Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 И октоподът Паул ще мине с личната ми карта
Автор: max-1   
Дата:   11-08-10 19:14

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=572165

Отговори на това съобщение
 Re: И октоподът Паул ще мине с личната ми карта
Дата:   11-08-10 19:16

Най-големият враг на ГЕРБ е КАТ. Г-н Борисов може спокойно да вземе един лист хартия и да сметне. За смяната на личните документи човек губи някъде между 3 и 5 работни дни. Това намалява брутния продукт на страната ни с поне 1 на сто. Горе-долу толкова е очакваният спад за второто тримесечие на 2010-а. Значи, ако пред паспортните служби на МВР и пред КАТ нямаше опашки, сега премиерът би могъл да се похвали, че вече е извадил държавата от кризата.

Друга сметка. До следващото лято някъде към 6 милиона българи би трябвало да си сменят между един и три лични документа. А всяка смяна на документ е като участие в 3-4 опозиционни митинга. Напоследък в спонтанните дискусии най-често се срещат 2 мотива - “Няма повече да стоя в тая скапана държава” и “Така е, като сме овце, вместо да им излезем...”

Излиза, че КАТ заедно с паспортните служби задълбочават както икономическата, така и политическата криза. Отдавна твърдя, че те имат основна заслуга за бързото износване на родните партии. Заради тях се налага да се зачеват нови и нови политически проекти.

А дали мъката с документите не е пак някаква комунистическа конспирация?

Защо новите свидетелства в столичния КАТ се дават само на 2 гишета? При над 60 000 служители в МВР, които трябвало да се оптимизират до 45 000, какво пречи да се отворят 10, 20, 100 гишета? Нямало помещения. Какво пречи да има? Стотина квадрата максимум, може да се изкарат и временни фургони.

Катаджийските чиновници май наистина са си поставили за цел да сринат ГЕРБ. Не може да са чак толкова влюбени, че още преди 2 години да не сметнат на пръсти колко свидетелства предстои да раздават и колко гишета ще са нужни. Някъде в началното училище има подобна аритметична задача - в един басейн се влива еди-колко си вода, а се оттича еди-колко си и т.н.

По-интересното е защо политиците не се усещат, че КАТ им проваля кариерите. Вероятно защото вярват на докладите, а не на репортажите. Но има ли случай чиновник да е докладвал, че се е провалил?

Преди дни по телевизията една директорка се похвали, че положението по гишетата било овладяно. Всички проблеми били изчистени. Е, не достигали бланките. И освен това принтерите нещо не работели. Иначе всичко е на шест!

Всичко е на шест, но с моята нова лична карта поне 25 на сто от мъжкото население може спокойно да мине границата без никакви проблеми. На нея няма пръстови отпечатъци - скенерчето нещо изгърмя. Снимката пък е черно-бяла и е така размазана, че това би могло да е абсолютно всеки възрастен мъж с подобни габарити.

Може да е китаец, афганистанец, аржентинец или октоподът Паул. Сменил съм вече 4 паспорта, без да броя международните, но за първи път разполагам с документ, който спокойно мога да давам под наем на нелегални имигранти.

Високата порта живее с убеждението, че върху моята карта има някакви свръхмодерни защити, биометрични данни и холограма на генома. Ако видят какво мазно тескере са ми издали техните технократчета, ще им падне пурата. Такъв скапан фотоапарат няма и в музея на революционното движение.

Аз обаче критикувам градивно, старая се да помогна. Затова преди 2 месеца предложих валидността на старите лични документи да се удължи с още 1 година, докато се въведе някакъв ред. Може би няма връзка с моята статия, но цяла седмица след това най-различни чиновници даваха изявления, че положението вече е овладяно. Два месеца по-късно положението е още по-трагическо. Мъка е да си подадеш заявката, още по-голяма мъка е да си получиш готовия документ. Междувременно из държавата щъкат стотици хиляди хора с изтекли документи, насила нарушители, пишат се актове, раздават се глоби, които не се плащат, защото кой може да се пребори с опашката в КАТ? Така общото ниво на бъркотията и мъката в държавата расте ли, расте. И защо? Защото двама-трима чиновници в КАТ лъжат, че всичко е на шест.

Тази бюрократична драма плавно преминава в трагедия по пътищата. Сега щели да снимат специален филм за "Дискавъри". Има една серия как би изглеждала земята 50, 100, 150 години след като изчезнат хората. Показаха компютърна анимация за разпадането на мостовете и сградите, а сега за пътищата щели да снимат у нас на живо... Милите дупки на прехода прераснаха в кратери, а напоследък, както пише Ботев, "зейнали са страшни долове и пищи в тях зърно от свинец"...

Никога в българската история не сме се радвали на такива урви по пътищата. Това е държавна политика. Преди 9 години от пътните ни данъци се заделяха близо 1 милиард лева годишно за поддържане на пътищата. После сумата спадна на 600 милиона, 400 милиона, а днес вече е 62 милиона - не че пътните данъци са намалели, но явно запушват други дупки. Значи каквото и да ви обещават министрите, едно е сигурно - догодина дупките ще са два пъти повече.

