Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11     всички  напред  последна
 Кое прави българите толкова злобни и завистливи?
Автор: mitadoc   
Дата:   26-07-10 12:06

Във форума съм от 13-14 месеца.От зимата пиша редовно.Преди това бях член на още 3-4 автомобилни форума,в единия,от които,бях модератор около година.Навсякъде се сблъсквам стс злоба и завист,породена от най-прости и елементарни въпроси,свързани с битовизми и хобита.

Гледам Форума-някой пита защо не стават снимките му със 7Д и 24-105 например и всички скачат отгоре му,че е нещастник,който си е купил скъпа техника и очаква тя да снима вместо него.После доволни,че са изляли злобата си върху някой ентусиаст с възможности,отиват да галят китаците си и 350д-тата.Друк показва снимки от сватби и кръщенета,с които си изкарва прехраната-отново злоба и завист-как ще взема толкова пари за такива съсипани кадри,та нали те могат много по-добре.Отново злоба и завист.Никой не се сеща,че ако клиентите не са доволни,повече няма да отидат при него или да го предложат на свои познати или роднини.Важното е,че сме се държали грубо и сме показали колко сме злобни,завистливи и криво правдиви.

Снощи ме издразни една млада дама-тя знае коя е.За Клуба и затова,че трябвало да стане нитак,заради кучешките и котешките обяви.пак злоба,пак дърлене-дано е спала щастлива,че се е скарала с някой или е скапала следобеда на който и да е.

Идва въпросът:Защо българите сме гадни,злобни,ненавистни,завистливи,груби,нахални?
Ще кажете всички са такива.Навсякъде ги има тези отрицателни качества и никой не е опериран от тях.Да,но интелигентните хора имат спирачки,знаят докъде могат да стигнат,какво могат да покажат на околните от мнението си за тях.Струва ми се,че ние се стремим към лошото,сякаш то ни прави щастливи.Виждаме,че някой е със скъп апарат-обиждаме го,че е левак и ни става по-добре и ние се самоубеждаваме,че дори с нашата евтина техника-сме по стока от него и че той не я заслужава.Покрай нас минава скъпа кола-собственикът е винаги нещастен грозен педераст,ако кара жена-задължително е курва и се е изчукала със всички богаташи.И това ни успокоява,докато влизаме в 16-годишната си Астра.

Замислете се-няма ли да е по-добре ако създаваме усмивки и добро настроение,вместо отрицтелни емоции.Или да действаме на принципа:Не е важно аз да съм добре-важното е Вуте да е зле?Това обаче съсипва самия преносител на отрицателнит емоции,защото той свиква да ги бълва постоянно и да обсипва познати и приятели с тях,става му начин на живот и обноски.Става друг човек,който вече не може да се отъждестви в очите на околните като "добър".

Щом искате да се борите за каузи и да хабите енергия за тях-борете се да има повече рампи за инвалидите;за свободни тротоари от коли;за детски площадки;за алеи за велосипеди;раздавайте храна на бедни хора като доброволци в неправителствени организациии.Живейте смислено,радвайте се на и на малкото,и на голямото щастие около вас.Ако някой е по-зле от вас-помогнете му.Ако видите такъв,който е по-добре от вас-поздравете го за усилията му,които са се увенчали с успех.Бъдете хора,не просто озлобени индивиди.Моля ви!

Отговори на това съобщение
 Re: Кое прави българите толкова злобни и завистливи?
Автор: steeens   
Дата:   26-07-10 12:14

Проблема е, че доста от българите са грешно възпитани.[smilie5]

Автор: sugargogo   
Дата:   26-07-10 12:14

Несправедливостта и невъзможността да направят нищо по въпроса.

Автор: Safira   
Дата:   26-07-10 12:15

Комплексите, наличието на прекомерно голямо самочувствие и самоусещане за нещо повече, липсата на покритие на предните 2, липсата на толерантност, невъзможността/нежеланието да се поставиш на чуждо място, чувството, че във всичко трябва да вземеш пряко участие и да се намесиш...

