Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Мобилен Интернет
Автор: АНЧО   
Дата:   19-07-10 09:17

Здравейте,

Очертава се да ми се наложи да ползвам мобилен интернет за един лаптоп. Ползваненето на Интернета ще е 95 % в рамките на град София. Прочетох офертите на всички мобилни оператори и на MaxTelecom. Тъй като по сайтовете всичко е с рекламна цел, никога не е сигурно какво точно ти предлагат на практика.
Ето защо се обръщам към всичкиот вас, които ползват някаква версия на мобилен интернет за компютър да споделят личните си впечатления (положителни и отрицателни).
Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Мобилен Интернет
Автор: NeDDRaG   
Дата:   19-07-10 10:11

То на мобилните какво да им четеш, плюли са си в устата всички. Цена за гигабайт трафик 29.90 лв. Говоря за пледплатена услуга. Абонаментните планове не съмм ги гледал. Макс телеком е май по-изгодно, ама покритието...

Автор: riddick   
Дата:   19-07-10 10:33

За София не знам.

Там, където покритито ти наистина ще е 3G ще си доволен. Аз си ползвам Глобул от доста време и скоро се абонирах за неограничен интернет на телефона. От него пускам от време навреме и на лаптоп. Скоростта ме устройства на местата с покритие. Останалото не искам да коментирам...

Автор: Vinsent   
Дата:   19-07-10 12:14

Ползвам Глобълския отдавна - добро е покритието и е бърз, но сега мисля да отивам към М-тел, 21 лв. за 2 ГБ трафик на месец. За служебни цели, а и за бъзик във ФФ е достатъчен! [smile]

Автор: ivodam   
Дата:   19-07-10 12:32

Аз имам към Мтел, но там е в пакет с нетбуук, та е трудно да се прецени, иначе другият, който ползвам на джобния комп, е Вивател - по 10 лв. на месец за 750 МБ, нещо от сорта. Никога не ги свършвам тия МБ.

Дата:   19-07-10 13:14

Явно съм не особено подготвен за някои от отговорите ви, но нека да запитам за тия гигабайти трафик. Приемаме, че няма да тегля и грам файл от мрежата за какво ще ми стигнат 2 гиги. А могат ли да се играят игрички като WoW например ??? Ако слушам on line радио - това колко трафик прави ?
И никой нищо ли не знае за Max Telecom ? Там не се говори за трафик ама скоростта да не окаже като на "Баба Костенурка" !

Публикацията е редактирана (19-07-10 13:25)

Автор: attempt   
Дата:   19-07-10 13:30

Е какво очакваш сега, някой да е пробвал всичките и да направи сравнение ли. Истината е, че на който му трябва, затваря очи и се набожда на някоя "добре изглеждаща оферта" с двегодишен договор и така [smilie18]

Автор: otkata   
Дата:   19-07-10 13:34

дръпни си програмка за трафик и ще се ориентираш за потреблението си

Дата:   19-07-10 13:34

Аз не се надам някой да е пробвал всичките ама ми е много интересно за Max Telecom защото ще ползвам практически само в София (но на различни места из града), а те твърдят че поне над София и другите големи градове покриват. Покриват ама с какво качество - това е интересното.

Дата:   19-07-10 13:36

Отката,
дай идеи за такава програмка - никога не съм се занимавал точно с трафик!

Автор: krasi02   
Дата:   19-07-10 13:38

Не се набутвай на M tel Ползвам го ама ме върна в първи клас Изключително слаб трафик 2-3к Изпратил съм 500 мегабайта снимки, те ми отчитат 2 гигабайта и че съм надхвърлил лимита.

Дата:   19-07-10 13:45

http://www.itninews.com/news.php?readmore=2502

Автор: NeDDRaG   
Дата:   19-07-10 17:14

Анчо, за трафика - ако слъшаш радио, бързо ще ги навътриш тези 1-2 ГБ. Ако това ти е идеята - май Макс телеком са твоите хора, там поне не прочетох за трафик да ма ограничения. За покритието при тях се притеснявам, щото в сграда някъде може и да го няма. А ако нямаш програмка, дето мери трафика - отваряш една мп3-ка, виждаш с какъв битрейт е и колко е дълга, поглеждаш и колко заема на диска, приблизително това ще ти е трафика на онлайн радио със същия битрейт за времето, колкото е мп3-ката. При сърфиране нещата зависят от картинките и флашовете. Ако може да ти послужи за ориентазия, началната страница на фотофорум е около 200-250 килобайта.

Автор: sunnyshot   
Дата:   19-07-10 17:54

Вече повече от 3 години използвам само мобилен интернет - без ограничения (unlimited) и добра скорост на цената на кабелен или телефонен интернет, с покритие по целия континент. Не знам какво се предлага при вас, за да ти кажа дали си заслужава, но направи сравнение.

Автор: asahi   
Дата:   19-07-10 19:24

Анчо, не ми се е случвало да търся безплатен безжичен интернет повече от 10 минути в София. Тоя Супер Любо (BTC ADSL) е навсякъде.

Автор: dizela   
Дата:   19-07-10 19:46

Един колега ползва Макс Телеком, казва че е доволен, но той го ползва на едно място.

