Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Към бургазлии, мнение за Каблешково?
Автор: radoa   
Дата:   29-08-10 18:03

Изпада ми възможност да заменя една ненужна двустайна панелка в София за доста прилична къща с двор в Каблешково. Гледам, че е много близо до Ахелой.
Какво ви е мнението за градчето? Струва ли си?
Някакви неприятни особености ?

Отговори на това съобщение
 Re: Към бургазлии, мнение за Каблешково?
Автор: Jivago   
Дата:   29-08-10 18:13

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: asahi   
Дата:   29-08-10 18:14

Бедно аграрно градче с шумен път през него. Не е на морето, не е близо и до хубави плажове. Няма курортна стойност. Местните работят в мината, в Бургас или където намерят.

Дата:   29-08-10 18:21

По принцип не ме интересува да е курортно, предпочитам да е спокойно. Не мисля да го давам под наем. Родителите ми са пенсионери. Баща ми не иска да седи в София, мечтае си за малка къща с двор. В същото време обича много морето. Идеята е да си живеят там от ранна пролет до късна есен. Децата да има къде да идат за цялата ваканция и да не се навират само по апартаментите.
С кола е на минути до Ахелой, до Равда.
Питам дали няма някакви особености, които не знам - замърсявания или други подобни.

Автор: terminator   
Дата:   29-08-10 18:27

Ако приемаш мнение и от габровец, ето:
Асахи го е описал най-точно. Аз мога да добавя, че е най-близо до Поморие, на 11км. е. Самото градче е почти на билото на един хълм т.е. от някои места (махали) има добър изглед към морето. Ако къщата не е на главния път който минава през града не е толкова шумно, даже си е тихо. Преди 10-тина години едни бизнесмени обещаваха да направят голф-игрище + хотелски комплекс + работни места за местните ... ама май няма да го бъде.
Всеки четвъртък има пазар/битак в града.

Сега видях какво си доуточнил - за целта си е идеално, само ако можеш предварително разпитай около къщата която ти предлагат да няма некви роми заселени и да не е съвсем накрая на селото ... опссс, града :) Ако децата са малки и имат нужда от детска градина - в града има много добра такава и е без месечна такса!

Това го знам от един братовчед на моята жена, който със семейството си бяга дори от Поморие (за летния сезон) и си живуркат кротко и спокойно в къщата на неговите родители точно там и е предоволен.

Публикацията е редактирана (29-08-10 18:38)

Автор: Marillion   
Дата:   29-08-10 18:29

Редовно минавам от там и мога да ти кажа, че замяната ти ще е добра инвестиция.

Самото градче не е кой знае какво, но напоследък има доста купени от руснаци къщи. Лично аз ако имах подобна дилема - 2-стайна панелка за къща на 10 км от морето.. нямаше да се замисля.

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   29-08-10 18:41

Къщата е на малка улица, не е на главната и от нея се вижда морето.
На наши познати е - наследствена, които работят в София и са я зарязали. Към 120кв е и е в добро състояние, с двор към 500кв. Натискат много за смяна, след като аз споменах тая идея малко на шега.
Все ми се вижда добра сделка за 60кв на 5-ти етаж в Надежда-3

Автор: Marillion   
Дата:   29-08-10 18:43

Пффф....

С кеф да се оттървеш.

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: don_kolev   
Дата:   29-08-10 20:22

Каблещково е малко на кръстопът но цяла къща за двор и ако е в добро състояние си е добра замяна за 60 кв.м. замяна. От Каблешково имаш лесен достъп с кола за около 10 мин до Сл. бряг, Ахелой, Поморие а това един ден ще е много скъпо.
Лично мнение!

