Автор: itilien
Дата: 14-08-10 15:52
Геца, Не съм се занимавал много да проучвам от сигурни източници, но ето каква е историята според нашите тука.
В селото в периода 2004-2006 се появиха известно количество англичани, както е по повечето села в региона. Много малко от тях обаче живеят постоянно. Та има един пич, който с жена си живее постоянно. Общо взето малко пропадналяк си пада, пие като смок бира, май и в Англия е бил същия. 6 години вече живее тука, пък на български знае само да псува и да говори простотии. Като пробвах да говоря на английски с него, ами той и английския забравил. Та идеята до колкото знам била тяхна - на него и жена му. Жена му пък се изявява като народна "певица" в селския хор, където грачат народни песни (лично аз не бих употребил думата "пеят"). Тя срича на български, държейки пред себе си текста на песните. Майка ми също се изявява в тая многоцветна група, само дето тя поне щооо годе пее, ама такива са май само 3, останалите само спомагат за всеобщия хаос.
Една от целите на мероприятието била да събере англичаните от областта, че да се видят и запознаят които не се познават.
Та освен идеята, доколкото знам те участвали и като спонсори, а Дайнов се наел да реализира идеята им на практика. Миналата година е било много скромно, защото не е имало сериозна предварителна реклама, а и групите са били 2-3. Тия блус трафик, групата на Евгений - магистри и май още една. Не е имало някой известен като Васко Кръпката. Като цяло свиренето, озвучаването и ефектите са били наистина на ниво. Само дето публиката хич я нямало. Надошли доста англичани, които май се изпонапили на тентата на Болярка, където имало и кебапчета. Самия концерт май малцина са се задълбочили да го гледат. Не знам колко хора е имало, но сто процента не са били повече от 150-200 души, голяма част от които просто са си висели да си пият бирата и са обикаляли по площата насам натам.
Тая година обаче от рано са почнали с рекламите, а и сезонът е отпускарски, та може и повече народ да съберат. Но пак си е смешно де, рок фест Миндя... :))) то в селото има към 180 души да са останали, те рок фест ще правят. И то повечето баби и пияници, фен до фена.
|
|