Дата:   19-07-10 20:41

Анчо, само за ориентир, 1 ГБ на месец напълно стига за служебна работа, да си размениш по дума с приятели чрез Скайпа, да участваш в дискусии на ФФ. Да следиш и участваш в търгове, например в иБей. Аз дори се вмествам в по-малък трафик.

Не вярвам да можеш да ползваш радио или игри, също така и видеовръзки.

Автор: evelinster   
Дата:   20-07-10 08:41

Аз съм с 1 гб за 16 лева на месец от мтел, но го ползвам само на телефона. Когато има 3г (само софия и големите градове) скоростта е горе-долу добре. Досега повече от 200 мб не съм успявал да изхабя. Имам и един усб модем на вивател с 750 мб на месец, само в софия съм го ползвал и работи прилично. От скоростите не очаквай чудеса. За скайп и за радио става.

Автор: dobriman   
Дата:   20-07-10 10:21

Аз имам представа от макс телеком. Ползва се само в Бояна, където според картата им е извън обхвата и много рядко има проблеми.

Разбира се, не очаквай чудеса.

За съжаление не мога да ти помогна много, защото познавам MaxDsl услугата, а на теб ще ти трябва МаxFree-което е май по-бързо.

Ще ти струва мисля, около 200 лв с вкл 6 месеца интернет и после предплащаш по около 20 лв месечно.

Няма трафик. Имаш право да тестваш 3 дни.

Ако искаш може да си направиш тест, като идеш в някоя Фибанк - там има за клиентите безплатен нет и ще добиеш представа.

Според мен е най-доброто решение за момента. Недостатък е, че не е подходящо, ако смяташ да го ползваш само седмица-две или месец.

Но най-добре си разпитай.

Автор: terminator   
Дата:   20-07-10 16:35

Имам Vivacom мобилен интернет за 10лв. на месец за 750MB с USB модем Alcatel X220L. Това е на половин цена, нормално е 20лв./месец, но хванах някаква промоция в края на мес. май и ми го зашиха към един от мобилните ми вивакомски номера с договор за 12мес. Ползвам го само като нямам никакъв достъп до "свободни" Vivacom ADSL wireless модеми наоколо, а се налага спешно да свърша нещо през TeamViewer-a на отдалечен компютър. А също мисля другата седмица да го пробвам и от морето - от плажа [smilie5]

Преди 10-мин. за проба го пуснах с радио NJoy (128kB битрейт) - за 5мин. слушане навъртя 5.5MB трафик със средна скорост 19-20kB/s. Към края на 5-те мин. ми тръгна Windows Update-а и радиото направо замлъкна. Тази скорости от около 20-тина kB/s са достатъчни за чат, радио, дори и download, но не и трите едновременно :)
Онзи ден - събота 17.07.2010 за около 35-40 мин. разглеждане сайта на Технополис пак през същия модем сега заглеждам 30-тина МБ заминали ... ама не засякох дали се ъпдейтвал Windows-а и антивирусната ... [smilie11]

С две думи: за 1мин. радио се харчат 1MB - оттам нататък всеки си прави сметката [smilie5]

Публикацията е редактирана (20-07-10 16:40)

Автор: bobihot   
Дата:   20-07-10 23:37

Здравей,
Познат ползваше МТел служебен и се принуди да се откаже- дава му че е на линия, ама нема никой "по жицата"... Препоръчах му виваком и е доволен. И аз съм с него от близо 2г. Само обемът не ми допада, но скоростта му е добра- гледам си видеота от ютубе и др. Ако накъсва, натискам за малко паузата, да понапълни буфера и нямам проблем. Теамвюъра също се държи добре. На глобул си взех сега с телефон- за телефон е достатъчен, но от 2 дена се опитвам да ъплоадна 180МБ файл с снимки, но нещо му се опъват..?
Познат имаше макс телеком- беше от първите. Скоростта беше добра, но на партерен етаж с решетки с блокове наоколо не ловеше добре и се принуди да се откаже. Това беше в началото- преди 2г, сега може да е по-добре, та и аз се оглеждам за тях?

Дата:   23-07-10 18:30

Току-що си включих новия М-тел -ски модем.
Страхотно е бърз!!!
Интернета ми е сега по-бърз от този на кабелния Евроком! [beer] [beer] [shtrak] [beer] [beer]

Автор: Найден-Стоянов   
Дата:   23-07-10 18:56

Ползвам мобилен нет на Мтел,в едно село живея в момента защото гледам майка ми която е на легло
Цената за месец е 25лв а трафика е Неограничен.Свалям каквото искам през ноща а през деня само разглеждам из световната мрежа.Доволен съм и за парите си е супер.При подписване на договора нищо не плащаш,плащаш си 25лв и си готов.

Дата:   23-07-10 19:35

25лв е за 2.5гб. после пада скоростта

Автор: s_dyakov   
Дата:   23-07-10 21:42

макс телеком са добри .. неограничен трафик за не много пари.

Скоростта е ок дига към 200-300кб/с. Вярно не ЛАН но там където сме няма ЛАН-ове.

Ползвам го на работа .. но е на едно място .. незнам дали имат добро покритие из целия град.
а и незнам как са с мобилните устройства - аз имам модем.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.