Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Преди няколко дни ме обраха
Автор: sas   
Дата:   17-08-10 23:09

Взеха 50-60 евро в брой, малък лаптоп, настолен компютър с монитор, които заедно едва ли ще продадат за повече от100-200 лева, слънчеви очила, мъжки парфюм, някои бижута (други са ги оставили хем имаше и такива дето си струваха), абе изобщо странен подбор!

Направи ми впечатление как една такава случка успя да ми принизи мисленето за доста дни. Някак започнах да мисля на тяхното ниво.

Ако си бях оставил фотоапарата с обективите щях да съм бая назад, но по случайност той не беше там, както и доста други техники.

Добре е, че и архиви си правя...

Зачудих се постфактум, дали е можело да сложа някакъв софтуер на компютрите, който да ми праща съобщение къде се включват те и така да знам къде да ги търся. Сега чета статии и се оказва, че има фирми, които правят такъв софтуер. Само е трябвало да се сетя овреме.

От друга страна си мисля, че пазара на крадена фототехника би се позатруднил ако има база данни със серийни номера и да се може да се следят собствениците на определен апарат. Дали ако направим тук във Фото Форум да можем да си пишем серийните номера на апаратите ще се увеличи прозрачността? Изобщо дайте идеи как да изглежда такова място? Дали да се пише само номер, дали да се снима стикера и да се качва снимка, дали да има търсене по сериен номер...

Отговори на това съобщение
 Re: Преди няколко дни ме обраха
Автор: vikitovikito   
Дата:   17-08-10 23:12

[smilie24] [shtrak]

Автор: atrifonov   
Дата:   17-08-10 23:14

По сериен номер[smilie24]

П.С- На шефа ми му гепнаха лаптоп Тошиба, но беше с лицензиран Windows и с някаква врътка от Тошиба разбраха къде е лаптопчето

Автор: asahi   
Дата:   17-08-10 23:15

Кофти, сори.
Идеята за базата данни съм я пробутвал преди няколко години. Даже исках да има WAP вариант, за да може да се проверява елементарно през телефон.

Автор: Amigo   
Дата:   17-08-10 23:18

Няма спасение от крадливите гадове, докато няма подходящи закони за тях, които да се прилагат. [smilie23] Нищо няма да помогне изнасянето на серийни номера и т.н. Колко хора окрадоха последните 4-5 години от форума, включително и мен, и колко си намериха техниката?! [cool] 1-2 може би. [smilie2] Докато има и скапаняци, които знаят, че купуват крадена техника, но не им пука, стига да са на далавера, и със сигурност има сред тях и такива, които посещават този сайт, и докато има корумпирана и неработеща следователско-съдебна система... [cool] А има и канали, по които изнасят скъпата техника веднага за съседните държави. [cool] Иначе и мен ме интересува такъв софтуеър, не е зле да си сложи човек, ако не е скъп и действително върши работа. [smilie8] Гледам, че НР предлагат такъв за 40-50 лв., но не знам дали не е само за техните компютри. [smilie8]

Автор: netLady   
Дата:   17-08-10 23:19

За по-сложни работи не съм се замисляла, ама webcamXP има motion detection и може да ти праща снимки по маил, да си наблюдаваш помещението online, да ти пуска сигнал на gsm-а. Е, това - докато не изключат компа от захранването.

Автор: atrifonov   
Дата:   17-08-10 23:20

Добре наблюдаваш, че те крадат и кво правиш като си на другия край на града

Дата:   17-08-10 23:21

Абе в Бояна "нинджите" обраха маса тузари и дипломати с включени аларми, охрана, камери, няколко мои колеги ги обираха на 4 и 5 етаж посред нощ, като са влизали през балкона... докато са си вкъщи и спят! [cool] [smilie23]

Публикацията е редактирана (17-08-10 23:22)

Автор: navy   
Дата:   17-08-10 23:22

сод, мод?

Дата:   17-08-10 23:24

Кво правиш?! Евентуално се обаждаш в полицията; можеш да ги разпознаеш; звъниш на комшията да слезе с бухалката . . . и пиеш една студена вода.

Автор: sas   
Дата:   17-08-10 23:24

Абе идеята за серийните номера според мен би довела и до малко по-дълбоко осмисляне на отговорността, когато купуваш нещо.

Ако знаеш, че по принцип има база данни с такива номера, може би ще провериш като си купуваш нещо.

Разбира се седи въпроса и от злоупотреби ако някой качва фалшива информация вътре де.

Дата:   17-08-10 23:26

Da de, ама хората като пазаруват от заложна къща от къде да знаят крадено ли е, не е ли?!

Автор: boyanb   
Дата:   17-08-10 23:29

хората които пазаруват от заложни къщи, за мен са измет [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Дата:   17-08-10 23:33

Софтуер проследява откраднати лаптопи и изтрива данни от разстояние

HP представи новата си услуга за борба с компрометирането на данни и кражбата на самоличност при кражбата на компютри.

Услугата Tracking and Recovery използва предварително инсталиран софтуер, който предлага защита на данни, възвръщане на откраднати компютри и управление на ИТ активи. Услугата позволява на ИТ специалистите да проследят и си върнат откраднати преносими компютри, да изтрият данни, за да защитят конфиденциална информация, да засекат неавторизиран софтуер или липсващ хардуер и да гарантират спазването на регулаторните изисквания.

