Автор: mitadoc
Дата: 26-07-10 12:06
Във форума съм от 13-14 месеца.От зимата пиша редовно.Преди това бях член на още 3-4 автомобилни форума,в единия,от които,бях модератор около година.Навсякъде се сблъсквам стс злоба и завист,породена от най-прости и елементарни въпроси,свързани с битовизми и хобита.
Гледам Форума-някой пита защо не стават снимките му със 7Д и 24-105 например и всички скачат отгоре му,че е нещастник,който си е купил скъпа техника и очаква тя да снима вместо него.После доволни,че са изляли злобата си върху някой ентусиаст с възможности,отиват да галят китаците си и 350д-тата.Друк показва снимки от сватби и кръщенета,с които си изкарва прехраната-отново злоба и завист-как ще взема толкова пари за такива съсипани кадри,та нали те могат много по-добре.Отново злоба и завист.Никой не се сеща,че ако клиентите не са доволни,повече няма да отидат при него или да го предложат на свои познати или роднини.Важното е,че сме се държали грубо и сме показали колко сме злобни,завистливи и криво правдиви.
Снощи ме издразни една млада дама-тя знае коя е.За Клуба и затова,че трябвало да стане нитак,заради кучешките и котешките обяви.пак злоба,пак дърлене-дано е спала щастлива,че се е скарала с някой или е скапала следобеда на който и да е.
Идва въпросът:Защо българите сме гадни,злобни,ненавистни,завистливи,груби,нахални?
Ще кажете всички са такива.Навсякъде ги има тези отрицателни качества и никой не е опериран от тях.Да,но интелигентните хора имат спирачки,знаят докъде могат да стигнат,какво могат да покажат на околните от мнението си за тях.Струва ми се,че ние се стремим към лошото,сякаш то ни прави щастливи.Виждаме,че някой е със скъп апарат-обиждаме го,че е левак и ни става по-добре и ние се самоубеждаваме,че дори с нашата евтина техника-сме по стока от него и че той не я заслужава.Покрай нас минава скъпа кола-собственикът е винаги нещастен грозен педераст,ако кара жена-задължително е курва и се е изчукала със всички богаташи.И това ни успокоява,докато влизаме в 16-годишната си Астра.
Замислете се-няма ли да е по-добре ако създаваме усмивки и добро настроение,вместо отрицтелни емоции.Или да действаме на принципа:Не е важно аз да съм добре-важното е Вуте да е зле?Това обаче съсипва самия преносител на отрицателнит емоции,защото той свиква да ги бълва постоянно и да обсипва познати и приятели с тях,става му начин на живот и обноски.Става друг човек,който вече не може да се отъждестви в очите на околните като "добър".
Щом искате да се борите за каузи и да хабите енергия за тях-борете се да има повече рампи за инвалидите;за свободни тротоари от коли;за детски площадки;за алеи за велосипеди;раздавайте храна на бедни хора като доброволци в неправителствени организациии.Живейте смислено,радвайте се на и на малкото,и на голямото щастие около вас.Ако някой е по-зле от вас-помогнете му.Ако видите такъв,който е по-добре от вас-поздравете го за усилията му,които са се увенчали с успех.Бъдете хора,не просто озлобени индивиди.Моля ви!
|
|