Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с тонколони JAMO BX 150-аудио компетентните да ме посъветват!Продължение!
Автор: stzz   
Дата:   26-07-10 20:31

Връзката между корпуса и мембраната на басовите високоговорители се поразпадна.[smilie2]
Средно и високочестотните говорители изглеждат добре.[smilie8]
Удачно решение ли е замяната на басите(8 омови са) или изцяло нови?
Може да предложите решения и по двата варианта![beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с тонколони JAMO BX 150-аудио компетентните да ме посъветват!
Автор: Vinsent   
Дата:   26-07-10 20:35

stzz написа:

> Връзката между корпуса и мембраната на басовите
> високоговорители се поразпадна.[smilie2]
>

Всъщност гънката ли се разпадна? Смени я и всичко ще е ОК.

Дата:   26-07-10 20:39

Аз!?
Ако някой може да я свърши тази работа да свирка.

Автор: asahi   
Дата:   26-07-10 21:31

Пишеш в гуглето ремонт високоговорители и ще намериш.

Re: Проблем с тонколони JAMO BX 150-аудио компетентните да ме посъветват!Продължение!
Дата:   15-08-10 21:16

И такаааа........
Благодарение на чичо Гугъл......пардон Асахи, [smilie24] намерих и разговарях с майстор, който ме уверява че всичко след ремонта ще е ОК.
Но тъй като въпросният елемент се разпадна поради стареене на материала(10-12 годишни са колоните), вярата ми в качеството предлагано от JAMO е поразклатено.
Обмислям закупуването на нови и ще съм благодарен ако споделите мнения![beer]

Re: Проблем с тонколони JAMO BX 150-аудио компетентните да ме посъветват!Продължение!
Автор: cade   
Дата:   15-08-10 21:36

по-добре сменяй гофрите и си ги слушай.

ако все пак не ти харесва как свирят и искаш нови, не е техномаркет магазина а и под 500лв/колона според мен няма да намериш нищо смислено. [shtrak]

Дата:   15-08-10 21:49

Гофрите и на средночестотните ми изглеждат да са от същия материал.....ако и те започнат да се разпадат..[smilie10]
Иначе добре си свиреха[smilie24] ......като за домашно аудио.

Автор: tofo   
Дата:   16-08-10 08:47

Сменяй басите. При другине амплитудата е по-малка и има по-малка вероятност да стане същото.[beer]

Автор: nodoubt   
Дата:   16-08-10 10:30

с какъв усилвател си [smilie11]

Дата:   16-08-10 10:48

YAMAHA AX-592 е усилвателя.
[smilie10]

Дайте идея за прилични колони под 1000 лева комплекта.[beer]

Автор: nodoubt   
Дата:   16-08-10 11:48

силничък усилвател. качество ли търсиш или джангър [smilie11]

под 1000 лева приличниии. обиколи хи-фай магазините. може и да намериш хубави флоурстенд фронт колони за тези пари. в технополиса тези:
TANNOY SENSYS DC
TANNOY SENSYS 2
TANNOY MERC.F4
TANNOY MERC.F3

не се хвърляй на първите колони джамо, джейбиел или ямаха [beer]

Публикацията е редактирана (16-08-10 12:05)

Автор: burningice   
Дата:   16-08-10 13:05

Амфитон 50 АС-022

Автор: danvan16   
Дата:   16-08-10 14:20

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: chicken   
Дата:   16-08-10 14:54

(10-12 годишни са колоните), вярата ми в качеството предлагано от JAMO е поразклатено.
[smilie10] [smilie10] [smilie10]
Колко трябва да издържи някакво йовтинко Джамо?
Между другото не бъди оптимист за средните. Моите са за смяна, а външно не си личи по нищо [smilie5]

Дата:   16-08-10 19:07

Колко трябва да издържи някакво йовтинко Джамо?

Миии, минимум емнайсе.[smilie5]

Лошоооо![smilie2]
Днес се разходих по техно-маркетите и изборът, бих казал е силно ограничен.
Някой специализиран за аудио техника в Пловдив да знаете?
(с/у Метро имаше един-затворен е)
[beer]

Автор: AndreyIst   
Дата:   16-08-10 19:11

Аз съм с две двойки Джамо и Техникс, като вторите са само за ниски. И четирите са от 18-19 години и не са мръднали.

В София има няколко специализирани магазина, но хубавите неща струват доста. В големите вериги са шир-потреба, голям компромис е.

Дата:   16-08-10 19:15

Не подценявай големите вериги. Щом бюджета е ограничен що да не е от там. Свържи се с violator тук. Той си беше харесал нещо от Техномаркет, а щом той си го е харесал....
Ама ти защо изключваш ремонта? Абе я се консултирай с violator. Пусни му линк към темата да не пишеш прекалено
Моите колони са от него. За 50 пари от битака. От 7 месеца дрънчат в кръчмата по 15 часа на ден а не си знаят годините. Но поподлепях басите, а както казах, средночестотните са за смяна. Или май високите [smilie11] Да бе! Има готини български за без пари почти

Публикацията е редактирана (16-08-10 19:19)

Автор: samara   
Дата:   16-08-10 20:04

... големите вериги доставят и по поръчка, пробвал съм, успешно !!! [smilie24] [smilie5]
П.П... впрочем не си за ремонт, за нови си, честито !!! [smilie24] [smilie18] [beer]

Дата:   16-08-10 20:07

Добре де, защо да набутва пари за нови. Има достатъчно добри говорители на разумна цена, защо да плаща и талашита?

Дата:   16-08-10 20:10

... пиле, прав си [smilie8] ... талашита на новите няма да е по-добър от този на старите [smilie21] ... по-скоро, ще е по-лош, факт [smilie23] [smilie5]
П.П ... значи да си купи говорители и да обработи телата подходящо !!! [smilie24] [smilie3] [beer]

Дата:   16-08-10 20:14

... очакваме нейви-то да се включи и да ни отнесе с ръчно изработени хорни [smilie8] ... на половин цена !!! [smilie24] [smilie21] [beer]

Дата:   16-08-10 20:17

Да се включи в тема за Джамо! Не вярвам

Дата:   16-08-10 20:19

... пиле, писах му !!! [smilie24] [smilie18] [beer]

Дата:   16-08-10 20:20

Ееее, подхождаш подмолно. Така няма как да откаже

Дата:   16-08-10 20:22

... не, че ще ни каже нещо дето незнаем, но поне ще се приеме за компетентно [smilie24] [smilie5] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.