Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Питанка за Blu Ray
Автор: Amigo   
Дата:   17-08-10 16:07

Има ли смисъл от тази ехтра или и обикновено DVD е достатъчно? [smilie11] Щото гледам, че в доста лаптопи го има вече, но оскъпява модела поне с едно 300 кинта. [smilie8] Доколкото знам, за да се види разликата при гледане на филми, трябва да се зяпа на голям екран? [smilie11] [smilie5] Иначе понякога е удобно да се записва по-голям диск - 25 ГБ или повече, макар че е по-скъпо. [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Питанка за Blu Ray
Автор: Славов   
Дата:   17-08-10 16:10

Откакто излязоха флашките и има бърз нет, всички видове дискове умряха за мен....
Някои от снимките си запазвам на ДВД и това ми е предостатъчно....

Дата:   17-08-10 16:20

абе флашки, ама са си бая скъпички по-големите [smilie3] пък и са едни такива малки, пък и не са трайни носители на информация [smilie8]

Автор: Славов   
Дата:   17-08-10 16:27

Верно е, с флашките пренасям информация, а за съхранение ДВД.... [beer]

Автор: access   
Дата:   17-08-10 16:37

Amigo написа:

> абе флашки, ама са си бая скъпички по-големите [smilie3] пък и
> са едни такива малки, пък и не са трайни носители на информация
> [smilie8]

Външен хард с 1TB (Western Digital My Book Elite) е 208 лева, външен мрежов сторидж с RAID 2GB (Western Digital Му Book World II) e 540 лева, а един брой Verbatim Blu-Ray BD-R 50GB 2x е 26 лева и един брой LG Blu-Ray BD-R 25GB 2X е 20 лева...

А и колко са трайни като носител подложките?

Дата:   17-08-10 16:41

[smilie8] [smilie8] бе то и дисковете се скапват принципно... [smilie8] [smilie5] [smilie5]

Автор: access   
Дата:   17-08-10 16:46

"външен мрежов сторидж с RAID 2GB (Western Digital Му Book World II) e 540 лева"

ключовата дума е RAID - (http://bg.wikipedia.org/wiki/RAID_контролер).

Абе явно си се наканил - 'земай си Blue Ray.

Дата:   17-08-10 16:53

Абе то аз убу съм се наканли, ама... [smilie5] разликата между лаптоповете е 300 кинта и е само това [smilie5] а пък преди седмица си загубих панела на стереоуредбата и сега трябва да дам 200 кинта за нова [smilie2] [smilie8]

Автор: ogimag   
Дата:   17-08-10 17:05

Има време да им падат цените. И на устройствата и на носителите. Не бързай да се набутваш! Няма да дадеш 25 лева за носител и пак ще си записваш на ДВД за 50 ст. А и ако стане нещо с носителя- губиш 50GB информация. Ще боли много. [smilie5]

Автор: chill   
Дата:   17-08-10 17:14

25G - 20лв, 50GB (dual layer) - 30лв

Какво се кОсиш за 300лв ... на мен на лаптопа ми има BlueRay, ама аз така или иначе бях решил да си го купя заради останалите характеристики и BR DVD-то го възприех като бонус :)

ПП. за BR-DVD записвачка става дума.

Публикацията е редактирана (17-08-10 17:15)

Дата:   17-08-10 17:21

[smilie8] всъщност брурейчето записва и нормални сидита и дивидита, нали?! [smile]

Автор: NeDDRaG   
Дата:   17-08-10 17:23

Ахъм, записва. Имам.

Дата:   17-08-10 17:24

[thankyou] [thankyou] ще го мислим още де [smilie5] [smilie5] [smilie8] [smilie21] то такава чуденка ме изтреска с тоя лаптоп, че сън не ме лови вече [smilie5] [smilie5]

Автор: NeDDRaG   
Дата:   17-08-10 17:26

Amigo написа:

> [thankyou] [thankyou] ще го мислим още де [smilie5] [smilie5]
> [smilie8] [smilie21] то такава чуденка ме изтреска с тоя
> лаптоп, че сън не ме лови вече [smilie5] [smilie5]

Каквото и да вземеш, все ще има тема за помощ. [beer] [beer] [beer] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]
Всъщност ти не го ли сменя скоро?

