Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Мнения за Първа Инвестиционна Банка...?
Автор: junkpaper   
Дата:   18-08-10 10:53

Тъй като тук се намират хора с доста житейски опит и мнение по всякакви теми, я да попитам аз:

Някой има ли кредитна карта към ПИБ и какви са ви впечатленията от политиката на банката, обслужването, таксите, срещали ли сте някакви прблеми, сравнение с други банки...

Не за друго, ами искам да знам в какво съм се забъркала и колко да съжалявам евентуално :)

Отговори на това съобщение
 Re: Мнения за Първа Инвестиционна Банка...?
Автор: El_Fuego   
Дата:   18-08-10 10:58

Имам 2 кредитни карти от ПИБ - Visa и Diners Club. И с двете съм плащал в чужбина без проблеми. Даже при първото плащане с Diners ми се обадиха в Париж да проверят аз ли съм го направил. С Visa си плащам покупките в eBay и за 3 години е имало само веднъж проблем по вина на PayPal - не изтегли пари от картата въпреки предостатъчната наличност в нея.

Автор: danvan16   
Дата:   18-08-10 10:58

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   18-08-10 11:02

Ами на Райфайзен им бяха по-ниски лихвите, доколкото си спомям, но пък ми отказаха кредитна карта, нищо че съм им клиент от години и ми превеждат заплатата по сметка там... странна работа :) А ПИБ много лесно се навиха, чак не ми се вярва толкоз бързо че станаха нещата.

Автор: riddick   
Дата:   18-08-10 11:20

Клиент.
Без забележки.

Съвет: пусни си уведомяване с СМС за всяка транзакция. Идва до 2 минути след транзакцията, независимо каква е. Така можеш да реагираш веднага ако нещо те напити. Казвам го, защото познат го източиха преди време. Не знам коя беше банката, но не е приятно изживяване.

Автор: slivenski   
Дата:   18-08-10 11:21

Годишната такса също може да варира между 30 лева и 50 евро... [smilie21]

Автор: Py   
Дата:   18-08-10 11:32

Те ПИБ май най-лесно дават принципно, поне по мои наблюдения. Аз имам една кредитна от тях и още няколко от други банки - лихвите не са особено различни. При тях е удобно това, че офисите работят до по-късно, а и събота и неделя някои. Ако ти превеждат заплатата там, с/у такса от 1 лв. може да си подадеш искане за автоматично погасяване на минималната (или цялата сума) така че да не се занимаваш да ходиш на място, myfibank също е доста удобно нещо.
Най-важното е да не се подлъгваш да харчиш големи суми, които да не можеш после да погасиш веднага - тогава се почва с едни безконечни лихви, и се оказваш женен за банката за неприятно дълго време, което всъщност им е целта :) но това важи за кредитните карти от всяка банка..

Дата:   18-08-10 11:54

мерси Ру :)[smilie24]

Автор: ivenchev   
Дата:   18-08-10 12:08

Ще споделя малко личен опит без конкретни имена:
Имам (имал) съм кредитни карти от различни "български" банки, както на физическо, така и на юридическо лице.

По отношение на лихвите - приблизително еднакви са, защото банките са в условия на конкуренция.

Разликите са в промоционални периоди с по-ниски или нулеви лихви и, както си забелязала, в това дали изобщо ще ти издадат карта.

Има и един трик - НЯКОИ банки си променят правилата при преиздаване на пластиките: намаляват лимити или искат обезпечение, защото след кризата с ипотечните кредити очакват нещо подобно с кредитните карти (поне това са им мотивите).

КОЖОДЕРИ, когато нямаш собствена банка, какъвто е и моят случай ... [smilie2]

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: n1x0n   
Дата:   18-08-10 12:10

Имат най-куцото интернет банкиране в БГ, иначе като банка са ОК.

Автор: agop4o   
Дата:   18-08-10 12:25

По отношение на лихвите - приблизително еднакви са, защото банките са в условия на конкуренция.
--разлика от 1.5% си е сериозно нещо в лихвите по депозитите за суми от 100000долара или евро.а такива разлики в момента има.райфайзен 1.1% срещу 2.7% на пощенска за тримесечен депозит.така че изобщо не са еднакви

Дата:   18-08-10 12:47

Бари йош, Агопчо

става въпрос за лихви по кредитни карти ...

Недей да се ловиш веднага за банковата си сметка ... [smilie3]

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: loveforever   
Дата:   18-08-10 12:51

Зачетох се в темата и викам я и аз да питам нещо за картите и банките.