Министър Плевнелиев много се гордее с магистралите, но дали няма да стане като с Дянков и неговото незабавно влизане в еврозоната? В магистралата ли е истината? Ами ако утре няма как да стигнем до нея? Защото десетки хиляди километри пътища и улици, които днес са труднопроходими, догодина ще могат да се засеят с картофи.

Та какво общо има между личните документи, КАТ и дупките по пътищата? Ако си обикновен гражданин, чиято вяра в безкрайната мъдрост на властта е подложена на катаджийското изпитание, то е едно и също.

Автор: exo99   
Дата:   11-08-10 19:25

Трябва да си сменям документите и не ми се мисли.
От друга страна не ми се дават 200 лева само за паспорт за експресно вадене...

По-безумна система от нашето МВР няма.

Наистина, защо не отворят още поне 10 гишета в районното? Не виждам проблем документите да бяха с 2 - 3 лева по-скъпи, това щеше да донесе още милиони левове и ето от къде можеха да уредят пари за наемане на нови хора и разкриване на гишета.

Дата:   11-08-10 19:33

Eй сега дойде един приятел, отишли в холандия и за 10 мин. му изкарали холандски документи в мола за 5 евро,а за български му казали 1 година че ще чака.,[smilie5]

Автор: Императорът.   
Дата:   11-08-10 19:34

Хората са казали - който не става за нищо, става бакшиш, който и за бакшиш не става - става ушев. Няма такава сган после.

А като се кръстоса ушевата порода с чиновническата, се получава нечистоплътен изрод, дето на кол да го набиеш, пак е благодеяние... и на върхът на пирамидата на некадърността стоят Тимберицата Б. и павианът Ц.

Още не извадил нова карта, но видял такава - на една колежка - на снимката женицата прилича на нигърски рапър, картата е грозна като дизайн, а номерът и е написан с толкова малки и тънички цифри, че ако ушев е поне малко късоглед, никога няма да го разчете.

А може би идията е след две годинки да обявят новите карти за калпави и пак да ни изнудят да ги сменяме?

Автор: tnt   
Дата:   11-08-10 19:34

как така 1 година [smilie11]

Дата:   11-08-10 19:40

Ейтака! Как.......Там живее човека, така му е казала чиновничката.
Иии аман от учудени в тая държава...[smilie9]

Дата:   11-08-10 19:42

ако пусна червени човечета ще ми простиш ли? [smilie8]

Автор: franny   
Дата:   11-08-10 19:46

през посолството и дипломатихеската по+а, която е яжно с каруци.

Автор: mish   
Дата:   11-08-10 19:51

Вторник, 10-ти Август 2010
Гогов: Аз чаках общо 23 минути за приемане на формуляра и за получаване на документите. Явно не съм от хорат във въображението на Найденов.

И полицай да си, пак не може да минеш за 23 минути [smilie5]

Дата:   11-08-10 19:53

Автор: tnt
Дата: 11-08-10 19:42

ако пусна червени човечета ще ми простиш ли?

С усмивка! [smilie5]

Дата:   11-08-10 19:55

[smile]

Малко се поуморих да се възмущавам... И гледам на света със широко отворени учудени очи.

Чудя се и на нервите, и на омразата... А най-се чудя на оная шепа хора дето се опитва да провокира само и единствено негативни емоции и настроения у избирателите си.

Оправдавам се : нямаше как да не ползвам жълтото човече, мамка му! [smilie9]

Автор: asahi   
Дата:   11-08-10 20:43

Похарчих сумарно към 3 часа за смяна на шофьорската си книжка. Покрай това свалих от отчет едната кола, поговорих със стар колега, платих малко под 5 лева такси за 2 банкови превода. Засега нямам необходимост да си подменям личната карта и международния паспорт, но когато се наложи ще го планирам по-отрано и очаквам да потроша същото количество време.

Автор: yan   
Дата:   11-08-10 21:04

асахи, да нямаш частно МВР?
Аз (мои служители) имам ежедневен поглед над опашките в Асеновград.
В най-големите горещини при намаляване на опашките можеш да си подадеш (само да си подадеш) заявление за нови документи (паспорт лична карта и книжка) за около 5 часа.
Това е МИНИМУМ
Аз си подадох в пловдив документи за шоф книжка само за един час, ама беше събота. Имах глупостта да си я получа в делничен ден и само за получаване чаках около 1ч и 30 мин.
А възгласите на хората от статията са автентични!
А ако се наложи на някой да вади експресни.....

п.с. и моята шоф книжка става за употреба от Паул[smile]

Публикацията е редактирана (11-08-10 21:09)

Автор: steeens   
Дата:   11-08-10 21:11

asahi написа:

> Похарчих сумарно към 3 часа за смяна на шофьорската си книжка.
> Покрай това свалих от отчет едната кола, поговорих със стар
> колега, платих малко под 5 лева такси за 2 банкови превода.
> Засега нямам необходимост да си подменям личната карта и
> международния паспорт, но когато се наложи ще го планирам
> по-отрано и очаквам да потроша същото количество време.

Асахи, коя банка прави такива евтини преводи?

