Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 PC vs Mac
Автор: Amigo   
Дата:   14-08-10 22:16

Microsoft с директна атака срещу Apple[smilie8]
(публикувано в лаптоп.бг на 13.08.2010)

Сайтът на Майкрософт с атаката [smilie25]

Microsoft създадоха нов сайт, чиято цел е да покаже на потребителите колко по-добра е операционната система Windows и PC-тата, пред Mac OS и Macintosh системите. С шест страници редмъндската компания се опитва да изясни на Apple феновете колко са преметнати, избирайки да работят с Mac и голямото превъзходство на PC пред тях. Въпреки, че повечето твърдения звучат като жалък опит за сплашване на начинаещите потребители, които са на път да се сдобият с Apple машини, има и някои реални факти като например оскъдния набор от игри за OS X, липсата на Blu-Ray плеър, TV тунер, MemoryStick четец за карти и 3G модул в предлаганите от Калифорния компютри. Ще ви запознаем с няколко от по-интересните и забавни предупреждения в сайта:

Спокойна работа
Нещата просто не работят по същия начин на Mac-овете, както при PC. Например мишката работи различно. Много от шорткътите с които сте свикнали не работят по същия начин на Mac.

Използвайте Windows 7 за да улесните живота си
Windows 7 е създаден за да улесни всекидневните ви задачи с екстри, които Mac-овете нямат. Например с новата Snap функция можете лесно да гледате два документа наведнъж един до друг.

Безпроблемна работа с файлове
Файловете от офис програмите на Apple няма да се отворят с Microsoft Office. Това може да е истински проблем, ако искате да споделите документите си с PC потребители.

Програмите, които вече знаете
АКО има Mac версия на програмата, която ви трябва, ще трябва да я закупите отново и да започнете да учите отначало как да работите с нея.

Вашият любим цвят
Mac-овете се продават само в бяло и сребърно. PC-тата могат да се закупят в широк спектър от цветове.

Докато четете всичко това, от дясната страна на сайта ще виждате около 15 положителни Twitter коментара за Windows, които се превъртат вече около седмица. В дъното пък разполагате с PC скаут, който ще ви помогне да изберете новия си PC компютър, според вашите нужди и изисквания.

[smilie8]

Кевин Търнър, главен оперативен директор на Microsoft твърди, че Apple са го потърсили на телефонът му с молба компанията му да спре с Laptop Hunters рекламите, нападащи калифорнийската компания заради високите цени на компютрите им. Представителят на Apple казал „Хей, трябва да спрете с тези реклами, ние намалихме цените си“. „Да, свалили са ги със 100$ или нещо такова“, каза Търнър и допълни „Това беше най-великото бизнес телефонно обаждане, което съм провеждал“. Е, Microsoft обаче са силни и безпощадни – „Ще продължаваме с тях още и още и още!“.

Въпреки че всичко това звучи като плоска измислица от страна на стабилно регресиращата компания, създател на Windows OS, ще ни е интересно да видим дали ще има продължение на любопитната история.

За тези, които не са запознати с Laptop Hunters рекламите – това са кратки клипове, в които представители на Microsoft използват обикновени хора, чиято задача е да кажат нещо лошо срещу Mac, срещу което получават безплатно бюджетно PC. Една от тях, може да проследите ТУК [smilie8] [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: PC vs Mac
Автор: 1vo   
Дата:   14-08-10 22:33

Каквито потребителите, такива и рекламите [smilie5]

Автор: ecobo   
Дата:   14-08-10 22:37

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Veronique   
Дата:   14-08-10 22:40

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   14-08-10 22:44

Че не е ли скъп макът [smilie8] скъпичък си е, не ще и дума [smilie5] [smilie5] пък и някакъв такъв тънък и е само в 2 цвята... [smilie11] [smilie8] [smilie6] [smilie6]

Автор: netLady   
Дата:   14-08-10 22:54

Опитвам се да си представя как ще изглежда подобна реклама на някой от нашите мобилни оператори. [smilie25]

Дата:   14-08-10 23:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: джъмбо   
Дата:   14-08-10 23:06

Програмите, които вече знаете
АКО има Mac версия на програмата, която ви трябва, ще трябва да я закупите отново и да започнете да учите отначало как да работите с нея. [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

това не мога да повярвам че го е писал някой специалист...

