Автор: YVR
Дата: 24-07-10 02:34
Здравейте!
...историята е твърде дълга и прекалено невероятна, но ще се опитам да споделя накратко!
Преди една седмица опрях до услугите на фирма за дограма (името на която за момент няма да упоменавам!) и съответно възложих поръчка на същата тази! Естествено, както би трябвало да (и) се случва във всяка прилична държава, хората дойдоха в уречения час за монтажа. (Но тъй като държавата, в която живея не е от приличните, предполагам звучи доста невероятно факта, че изпълняват ангажимента си по време!)
В следващият момент, съвсен на кратко разказано, в рамките на два дни се случва следното нещо -
Помещението, което обзавеждам с PVC Се намира на 2 метра от къщата, където живея и представлява своеобразно ателие, в което работя, и искам да подобря. В самото начало на монтажа един от двамата работници заявява, че има да върши за кратко и друга служебна работа, така че аз оставам сам с единия работник. Не след дълго, на монтажника му се налага, да ходи по някаква си нужда в тоалетната и тъй като не разполагам със санитарен възел във ателието си, му предлагам, чисто по човешки, да влезе в апартамента ми. Заведох го, показах му каде, но ми се налагаше, поради това, че бяхме само двамата, да се върна при дограмата и инсрументите, да пазя, да не би някой, да гепи нещо, още повече, че всичко беше отворено от към улицата, а съседът ми е наркоман, а отделно - по цял ден обикалят цигани на всякаде. И тъкмо слязах в ателието и той за съвсем кратко време пристигна. Продължихме с работата, в някакъв момент се появи и колегата му!... Всичко вървеше нормално, като изклучим рекламацията, дето в последствие направих на част от нещата, поради некадърност и тъпота от страна на изработилите я! Но така или иначе дойде време да се разплатим и дооформим договора. Качвам се аз в апартамента си, влизам в стъаята, където предварително на удобно място бях приготвил парите, взимам ги, броя ги и установявам, че част от парите липсват! Броя пак, не е възможно, пак броя, но пари липсват, при положение, че тъкмо да дойдат да слагат проклетата дограма ходих до близкта банка да обменя пари и те бяха определена сума когато ми ги дадоха, същата сума е посочена и в бордерото, което ми издадоха! Няма начин, викам си, обрали са ме!
Слязох при "майсторите", казах, че нещо сумата ми не достига и че ще се наложи да тегля още; разбрахме се да ме чакат еди-къде си, за да се разплатим! Съответно така и стана. Що се отнася до мен аз изпълних всичките си ангажименти! Прибрах се вкъщи и веднага позвъних на фирмата, обясних ситоацията...
От тук на татък се започна ходене по мъките! Стигнах до там да званя в полицията, но някак си от фирмата бяха притиснали крадеца, той си признал пред тях и просто дойде да върне парите без и капка срам и извинение! Но въпреки това нещата стигнаха и до полицията, тъй като имах и съмнения за кражба на злато, което в последствие отпадна като подозрение, поради ред невероятни обстоятелства! Два дни се влача по полицията като малоумен, пиша разни неща, стоя с часове, обяснявам, отделно званя във фирмата, да обяснявам, че райберите, които са ми сложили се счупиха при лек натист, от там ми званят пак от полицията, и понеже не живея сам, а с родителите и сестра ми, се наложи да ходя и с баща ми при разследващите, та той също беше разпитван като свидетел... ваобще безкрайно грозна история!
В крайна сметка след два дни историята приключи! Презтъпника беше вече върнал неправомерно взетото, направи самопризнания за част от нещата, други отпаднаха като подозрение в хода на разследването!
В някакъв момент, докато се разнасям между вкъщи и полицията, дошли работниците от фирмата и подменили нещата които не работеха от дограмата! И когато всичко приключи, аз от достоинство позвъних във фирмата, да попитам дължа ли им нещо, в смисъла на пари, понеже бяха сложили някакви нови механизми на крилата на прозорците, щото с райбери не ставало по друг начин, при което ми заявиха, че да, дължа толкова и толкова! Става вапрос за не-голяма сума пари, но аз бях истински потресен от наглостта... Излезе, че въпреки всичко причинено ми от тази фирма, и на моите родители, и сестра, аз се оказвам в позицията на длъжник на минимална сума, която очевидно за тях стои над всякакъв морал!!!
В понеделник ще ходя да се издължа, срещо документ за "допълнителната услуга"
В нормална европейска държава, тази фирма, не би оцеляла на третия ден след грабежа, по всички установени законови норми!
Моля посъветвайте ме! Как да постъпя в случая???
Иначе си взех поука - ще си направя кенеф във ателието или ще ги пращам да се пикаят на улицата, ако на някой му се наложи!
....
Извинявайте за грубите правописни грешки, разчитам на това, че не сме в литературен форум!... Просто нямам нерви да поправям писмото си!
Речете нещо! Моля!
|
|