Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 "Снимка за спомен" от КАТ
Автор: Marillion   
Дата:   21-08-10 12:39

Една полу-фотографска тема. [smilie5]

http://capital.bg/biznes/moiat_kapital/2010/08/20/949422_snimka_za_spomen/

Снимка за спомен

Стационарните камери с радари на КАТ регистрират превишение на скоростта с над 34 км/ч. Минималното наказание - 1 месец без книжка

1.Какви камери има и какви нарушения констатират?
В страната има монтирани 15 фиксирани камери с радар. Те са настроени да регистрират превишаване с допустимата скорост над 34 км/ч.

Отделно от това има мобилни камери с радари, които се инсталират в цивилни автомобили.
Системата за видеонаблюдение в София позволява и регистрирането преминаване на червено.

2. Как да разбера, ако Пътна полиция ме е снимала?
Ще получите по пощата призовка, за да се явите в КАТ. Често призовките идват с няколко месеца закъснение от момента на нарушението.

3. Какво се случва, когато отида в КАТ?
Трябва да отидете в група "Видеоконтрол", където ще ви бъде показана снимката или видеоклипът, на който сте заснет. Ако това е вашият автомобил и го управлявате вие - ще ви бъде съставен акт за установяване на административно нарушение, а синият контролен талон ще ви бъде иззет. Актът замества талона за един месец.

Ако вашият автомобил е управляван от друг човек, ще трябва да посочите кой го е управлявал.
Един месец след издаването на акта трябва да ви бъде издадено и наказателно постановление, с което се налага наказание за констатираното нарушение.

4. Какво се случва, ако не отида в КАТ въпреки призовката?
Ако не отидете, Пътна полиция може да ви направи "запор" на книжката - не можете например да си получите синия контролен талон, ако имате други нарушения - от гишето ще ви върнат, за да ви бъде съставен акт за констатираното нарушение. Ако не се явите въпреки получената призовка може да ви бъде наложена глоба по Закона за министерството на вътрешните работи.

5. Какви са санкциите?
Ако сте били "заснет" от някоя от стационарните камери, значи със сигурност сте се движили с над 34 км./час над ограничението. Това означава, че минималното наказание, което ще получите, е 100 лева, един месец лишаване от книжка и губите 7 контролни точки - това са санкциите за шофиране от 31 до 40 км/ч извън населено място. В населено място глобата (има два подобни радара в София) е 150 лв., 1 месец отнемане на книжката и 7 контролни точки. Най-тежка е санкцията за шофиране с над 51 км/ч над ограничението - там глобата е 200 лв. за извън населено място и 250 за населено, както и 3 месеца лишаване от правоуправление и 12 контролни точки.

6. Какво става, след като получа наказателно постановление?
За да си получите синия контролен талон, трябва да платите наложената глоба - това може да стане по банков път или в клона в КАТ.

7. Как и пред кого мога да обжалвам наказателното постановление?
Наказателното постановление се обжалва в седемдневен срок от връчването му пред съответния районен съд. Производството е на две инстанции, като втората е съответният окръжен административен съд.

Докато трае обжалването, наказателното постановление замества синия талон.

Добре е да обърнете внимание на няколко факта:
- от извършване на нарушението до съставянето на акта не трябва да е минала повече от една година, в противен случай производството трябва да се прекрати
- от съставянето на акта до издаването на наказателното постановление не трябва да са минали повече от шестте месеца, ако това е така, производството трябва да се прекрати
- абсолютната давност при нарушенията по Закона за движение по пътищата е три години от извършване на нарушението, т.е., ако сте били заснети с камера, държавата има три години да ви намери и да ви накаже.

8. Как мога да разбера дали срещу мен има издадени наказателни постановления?
Страницата i-kat.org предоставя подобна информация. Необходима е проста регистрация, а справката (срещу три имена и номер на книжката) става за ден - от нея може да разберете колко и какви невръчени наказателни постановления имате, както и какво е наложеното наказание.

Къде са фиксираните камери на КАТ *
*/списъкът е НЕПЪЛЕН/

1. БЛАГОЕВГРАД
- на път I-1E-79, околовръстен път при бензиностанция, ШЕЛ - Благоевград;
- на път I-1Е-79 км 368 (при автосервиз ,,Монца");

2. БУРГАС
- път I-9 (Бургас - Несебър), км 211+370 метра по посока на движението;
- път I-9 (Бургас - Несебър), км 222+70 м;

3. БУРГАС
- път II-99 (Бургас - Созопол), км 10+530 м;
- път II-99 (Бургас - Созопол), км 7+550 м;

4. ВАРНА
- бул."Княз Борис І" (съвпадащ с трасето на път I-9, западно платно, в близост до комплекс "Пикадили парк");
- път II-29 (Варна - Добрич) в района на гр. Аксаково;

5. ВЕЛИКО ТЪРНОВО
- път I-4 (Севлиево - В.Търново) при км 116+650 м ляво, до бензиностанция "Лукойл" в землището на с. Момин сбор;
- път I-4 (Севлиево - В.Търново) при км 133+490 м дясно, до складова база до с. Шереметя;

