: chill   
Дата:   09-09-10 12:31

Автор: iPonche
Дата: 09-09-10 12:25

@ chill: Не съм съгласна с това, което казваш, но докато съм жива ще защитавам правото ти да го казваш. [smilie5] [smilie24]
---

Всеки има право на лош вкус и неправилно мнение. [ezik]

Автор: tnt   
Дата:   09-09-10 12:32

и защо пък непременно ви е отдушник с лайна? И не, няма да сложа звездичка, щото ми писна на чалъма.

Автор: ivodam   
Дата:   09-09-10 12:34

djogata: Не знам коя тема имаш предвид, но определено в момента недоумявам защо затвориха темата за Девети септември. Мисля, че диалогът се развиваше културно и не забелязах лични нападки. А темата тъкмо ставаше рядко полезна и показателна, защото почна да изкарва мнението на хората за периода преди Девети - един период, който очевидно още не е преработен и адекватно оценен в българското гражданско съзнание, което пък в немалка степен е причина за днешната обърканост и дезориентираност.

[smilie7]

Автор: radoa   
Дата:   09-09-10 12:38

Ами те админите са турили една тема най-отгоре, в която са написали, че политически етнически и други подобни теми не искат в сайта и тва е.
В края на краищата може би са прави, има толкова много сайтове за такива дискусии, това не е ли ФОТО форум?

Дата:   09-09-10 12:38

Е, кво съм виновна пък сега [smilie5] [smilie11]

Дата:   09-09-10 12:39

Иводам, точно тази тема имам предвид. Имаш право, в сравнение с други "опити" по подобни теми, тази се развиваше доста културно като изказ, но въпреки всичко не липсваха нападки, най-вече към ffwd (автора на темата).
На мен лично не ми допадна дискусията обаче - нямаше почти нищо градивно, а просто голямо количество силно поляризирани възгледи + отричане на чуждите възгледи. Затова си мисля, че не беше особено полезна.

А за тази конкретна тема тук - напротив, не мисля, че е отдушник на лайна, напротив, заглавието и темата са интересни и могат да са начало на интересна дискусия

Автор: tantris   
Дата:   09-09-10 12:39

Това ще е един тест за свободата на словото и отстояването и на всяка цена:

https://photo-forum.net/static/forum/2010-09/rgnk0446.JPG
http://assets.nydailynews.com/img/2010/09/08/alg_koran_terry-jones.jpg

цък

цък

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   09-09-10 12:42

Сега, при положение, че все още си честитим банята след 100 години, не виждам какво толкова очаквате и защо се изненадвате. За мен 2010-та е ненормално пускането на тема за "истинско месо", "истинска кайма", "истинско-квото-и-да-е", с някакъв патос и екстаз все едно 80 години сме били на боб и кромид. Много други неща също не са нормални, но такава си я правим държавицата.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.