Проследяване и връщане на откраднати преносими компютри
Услугата Tracking and Recovery е създадена за потребители на преносими компютри и може да бъде управлявана централизирано от ИТ отделите. За да използват услугата, потребителите регистрират преносимите си компютри, за да активират предварително инсталирания софтуер и своя акаунт. При свързването си с интернет компютърът изпраща информация за местоположението си до център за мониторинг, на базата на която устройството може да бъде проследено.
В случай, че компютърът бъде откраднат, потребителят влиза в потребителския център, за да докладва за кражбата и да попълни формуляр с повече подробности.

Отдалечено изтриване на чувствителни и конфиденциални данни

Функцията за отдалечено изтриване на информация Data Delete позволява на потребителите да изтрият поверителни данни от откраднатия компютър от разстояние, когато компютърът бъде засечен от центъра за мониторинг.

Управление на ИТ активи

Услугата позволява на ИТ администраторите да управляват централизирано хардуерните активи на компанията. Информация за потребителите, хардуера и софтуера може да се събира с помощта на предварително инсталиран софтуер, който позволява на ИТ администраторите да следят движението на компютъра, извиканите процеси, изтичането на информация и спазването на софтуерните лицензи. Също така услугата помага на потребителите да гарантират спазването на регулаторната рамка чрез отчетен лог за изтритите файлове след Data Delete.

Услугата Tracking and Recovery се предлага срещу годишен абонамент от 36 евро към самата компания и към програмата HP Preferred Partners.

Услугата се предлага в Дания, Финландия, Франция, Германия, Норвегия, ЮАР, Швеция и Великобритания. От 1 май 2009 г. се предлага и в Холандия, Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Сърбия, Черна гора, България, Хърватия и Румъния.
[smilie8]

Дата:   17-08-10 23:34

А, тия дето ги държат? А тия дето ги закрилят? Или според теб там всичко е крадено. Ми да ги затворят тогава.

Дата:   17-08-10 23:36

ако никой не им купува, сами ще затворят [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   17-08-10 23:36

Този софтуеър за проследяване обаче дали ще свърши работа, ако откраднат скъп комп например и го преинсталират веднага с нова операционна система?! [cool] [smilie8]

Дата:   17-08-10 23:41

От мен са фалирали, но има хора с по-ниски доходи, които купуват.
Амиго, точно си помислих, че да форматират диска ще им е първата работа. Освен ако компа не е краден заради данните.

Дата:   17-08-10 23:51

кво купуват хора с ниски доходи в заложна къща
[smilie11] [smilie7]

Автор: realnoncho   
Дата:   17-08-10 23:52

Може да опитате и open-source решение:
http://preyproject.com/

Автор: asahi   
Дата:   17-08-10 23:53

Абе професионалист ако се хване на работа ще му дишат прахоляка. Евентуално мак адреса на лан картата може да се появи някъде.

Автор: r_popov   
Дата:   18-08-10 00:33

Асахи, в събота си ъпгрейдвах СОТ-системата на вилата. След като си отиде техника, дойде лично собственика на охранителната фирма, която е франчайзър на 3S за тази част на София-окръг - няма да кажа коя част точно [smilie19]
С него се познаваме от години... както и да е... та той ми разказа как миналото лято са влезли в двора му за да гепят някоя от колите му - пича колекционира ретро скъпи коли от една английска марка [smilie25] ... такааааа - апашите прескачат оградата, засича ги бариерата, тиха аларма, видеокамерите си пишат на ДиВиАр-а, ония се опитват да отворят една кола, но писва алармата и пичовете хукват, пресичат втора бариера и втора камера ги записва, сирени, патрули, моя приятел влиза в кадър като Рамбо с пушка-помпа в ръка и започва да стреля /във въздуха, естествено/ - екшън, но онези изчезват. На другия ден записа в РПУ-то, полицаите /негови приятели и бивши колеги/ зяпат и викат - тея не ги познаваме и толкова...
САС - пий една студена вода.
Дали застраховка няма да помогне? Аз съм си застраховал апартамента и всичката техника - по опис, вкл. и апарати, видеокамери, лаптопи и т.н.. Малко скъпо но...
П.С. Не е препоръка нито скрита реклама[beer]

Автор: ogimag   
Дата:   18-08-10 00:54

sas- съжалявам за случилото се!

А иначе и друг път съм предлагал при подобни случаи да се направи подобен архив. Има го на photo.net , но сега не ми се търси точно къде е. Ако не се лъжа и на някои от другите бг сайтове има секции за открадната техника. Мисля, че като най-голям и най-посещаван фотографски сайт в България трябва да го направите. На един от десет случая с кражба да помогне- все е от полза.

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: ALBIREO   
Дата:   18-08-10 02:56

"Евентуално мак адреса на лан картата може да се появи някъде."

Коет е и най-лесният начин да се хванат престъпниците.
ISP-тата си споделят подобна информация и когато някъде се появи МАК адресът от "черния списък", директно могат да го издадат на милицията (ISP-тата знаят адреса на всяка машина включена в мрежата им). Така че - просто сигнализирай за липсващата техника, мак адресите на машините в милицията и на ISP-то към кото си се вързал. Питай ги и дали ще могат да споделят информация с останалите мрежи, че не съм сигурен дали всичко го практикуват това нещо.

Най-странно ще е ако от милицията дадат пас...

Автор: kkkolelo   
Дата:   18-08-10 08:45

Милицията отдавна е дала пас,[smilie3] тя и полицията по зле ...

За да имащ проследяващ софт сигур и ОС требе да ти е лицензна [smilie3]

Такива минджи кат в Бояна с такава подготовка и възможности няма да тръгнат да крадат всеки [smilie3]

Трябва да има БД с открадната техника, има смисъл от всякаква сигнализация, визуализация ... Съвременните системи за видеонаблюдение позволяват търсене на лице по зададена в системата негова снимка ...[smilie3]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.