6.СТАРА ЗАГОРА
- на път II-66 (Стара Загора - Н.Загора), километър 41+800 м, в с. Подслон, до бензиностанция "ОМАКС";
- на път I-5 (Стара Загора - Димитровград), километър 239+300 м, след разклона за с. Загоре;

7. МОНТАНА
- на път I-1, гр. Монтана, ул. "Веренишка";
- на път II-81, гр. Монтана, срещу СБА;

8. РУСЕ
- бул. "България", посока Дунав мост, обект бензиностанция "Лукойл";
- главен път I-5 (Русе - Бяла), посока гр. Русе, обект "Мидата";

9. ЛОВЕЧ
- ПП I-4 при км 35 дясно за посока на движение София - Варна пред бензиностанция "Шел" - с. Микре;
- ПП I-4 при км 65+700 м ляво за посока на движение Варна - София, пред бензиностанция "Петрол", с. Малиново;

10. КЮСТЕНДИЛ
- път I -Е79 (КПП Дяково) км 318+532;
- път I -Е79, с. Мурсалево, км 347+840;

11. СЛИВЕН
- изходът на с. Съдиево, Нова Загора, посока гр. Нова Загора, гл. път II-66 от км 23+842 м;
- Нова Загора, посока изхода за Стара Загора, гл. път II-66 от км 33+724 м; 50 км/ч в двете посоки;

12. ПЛОВДИВ
- АМ "Тракия" - км 118+500 м (посока гр. София) до комплекс "Хепи-Север"; 130 км/ч;
- АМ "Тракия" - км 118 (посока гр. Пловдив) до комплекс "Хепи-Юг";

13. СОФИЯ
- бул."Цариградско шосе"; 80 км/ч
- "Вапцаров еко";

14. СОФИЯ-ОБЛАСТ
- ПП I-6 , бензиностанция "Мирково";
- АМ "Тракия", пешеходен надлез "Мотел Ихтиман", посока гр. Пловдив;

15. СОФИЯ-ОБЛАСТ
- АМ "Хемус", 36.600 км, бензиностанция "Лукойл", посока София;
- Ботевград ПП І-1, км 189+790 м, с. Скравена, паркинг пред ресторант "Олимп".

Отговори на това съобщение
 Re: "Снимка за спомен" от КАТ
Дата:   21-08-10 12:40

Дописвайте къде има камери.

Например аз се сещам за една в село Мурсалево /преди Благоевград/. Отделно там редовно седи патрул с мобилен радар.

В Дупница видях, че има камера, но не разбрах дали работи....

По нашия регион са написани

Автор: georgi969   
Дата:   21-08-10 12:44

да снимат!
И на сфетофарите трябва да турят камери.Да снимат тези дето минават на червено.
Изобщо-малко са камерите в тази държава.

Re:
Автор: jivkojj   
Дата:   21-08-10 12:46

Като излезеш от къръговото на Тракия в посока Стара Загора има 2 кутии - едната по средата на отсечката (70км/ч) и 2-та - точно след табелата за влизане в града (50км/ч). Подозирам, че 2-та е празна обаче.

Публикацията е редактирана (21-08-10 12:47)

Дата:   21-08-10 12:47

Хех... да не си мислиш, че като сложат камери тоя с джиповете ще ги глобят?

Те си минават и заминават. Снимката отива в КАТ, отдел "Видеонаблюдение" и като видят номера и казват "Ааааа тоя е ОНЯ..." и изтриват всичко.

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Ще го д...аме аз, ти и всички дет' не сме от "ОНИЯ".

Например пътувам за някъде. Карам с 92 км.ч. и изведнъж табела 50 на ПРАВИЯ път. След нея ВИНАГИ има патрул или камера. Ей за това е хубаво да знаеш къде може да те изнудват за парички.

Автор: НАСОО   
Дата:   21-08-10 12:48

[smilie8]

Автор: kosara   
Дата:   21-08-10 12:55

4e me usnemat ako me hvanat

Автор: kkkolelo   
Дата:   21-08-10 13:51

Ето тука един сайт, засякох поне една неточност ..., ако беше верно (камера на линията на хотел ресторант "Димят" Варна) може би горя [smilie10]

http://www.antiradar.braindumpz.com/

И искам с ваша помощ да си изясня нещо. Предполагам тези камери трябва да са над пътя във всяка посока, за да могат да направят нещо като старт финална [smilie5] линия, която ние пресичайки над определената скорост ... щрак. Ако са само отстрани и за двете посоки едновременно би трябвало да са 2 съгласувани устройства - едното да прави линията на засичане, перпендикулярна на посоката на движение, другото да снима ... [smilie11] май такъв вариант нема ... Айде разбирачите и знаещите ...[smilie5]

Камери има в началото на Аспарухов мост откъм Варна в двете посоки ... не знам кога работят, казват че светкавица святкала ...

Автор: georgi969   
Дата:   21-08-10 13:53

на Атия която е знам че снима само в посока КЪМ Бургас.Може и да не е на 100% вярно.