Автор: cade   
Дата:   26-07-10 12:15

steeens [smilie24]

Автор: sir_sky   
Дата:   26-07-10 12:16

Освен нашия форум, следя и форума на strobist във фликър, там все още не съм видял нещо подобно на това за което пишеш! И на най-идиотския въпрос на новак хората се мъчат да помогнат както могат, и не веднъж съм се чудил защо тук понякога не е така ;))

Дата:   26-07-10 12:19

Искам да отбележа, че като цяло в бг-форумите е такова положението, но си има и изключения. Има един форум за българите в UK, ами, доста по-различно е да го зачетеш него. Пак се намира по някоя 'черна овца', но са доста по-малко, а и бързичко ги банват.

Автор: bendy   
Дата:   26-07-10 12:21

Ааа, Сафирке, има си и наши форумчета дет хората са по- приятелски настроени [beer]

Дата:   26-07-10 12:23

А, със сигурност. Този за офроуд също има бързи модератори [smilie5]

Автор: sir_sky   
Дата:   26-07-10 12:23

"а и бързичко банват"

Ей туй е то!

Автор: nastradin2   
Дата:   26-07-10 12:25

Като си помисли човек, колко за кратко сме на този свят, а колко много мръсотия и гадости си правим един на друг...[smilie7] [smilie7] [smilie8]

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   26-07-10 12:26

Никога не е достатъчно. [smilie7]

Автор: elrisha   
Дата:   26-07-10 12:42

Аз пък не мога да разбера защо винаги,когато някой не е на същото мнение като теб, е обявен за злобен и завистлив?!
Всеки човек си има свое виждане за живота.Факт!Но в този живот са създадени разни Правила(писани и неписани).Това,че някой иска да се спазват Правилата не е злоба и завист.

Ето, в темата си например си визирал мен.
Сега би ли ми обяснил за какво аз трябва да завиждам и да злобея?!Просто държа и отстоявам принципите си и това в очите на едни ще е кофти,в очите на други - не.Не споря за спорта и не държа да се скарам с някого задължително за да спя добре.Малкото хора от този форум,които ме познават наистина добре знаят,че не съм конфликтен човек(колкото и странно да звучи за виртуалните наблюдатели),винаги съм помагала и отговаряла на въпроси на "колеги",но знаят също,че имам много силни принципи,особено когато виждам някаква несправедливост.
Но няма да се самоизтъквам и да се обяснявам колко са добричка.Няма смисъл.
Мога само да кажа,че винаги ще отстоявам мнението си,изградено на дълги наблюдения и опит.

Същата работа и за фототехниката и сватбените фотографи.
Ами замисли се,дали негативните мнения винаги са от злоба и завист!
За какво трябва да завижда един фотограф,който се е доказал като такъв,има "око" за това занимание,има и техниката ( дали изкарва пари или просто му е хоби си е личен избор),когато критикува друг човек,избързал да си купи скъпа техника,но нямащ грам понятие от нея,камо ли за фотографията изобщо?
Много хора в този форум забравят,че нещата се получават стъпка по стъпка.
Лично на мен ще ми е ужасно гадно да живея в свят на лицемерие,къде всички само да се усмихват,да си казват "ауу,колко хубаво си го направил!",но вътрешно да мислят съвсем обратното.

Аз бих помолила за друго - когато се критикува,не нападайте с лоши думи събеседника си,не се стремете да го обидите лично,защото нормалната човешка реакция е да се сложи бариера и повече нито една ваша дума няма да бъде осмислена.Опитвайте се да казвате мнанието си така,че бариерата да не е спусната и отсрещната страна да има възможност да ви изслуша и да помисли.
"В спорът се ражда истината", не в пиянската свада на мегданя!