Автор: НАСОО   
Дата:   29-08-10 20:28

аз ти препоръчвам да не си даваш панелката. Дай я под наем. Събирай парите и ходи колкото пъти имаш време лятото на море. Останалото е утопия. То Атия си е почти на морето и само като идеш ще избегаш с 200 ти Каблешково

Дата:   29-08-10 20:31

упс сега видях - аз не съм бургазлия[beer]

Автор: ksuhorukov   
Дата:   29-08-10 20:37

Казвам ти го като бургазлия - требе да си луд, да зарежеш жилище в София за къща в Каблешково... Там няма нищо!

Дата:   29-08-10 20:44

Ние си имаме в София.
Как да няма нищо, има море, собствена земя и къща. Най-важното е да има спокойствие и чист въздух.
Това 35годишната панелка, жилище ли е[smilie2]

Автор: TheOne   
Дата:   29-08-10 20:50

ще ти хареса...вземай къщата [smilie24]

Дата:   29-08-10 20:52

имаш стара къща която ще ти глътне едно 10-20хил следващите 10години. Още 2-4хил за бензин за да ходиш до там. Вместо да си на почивка и да се грижат други за теб в свободното си време ще бачкаш. Морето ти е на 10км. Постепенно ще го заебеш да биеш път до там. Аз навсякъде питам и разпитвам и някой от местните от селцата на втора линия ,ако може така да се нарекат, не са стъпвали на морския бряг от години. Комшиите ще започнат да ти крадат разни неща. Да ти правят пакости. Въобще тъмни облаци ще надвиснат отвсякъде. Като толкова си мераклия що не си смениш панелката за апартаментче на първа линия до пясъка?

Дата:   29-08-10 20:58

Нещо не разбра, аз не мисля да ходя на почивка там. Родителите ми искат да живеят на такова място и евентуално следващите 10-на години децата да ходят за цели ваканции. В момента няма къде да отидат, а цяло лято в София не си е работа.
Другото като идея на смяната е инвестиция, все пак е имот със собствена земя, не бетонна клетка на общинска земя.

Автор: hemilio   
Дата:   29-08-10 21:07

къщата си е къща-където и да е,винаги е за предпочитане пред панелката,на Каблешково само след броени години ще се гледа с други очи![smilie24]

Автор: nodoubt   
Дата:   29-08-10 21:08

понеже хората са различни, тази тема няма да достигне своя катарзис в единодушие. постъпи както ти/ви е на сърце.

Дата:   29-08-10 21:10

да са ти живи и здрави, но не е много практично родителите когато остареят да са далече(( . Все нещо се случва и за елементарни неща няма да има кой да им помогне. Ти ще мислиш как да идеш до там. Мой приятел си продаде апартамента на центъра на Несебър за да доведе родителите близо до него в Сф.

Автор: georgi969   
Дата:   29-08-10 21:16

И аз като hemilio .
Близо е до Бургас,близо е до Ахелой и Слънчев бряг(не че е кой знае какво).
Ама го виждам като една нова Маринка.

Автор: Ginka   
Дата:   29-08-10 21:33

асахи го е казал, поне да беше на морето[smilie21]

Автор: georgi969   
Дата:   29-08-10 21:36

То пък едно море.....

Дата:   29-08-10 21:36

Ами не знам и аз вече. Те си имат апартамент в София идеята беше в къщата да живеят от април до октомври, а зимата в София. Панелката в Надежда е както казах излишна в момента, никой не живее там, от баба ми остана. Мислехме да се дава под наем и сега ни влезе тая муха със замяната. Баща ми е супер ентусиазиран, аз също, майка ми и жена ми типично по женски са скептични.

Автор: SLR   
Дата:   29-08-10 21:53

При къщата имаш по големи разходи за поддръжка и ремонти/вкл. и по двора/, но замяната на панелка в Надежда за къща където и да е, си е на далавера.[smilie8]

Автор: magnet   
Дата:   29-08-10 21:56

какви са тези въпроси дето ги задаваш от софия?
просто идваш, гледаш със собствените си очи и след това сам ще знаеш как да постъпиш.

мисли най-вече за това, ако стои по половин година безстопанствена къщата, да не я окрадат.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.