Значи имам дебитна карта VISA Classic (води се май със статут на кредитна) от Райфайзан Банк. Имам я от две години и я ползвам основно за пазаруване в чужбина и по интернет. Приемат я навсякъде където приемат карти VISA и досега съм плашала с нея безпроблемно с едно изключение - по неясни за мен причини не мога да зареждам с нея гориво на бензиностанциите 24/24 във Франция и Швейцария, когато няма оператор. Става въпрос за директно плащане с картата на колонката - просто сякаш картата не е сложена и не допуска зареждане, а в същото време без проблем плащам с картата на терминала при оператора. Моля ако знае някой какъв е чалъма за зареждане на гориво на денонощна бензиностанция от типа 24/24 с дебитна (не с кредитна) карта да сподели.

Автор: promis   
Дата:   18-08-10 12:55

А гратисни периоди нямат ли тези карти? Защото моята има и не плащам никакви лихви, само годишна такса 25е. Питам, защото ми е странно - само от таксата ли печелят? Е, отделно плащам лихва по кредит де [smilie18]

Дата:   18-08-10 12:56

Каквото и да Ви приказват, винаги става въпрос за пари ... Ваши, които да вземат те.

[smilie5]

Дата:   18-08-10 12:58

Бе така е, ама ми е интересно при другите карти как е. Като направиш плащане моментално ли се начислява лихвата?

Автор: niro   
Дата:   18-08-10 12:59

Отскоро взе да ми се мъдри едно - такса за обслужване - 0.30 лв. в сметката, иначе обслужване на картата - безплатно.[smilie3]

Автор: agop4o   
Дата:   18-08-10 13:00

ivenchev
--ох чул та господ[smilie18] [smilie18]

Дата:   18-08-10 13:07

https://photo-forum.net/joro/emoticons/fam06.gif а някой ще ми каже ли какво точно е гратисен период? аз го разбирам така - ако е 30 дни, теглиш 100лв примерно, и ако си ги внесеш обратно до 30 дни, не плащаш лихва по тези 100 лв и ти дърпат 3лв. + 1% от сумата за самото теглене (чета на сайта)? правилно ли разбирам, и на този принцип докато ти е валидна картата?

Дата:   18-08-10 13:10

Моя гратисен период е до 15-то число на следващия месец и важи при "безкасови плащания в търговски обекти" - магазини, бензиностанции, както и при покупки по интернет. Ако възстановя сумата до 15-то число никаква лихва не дължа. Никаква.

Дата:   18-08-10 13:17

мерси, аз ще си разпитам в банката за подробности. засега само положителни мнения за ПИБ :)

Автор: El_Fuego   
Дата:   18-08-10 13:49

За ПИБ Visa Classic гратисният период е 45 дни. Лихва по усвоените суми почва да тече след тях, т.е. ако до 45 дни върнеш кинтите - лихва няма. Ако не върнеш всички лихва тече само на оставащите.

Автор: r_popov   
Дата:   18-08-10 13:49

Гратисен период по кредитна карта е... мързи ме да пиша

Правете разлика между различните видове кредитни карти, както и револвиращ кредит по дебитна карта /овърдрафт/.
Внимавайте какъв начин за погасяване избирате при подаване на документите за издаване - ако изберете погасяване чрез МПВ а после решите че ще правите пълно погасяване - някои банки ще ви създадат проблем.
Търсете банки, които издават кредитна карта с чип. Също и да предлагат СМС известяване за всяка транзакция.
За България и Европа препоръчвам Виза, за х'Америка - Американ експрес, естествено [smilie18] Другото е екзотика.
Не е препоръка или скрита реклама, моята банка не издава кредитни карти [beer]

Дата:   18-08-10 13:53

Автор: r_popov
Дата: 18-08-10 13:49

...
За България и Европа препоръчвам Виза, за х'Америка - Американ експрес, естествено Другото е екзотика.
...

Мастър не ми е отказван никъде досега, освен в един ресторант на Хърватската Адриатика, където приемаха само в брой и с хиляди условности Дайнърс ... [smile]

Автор: bleki1   
Дата:   18-08-10 14:06

Автор: junkpaper
Дата: 18-08-10 13:07

а някой ще ми каже ли какво точно е гратисен период? аз го разбирам така - ако е 30 дни, теглиш 100лв примерно, и ако си ги внесеш обратно до 30 дни, не плащаш лихва по тези 100 лв и ти дърпат 3лв. + 1% от сумата за самото теглене (чета на сайта)? правилно ли разбирам, и на този принцип докато ти е валидна картата?

По принцип при теглене на пари в брой, лихвата започва да тече от момента на транзакцията. Гратисният период е при покупка. Така поне са ми всички карти, които имам.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.