Автор: jekopj   
Дата:   26-07-10 12:52

Защо трябва всичко да се приема за злоба и завист?Не,че не съществува и тук,но поне гореописаните не са точно това.Не от злоба и завист препоръчваш на някой да прочете нещо за което е питал,а защото обикновено се пита за елементарни неща такива, които могат да се научат от всякъде и в случай,че се наемеш да отговориш ще последват още въпроси от същия род и краят му не се вижда.На действително трудните въпроси се отговаря охотно и дори се заформят дълги дискусии по мое виждане.
Вярно е,че не сме толерантни всякога и психолозите го оценяват като резултат от случващото се вече 20 години безхаберие и псевдодемокрация.
Вярно е и това,че българинът иска да участва лично едва ли не навсякъде като е убеден,че ще се справи по-добре от останалите.Прекомерни амбиции, може би.
Преди 20 години един германец като видял хъсът с който нашенци регистрират частни фирми имал чувството,че всеки българин иска да има своя фирма...това е пак вид амбиция - кога оправдана, кога илюзорна. Българинът е точен и директен до болезненост.Не е свикнал да му говорят мило и затова не го прави и той.Не е свикнал да му прощават недостатъците и затова не прощава и той.За мен това не е злоба и завист,а ако греша ме поправете.[smilie25]

Автор: Marillion   
Дата:   26-07-10 12:54

Не разваляйте боя с кавга...

Малко се бият българите - за това са злобни. Повечко бой ще им реши всички проблеми.

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   26-07-10 12:59

Извинявай,че визирах теб.Не се познаваме,от снощните ти излияния добивам явно ,според теб,грешна представа.На 3-4 бири и цяла вечер разговор на фотографска тематика+домашни любимци=на много усмивки и добро настроение завбъдеще

Дата:   26-07-10 12:59

elrisha,[smile] [smilie3] [shtrak]

Автор: Marillion   
Дата:   26-07-10 13:00

Нема закачате Ел... има си лопатка в багажника.

П.п. И аз бих прекарал една вечер с нея на бира и футуграфски приказки....

Дата:   26-07-10 13:01

Ади да й я гепиме...[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie25]

Дата:   26-07-10 13:04

Може вече да са я гепили дългосрочно[smile]

Автор: Amigo   
Дата:   26-07-10 13:06

jekopj написа:

> Вярно е,че не сме толерантни всякога и психолозите го оценяват
> като резултат от случващото се вече 20 години безхаберие и
> псевдодемокрация.

Напротив, даже сме твърде много толерантни. [cool] Щяхме ли да търпим иначе тая политическа и всякаква престъпна сган да ни трови живота толкова години на "преход"?! [cool] [smilie9]

Дата:   26-07-10 13:09

При нас има едно нещо,наречено мързел.Може и то донякъде да обяснява нещата.

Автор: Amigo   
Дата:   26-07-10 13:13

Айде сега, далеч не всички са мързеливи [cool] На олимпиеца Лостов теориите ги знаем... [cool] Факт е, че има доста мързеливи и престъпни елементи, и факт е, че има доста свестни и работливи хора, които обаче живеят с несъразмерни за труда им и влаганите усилия доходи. [cool] Ами няма как да се кефеш, като гледаш дебеловратото копеле или перачът как си живеят живота, как престъпници рецидивисти са на улицата, а ти се скапваш от рлабота е идва преживяваш, без освен това да имаш законова защита от държавата, ако ти се случи неприятност с някой от изброените категории. [cool]

Публикацията е редактирана (26-07-10 13:15)

Автор: tantris   
Дата:   26-07-10 13:14

При положение, че само в България вирее bacilicus bulgaricus, защо пък населението да не е засеганто от някаква форма на хроничен мързел, благоприятствана от географското положение на страната?[smilie6]

Автор: elrisha   
Дата:   26-07-10 13:16

Утре има изложба - който иска може да пием по питиенце.
А на 31-и заминавам към Камчия..там няма много заведения,но..[smilie5]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.