Автор: НАСОО   
Дата:   21-08-10 14:02

аз не съм от морето. Но за 15дена сам открих тази на Атия, на Поморие до Токун, на Търново. Така и ченгетата ги виждам от километър. Чувал съм че голяма част снимат отзад в посоката на движение. Другите отпред срещу движението.

Автор: Amigo   
Дата:   21-08-10 14:42

georgi969 написа:

> да снимат!
> И на сфетофарите трябва да турят камери.Да снимат тези дето
> минават на червено.
> Изобщо-малко са камерите в тази държава.

абе направо в задника на всеки по една камера и чип в челото [ezik] [ezik] [smilie18] [smilie18] [smilie19] [smilie19]

Автор: hemilio   
Дата:   21-08-10 15:14

мда и пак няма да се оправим[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: kkkolelo   
Дата:   21-08-10 15:17

Ха ха, не смотри меня в гозами [smilie25] [smilie5] [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   21-08-10 15:37

Списъкът нито е пълен, нито е верен.
От кръговото на магистрала Тракия до гр. Стара Загора има две РАБОТЕЩИ камери.
В София В кутията на Вапцаров срещу ЕКО няма камера. Всеки ден минавам по няколко пъти.

Автор: benoti   
Дата:   21-08-10 15:49

Ето решение за камерите, без да си водите списък къде се намират. Още повече, че освен стационарните има и мобилни, които са монтирани в автомобили без отличителните знаци на пътна полиция. Въпреки всичко, най-добре е да се кара разумно.
http://shop.mobile.bg/radar-detector/400-snooper-3zero-gps-.html

Автор: Insight   
Дата:   21-08-10 17:42

http://dokkpbdp.mvr.bg/NR/rdonlyres/AE4C9485-0307-4635-9E0E-515AD6FAA284/0/znaci.pdf

Ето това е едно много полезно четиво. Знак, който не отговаря на тези изисквания, е незаконен - съответно не можете да бъдете наказан за нарушението му. Бих обърнал особено внимание на чл.14, който май най-често е нарушаван, но ако се зачетете, ще откриете много неща, за които да се хванете ;-)

Re:
Автор: juslen   
Дата:   21-08-10 18:04

Скоро ни снима камерата на Цариградско шосе малко преди Орлов мост.Вечерта по тъмно както се движехме с един приятел в колата явно с превишена скорост изведнъж нещо светна много ярко-това се оказа,че било следяща камера снабдена с мощна светкавица-до 200км/ч изкарва кристални снимки.
Моята снимка беше с 90км/ч и беше кристална,сляп ще види номера.

Веднъж ме снимаха и с мобилна камера да минавам на червено на ТВ кулата-изобщо не съм забелязал коя кола точно ме е снимала.
После ми дойде покана и ходих да се червя в КАТ,вкараха ме в една заличка и там на голям екран ми пуснаха записите и снимките-погледахме,погледахме па ми взеха книжката и по живо по здраво[smilie5]

Камери има,нарушения има бол-даже тия дни съобщиха за 10-ина хиляди отнети книжки и много глоби-значи системата с камерите е ефективна и работи на пълни обороти-внимавайте снимат ли ви-ще ви потърсят 100%,няма спасение освен внимателното шофиране.

Публикацията е редактирана (21-08-10 18:08)

Автор: promis   
Дата:   21-08-10 18:08

И за какво ми е да знам къде са камерите, като по-лесно ми е да си спазвам ограниченията? Прав е georgi969 - повече камери трябват.

Автор: Vinsent   
Дата:   21-08-10 18:20

Insight, благодаря за линка!!!
Май ще трябва да те черпя! [beer] [beer] [shtrak] [beer] [beer]

Автор: otkata   
Дата:   21-08-10 18:58

светнаха ме миналата седмица и мен. сега си чакам спомена [smile]

Автор: boink   
Дата:   21-08-10 19:12

това е мега пародия с тези камери, толкова избирателно става пращането на снимките че е просто отвратително, пълна подигравка с хората и супер българска свинщина. катаджиите пак са над всички и обикновенния човек може само да го духа... както обикновено.[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: MiTaka   
Дата:   21-08-10 19:19

В Русе вече изгоря на един приятел тъщата!
Тъй де, не се вижда кой кара колата, а пък на приятеля колата му е нужна![smilie18]
Имайте предвид че тия камери ловят до 500 метра!

Автор: Amigo   
Дата:   21-08-10 19:20

boink написа:

> това е мега пародия с тези камери, толкова избирателно става
> пращането на снимките че е просто отвратително, пълна
> подигравка с хората и супер българска свинщина. катаджиите пак
> са над всички и обикновенния човек може само да го духа...
> както обикновено.[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]
> [smilie23]

как разбра, че е избирателно?! [smilie11] [smilie8]

Автор: asahi   
Дата:   21-08-10 19:37

Избирателно? Ще имаш да вземаш. Въпреки, че поддържаме част от техниката на КАТ София и сме в близки отношения с тях за последния месец имаме 4 честитки оттам и нищо не може да се направи.

Автор: slivenski   
Дата:   21-08-10 19:46

Повече камери за народа!

Така трябва - вилата на врата, бой, глад и сръбска музика... Иначе не става. [smilie21] [smilie21]

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.