Автор: alba_luna   
Дата:   11-08-10 21:22

Значи голям късмет съм имала, че си изкарах от старите лична карта и международен паспорт. Ама с шофьорската книжка какво ли ме чака. Казвате, че работят и в събота. Дано малко хора да знаят. [smilie24]

Автор: Stoychev   
Дата:   11-08-10 21:32

steeens написа:

> asahi написа:
>
> > Похарчих сумарно към 3 часа за смяна на шофьорската си
> книжка.
> > Покрай това свалих от отчет едната кола, поговорих със стар
> > колега, платих малко под 5 лева такси за 2 банкови превода.
> > Засега нямам необходимост да си подменям личната карта и
> > международния паспорт, но когато се наложи ще го планирам
> > по-отрано и очаквам да потроша същото количество време.
>
> Асахи, коя банка прави такива евтини преводи?

ДСК

Автор: asahi   
Дата:   11-08-10 21:33

Стийнс, не е въпросът коя банка прави евтини преводи, а към коя банка ще превеждаш парите. Аз плащах към Уникредит Булбанк по сметка
BG47 UNCR 7630 3300 0003 10
Преведох парите от моята банкова сметка и изезе най-евтино.

Как да подменим личните си документи с новите от 2010 г. ...без да чакаме на опашка за плащане на таксите.

Автор: yan   
Дата:   11-08-10 22:02

вече нямало да работят в събота, защото имало мн невзети отпуски

Автор: mladenov   
Дата:   11-08-10 23:52

Малеее,а аз мислех като си дойда в България за две седмици да си сменя документите и да изкарам на малкият ми син български паспорт!!![smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10]
Американският го подадохме за 18 минути,като в това е включено времето за попълване на бланката! Ще го получим по пощата![beer]

Автор: mish   
Дата:   12-08-10 09:24

Стой си там! Хич и не помисляй да си идваш!

Автор: riddick   
Дата:   12-08-10 10:29

Ей това е истината:

"Посещавал съм държави с подобни пътища и там по принцип няма нито шофьорски книжки, нито КАТ."

Дата:   13-08-10 09:46

Виж само с какво ни замениха.С некомпетентни служители,който като са минали едноседмичен курс ,си мислят че са се могат да снимат/обслужват камерата/.Ето за това ме е яд, че всеки недоволен от полицейските снимки го свързва единствено и само с фотографията.Да бяха направили нещо модерно с добър продукт,......ОК!Щях да разбера.Но при сегашната ситуация...Ще се сравняваме с октоподи :)

Автор: 798099   
Дата:   13-08-10 10:24

Ето я истината!!!

Преди 9 години от пътните ни данъци се заделяха близо 1 милиард лева годишно за поддържане на пътищата. После сумата спадна на 600 милиона, 400 милиона, а днес вече е 62 милиона - не че пътните данъци са намалели, но явно запушват други дупки. Значи каквото и да ви обещават министрите, едно е сигурно - догодина дупките ще са два пъти повече.

И това важи не само за пътните данъци. Така е и със здравните, и със социалните осигуровки.

Асахи, вярно е, че някои неща подлежат на оптимизация, но не всички. Всяко РПУ си създава своя организация, която, колкото и странно да звучи, не е една и съща всеки ден. Когато си подавах документите за лична карта и шофьорска книжка, в 3-то РПУ по обяд почти нямаше опашка и минах за по-малко от час. За получаването отидох след месец, по същото време и процесът продължи над 2 часа. Това, защото някакъв началник постановил на двете работещи гишета да се извършва едновременно и падаване, и получаване на документи. Работата се оправи, след като кротко (нетипично за мен) успях да убедя полицая-регулировчик на опашката, че след като пред кабинките за снимка и снемане на биометрични данни (така и не разбрах какви) има 20 души чакащи, по-разумна е да спре за малко подаващите и да пусне получаващите. Ама нали се сещаш, че не всеки полицай има навика да употребява онова, дето е между ушите му? Обикновено казва "Началникът така нарИди" и...дотук!

В КАТ - 2 часа, защото пуснаха и трето гише.

Но, не забравяйте! София не е България! Какво ли ще се преживее човек, живеещ в селище, отстоящо примерно на 60 км от града, в който се издават документите?

Иначе, снимката като снимка е съвсем ОК. Доста по-добра от тази, която през декември миналата година ми направиха в "професионално" фото, няма да казвам кое...Това, че на личната карта не се вижда кой е сниман, е съвсем друг случай. На всичко отгоре "специалният" печат минава през половината ти лице и става съвсем зле. При СУМПС е малко по-добре, поради различния цвят на пластмасата. И в двата случая, обаче, опитът да се направи копие, завършва трагично, ако машината не позволява по-широк кръг от настройки...Е, и ако този, който снима е в състояние да ги направи...

Апропо, на мен не са ми снемали отпечатъци. Може би го правят само за паспортите?! Някой знае ли?

Автор: chill   
Дата:   13-08-10 11:11

Отне ми десетина минути да си подам заявлението, да ме снимат и т.н., не чаках на нито едни гише нито секунда.

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.