Дата:   14-08-10 23:07

абе да ви кажа има оплаквания от епъл относно гаранцията и поддръжката [cool] мен това ме отказа да си купя мак, както и че програмата, която ползвам трябва да я взема или под мак или по уин, ама при няколко компа под уин няма как да си взимам мак [smilie5] допреди година гаранцията тук на епъла беше 1 година, ако не се лъжа, не знам вече дали е станала две [cool]

Та тук например, а и на други места в нета, пише за спонтанните пропуквания, които се получават по дисплеите на някои макове, без никакъв тормоз и фирмата категорично отказва да ги приеме като нещо гаранционно за смяна, а чарджи своите клиенти между 600 и 1200 долара за нов дислпей! [cool]

http://discussions.apple.com/message.jspa?messageID=6880237

На мен ми се скапа дисплеят в края на втората година на НР-то и го смениха за 1 ден без никакъв проблем, без да плащам каквото и да е [smilie8]

Публикацията е редактирана (14-08-10 23:08)

Автор: asahi   
Дата:   14-08-10 23:09

Някой купувал ли е CS4 или 5 за Уиндоус и после да си е искал безплатно версия за МАК?

Чудя му се на Бил Гейтс за ПеЦетата ли вика или за Уиндоусите? Кви са тея цветове сребристо, че розовао?

Дата:   14-08-10 23:16

забравили са да отчетат и тоя факт

https://photo-forum.net/static/forum/2010-08/cjzk6935.JPG

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   14-08-10 23:18

абе факти има секви, ама няма идеална ситуация и идеална машина [smilie8] останалото са градски легенди [smilie6]

Автор: access   
Дата:   14-08-10 23:22

джъмбо написа:

> забравили са да отчетат и тоя факт
>
> https://photo-forum.net/static/forum/2010-08/cjzk6935.JPG
>
> [smilie18] [smilie18] [smilie18]
>

Да бе, да...
https://photo-forum.net/static/forum/2010-08/gvcv9212.JPG
http://it-chuiko.com/uploads/posts/2010-07/1278522050_2261314.jpeg

Дата:   14-08-10 23:22

https://photo-forum.net/static/forum/2010-08/wwuc1210.JPG
http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2008/11/11-2-08-asus-eee-top.jpg

Има го и с тъч дисплей.

Дата:   14-08-10 23:24

е да де... видях че са копнали идеята .... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

хубаво показвате примери.... а имате ли ги или просто така си говорите....

Дата:   14-08-10 23:25

ся и тая тема ще стане като никон-канон [smilie8] [smilie5] [smilie5]

Дата:   14-08-10 23:34

Дата:   14-08-10 23:38

Имате ли ги? Ми не, нямам ги. Домашният ми компютър няма мишка, клавиатура и монитор. Стои под рутера и е вързан за него с късо кабелче. Ползвам го дистанционно и го наглеждам само когато му чистя праха.
Нямам нужда нито от горното съоръжение, нито от по-горното.

Дата:   14-08-10 23:49

Дата:   14-08-10 23:58

Автор: Diandimov   
Дата:   15-08-10 00:25

Продуктите на Apple късат нерви!

Като почнем от Маковете, и стигнем до iPhone.

Оня ден един познат ми звъни.
Няколко пъти.
И връзката все се разпада.
Накрая успяваме да говорим, с лошо качество.
Вика "Купих си новия iPhone 4, сега излизам от магазина и ти си първия на който се обаждам. Ама защо толкова зле те чувам?"

Майтап!

Автор: firebird   
Дата:   15-08-10 00:27

Хм, нали потребителите на Мак ужким са малко.
Защо Бил Гейт се е разтревожил толкоз? [smilie5]

PC в разни цветове се появиха след iMac, който беше в синьо, боровинково, зелено, оранжево и някаква форма на розово-магентестото. Шаренко да искаш. Тогава рекламираха сериозните сиви PCта като по-"профи"

Тъй е то. Сега PC- са шарени и това е по-гот.

Само дето не съм тръгнала да си купувам компютър, който да ми отива на обувките [smilie5]

Автор: nsirakov   
Дата:   15-08-10 00:40

Джъмбо каза и отсече
С МАК ще бъдеш вече
Айфонче си купи
и Никонец ти бъди.

Кой ли слуша още джъмбо
дет и график е препълнил
агитатор е голям
хич не го и хваща срам

[beer]

Дата:   15-08-10 00:51

Абе не знам колко са потребителите, ама при мобилните операционни системи Андроид измести iOS от третото място.

Автор: Kanonir   
Дата:   15-08-10 01:12

Само да вметна че сравнението

https://photo-forum.net/static/forum/2010-08/cjzk6935.JPG

не е коректно - Мак ПРО съм го виждал да изглежда по същия начин като Дел-а [smilie3]

....и въобще аз лично не разбирам, какви са все още тия напъни и от двата лагера за сравнения PC vs Mac като хардуер, при положение, че и едното и другото всъщност са това с което за краткост се нарича интелската архитектура - "РС".... (хеле пък високия клас заводско асемблирарани машини от всички производители които го правят и на които тръгват и двете операционни системи от раз....)

Виж да се сравняват Мак ОС и Уиндоус има доста по-голям резон макар и там нещата в 90% от потребителите да опират до кой, на какво е свикнал, какви изисквания има/няма към операционната си система и т.н....

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.