Дата:   17-08-10 17:31

стига бееееееее [smilie2] [smilie5] [smilie5] не съм го сменял, от миналата година съм тръгнал да си търся нов и все не мога да си харесам [smilie18] [smilie18] добре, че старият издържа до сега, ама вече издиша тотално и току виж ме изненадал някой ден кофти [smilie5] [smilie5] [smilie8]

Публикацията е редактирана (17-08-10 17:31)

Дата:   17-08-10 18:27

Като стана дума за Блу Рей, гледайте какво са изкарали наскоро ипонците [smilie3] [smilie5]

Японската компания Toshiba допълни линията лаптопи Qosmio с нова модел наречена V65. Лаптопа Qosmio V65 SpurEngine притежава широки мултимедийни възможности! Модела се отнася към мобилните мултимедийни системи hi-end. За извеждане на изображения върху екрана на лаптопа се използва графиката на SpurEngine, а не NVIDIA GeForce или AMD ATI Radeon. Иновацията е снабдена с 15,6 инчов екран с резолюция 1366х768 пиксела и светодиодна (LED) подсветка! Лаптопа е оборудван с централен процесор Intel Core i5-450M с тактова честота 2,4 GHz. Обема на оперативната памет е 4 GB, а размера на твърдия диск е 500 GB. За графиката отговаря системата SpurEngine! Оптичното Blu-ray устройство, както и TV тунера също са базирани на SpurEngine. По данни на разработчици от компанията Toshiba, благодарение на тази технология, лаптопа Qosmio V65 е способен да записва много бързо телевизионни предавания върху Blu-ray дискове (за сега в тази област няма аналогичен модел с подобни възможности). Иновацията Qosmio V65 SpurEngine работи под управление на операционната система Windows 7 Home Premium. Очаква се продажбите на лаптопа да стартират съвсем скоро! За сега цената, на която ще се продава иновацията Toshiba Qosmio V65 SpurEngine е ориентировъчна, обявената сума е 1960 долара! Нека да напомним, че SpursEngine е разработка на компанията Toshiba. Този микропроцесор се използва за обработка на 3D графика и видео в битовата електроника, SpursEngine е известен още като четириядрен HD процесор!

https://photo-forum.net/static/forum/2010-08/gsgi9578.JPG

Дата:   17-08-10 18:30

и това [smilie10]

Toshiba Dynabook TX/98MBL – лаптоп с поддръжка на Blu-ray 3D

Компанията Toshiba анонсира портативния компютър Toshiba Dynabook TX/98MBL. Лаптопа е снабден с 15,6 инчов дисплей. По данни на производителите иновацията се позиционира като първия лаптоп в световен мащаб, който е способен да поддръжа стандарта Blu-ray 3D. В този стандарт е предвидена възможност за отобразяване на обемно видео от оптични дискове Blu-ray с качество до Full HD 1080p (1920×1080 пиксела). В лаптопа Toshiba Dynabook TX/98MBL е реализирана технологията nVidia 3D Vision, а към комплекта ще се предоставят специални очила, предназначени за преглед на 3D контент. Лаптопа работи на база на процесора Intel Core i7-740QM с тактова честота 1,73 GHz. Обема на оперативната памет е 4 GB, а капацитета на твърдия диск е в рамките на 640 GB. Графиката в Toshiba Dynabook TX/98MBL се ръководи от графичния контролер GeForce GTS 350M c 1 GB собствена видео памет. Арсенала на лаптопа Toshiba Dynabook TX/98MBL е допълнен от уеб камера и адаптер за безжична връзка Wi-Fi. Първоначално продажбите на модела Toshiba Dynabook TX/98MBL ще стартират само на територията на „Страната на изгряващото слънце“, следващия месец. За сега няма официална информация кога точно ще стартират продажбите на иновацията в други държави, както и относно цената, на която ще се продава модела!

https://photo-forum.net/static/forum/2010-08/izml3225.JPG

Автор: Vinsent   
Дата:   17-08-10 18:33

Вземи си нещо стойностно! [smile]
Преди 2-3 години пак в тази посока те съветвах. [beer] [shtrak] [beer]

Автор: navy   
Дата:   17-08-10 18:35

бла бла [smilie7]

лаптопа трябва да си е лаптоп!

това по горе не е нито лаптоп, нито станция за игри, нито добро ТВ, нито добър мултимедиен плеър...

От всичко по малко и нищо както трябва [smilie5]

Лаптопа е добре да е лек, мощен, с добро видео и да държи 5-6 часа... тва е [smilie7]

За сега май само една фирма отговаря на тези условия [smilie3]

Автор: navy   
Дата:   17-08-10 18:47

Я, той Винсент ти го е казал в прав текст [smilie3]

Автор: asahi   
Дата:   17-08-10 19:07

Това за дисплея малко в повече идва.

Автор: boyanb   
Дата:   17-08-10 19:21

намирисва ми на нови технический проблемий

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   17-08-10 19:22

Усещам как се скапва.

Автор: mariana88   
Дата:   18-08-10 03:42

``Автор: chill

25GB - 20лв`` ?

Няма вече толкова висока цена.И в моловете са по 13 лева,а в обикновените магазинчета могат да се намерят вече Mr.Data Blu-ray BD-R 1-4X 25 GB НА 5,50 лева, BD-RE 1-2X 25 GB са на 7,50 лева.Проблема за високите цени е че търговците са ги купили преди време и не им се продават на загуба .

Дата:   18-08-10 07:47

А с какъв софт се записва блурей? С виндовския става ли? [smilie11]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.